soda bikarbona i med za lice

Mešanje sode bikarbone s javorovim sirupom ili medom se možda čini kao bizarna ideja, ali se veruje da se ćelije raka hrane šećerom.

Međutim, naučnici su nakon 60 godina shvatili da su sva istraživanja bazirali na pogrešnoj pretpostavci.

Poznato je da je rafinirani beli šećer visokokalorična, a nutritivno slabo vredna namirnica. Usto je i industrijski visokoprerađena, što znači da se u procesu proizvodnje neretko koriste kemikalije.

soda bikarbona i med

Previše šećera i kod zdravih ljudi povećava izglede za razvoj dijabetesa. Brzinu kojom glukoza iz namirnice dolazi u krv nazivamo glikemijskim indeksom (GI). Što je GI neke namirnice veći, apsorpcija glukoze je brža pa je ta namirnica nepogodnija za dijabetičare, no najčešće i manje preporučljiva za zdravu populaciju.

Ideja o mešanju sode bikarbone sa javorovim sirupom ili medom čini se bizarnom jer se ćelije raka hrane šećerom. Ali ovdje šećer deluje drugačije.

Ćelije raka ne uspevaju da iskoriste šećer za rast jer ih soda bikarbona neutrališe. Javorov sirup ili med idu prema ćelijama raka (koje troše 15 puta više glukoze nego zdrave ćelije), a uz pomoć sirupa soda ulazi u ćelije raka.

Priprema:

Pomešajte deo sode bikarbone sa tri dela javorovog sirupa ili meda. Zagrejte i mešajte na vrlo laganoj vatri deset minuta. Uzimajte tri kašičice na dan, mesec dana. Tokom ove terapije treba izbegavati meso, šećer i belo brašno.

Dovoljno je konzumirati tri kafene kašičice na dan tokom mesec dana i biće mnogo bolje.