tuna dijeta

[icegram campaigns=”13765″]

Da li ste nedavno nabacili nekoliko kilograma i želite da ih se brzo rešite? Da biste to uradili bez izlaganja zdravstvenim rizicima i podvrgavanja teškim dijetama, pokušajte sa trodnevnom dijetom sa tunjevinom. Ovo je jedna od popularnijih dijeta i možete izgubiti čak i do 5 kilograma!

Dijeta sa tunjevinom ne dovodi do izgladnjivanja i nutricionističkih deficita, a ono što je dozvoljeno jesti u ovoj dijeti lako je dostupno u svim prodavnicama i nisu vam potrebne nikakve „egzotične“ namirnice. Najbolje od svega je što nema rizika od drastičnih neželjenih dejstava.

Trodnevna tuna dijeta bazira se na principu hemijskog razlaganja. Najbolje je strogo pratiti uputstva i ne menjati navedene namirnice sličnima. Vrlo je važno da ne zaboravite da dijeta sa tunjevinom od 3 dana nije osmišljena kao održiv režim ishrane na duže staze. To je brza dijeta za mršavljenje koju smete držati najduže 3 dana odjednom. Nakon ova 3 dana vratite se zdravoj ishrani i redovnom vežbanju. Ako držite ovu dijetu više od tri dana, to se može loše odraziti na vaše zdravlje i dovesti do nekih problema, kao što je anemija.

dijeta sa tunjevinom iz konzerve

Trodnevna dijeta sa tunjevinom – Jelovnik

U ovoj dijeti su od začina dozvoljeni samo so i biber. Dijeta nije prikladna za osobe koje imaju alergije na hranu, kao ni bilo kakvu srčanu ili neku drugu bolest, zbog koje ne bi trebalo jesti određene namirnice koje su propisane ovom dijetom. Tokom ove dijete potrebno je piti mnogo vode. Preporučljivo je piti najmanje osam čaša vode tokom dana.

Prvi dan

Doručak

Za doručak se pije jedna šolja crnog čaja ili kafe i jede se jedno parče tosta sa dve kašičice kikiriki putera i pola grejpa.

Ručak

Za ručak pojedite parče tosta sa dve kašičice kikiriki putera, šolju kafe ili crnog čaja i konzervu (160 do 180 gr.) tunjevine (bez ulja, ako se koristi tunjevina iz konzerve bolje je kupiti onu u salamuri nego u ulju).Ne jesti hleb.

Večera

Jedna manja jabuka, šolja graška, jedna porcija pilećeg belog mesa bez kožice, jedna šolja repe i jedna činijica sladoleda.

Drugi dan

Doručak

Drugog dana ove dijete pojedite jedno parče tosta, jedno poširano ili bareno jaje, pola banane i jednu šolju kafe ili crnog čaja.

Ručak

Za ručak pojedite šest krekera, pola šolje tunjevine i šolju kafe ili crnog čaja.

Večera

Šolja brokolija, pola banane, pola šolje šargarepe, pola konzerve tunjevine i pola šolje sladoleda sa malo šećera i masnoća.

Treći dan

Doručak

Poslednjeg dana trodnevne dijete sa tunjevinom popijte šolju kafe ili čaja, pojedite jednu jabuku, pet krekera i malo nemasnog sira.

Ručak

Za ručak pojedite jedno tvrdo kuvano ili poširano jaje i krišku tosta i pola konzerve tunjevine.

Večera

Poslednji obrok u ovoj trodnevnoj dijeti podrazumeva jednu šolju karfiola ili jedan krastavac, pola konzerve tunjevine, pola šolje nemasnog sladoleda i jednu voćku (jabuka ili narandža).

Ova dijeta je niskokaloričan režim ishrane sa mnogo nutrijenata i ne utiče loše na normalno funkcionisanje organizma. Osobama koje drže ovu dijetu se preporučuje da tokom dijete uzimaju multivitaminske pilule. Na taj način se sprečava deficit vitamina i minerala.

Trodnevna dijeta sa tunom će vam pomoći da brzo izgubite nekoliko suvišnih kilograma, bez rizika da će vaš organizam izgubiti vitalne nutrijente. Ipak, suplementi u ishrani nisu zamena za pun obrok. Nakon najviše tri dana morate se vratiti normalnoj ishrani.

Tunjevina dijeta od 3 dana je sjajan način da brzo izgubite kilograme. Dobićete figuru za kakvom ste čeznuli, a nema loših efekata na normalno funkcionisanje organizma.