Limun je odličan saveznik kada je reč o lepoti, a između ostalog može pomoći i pri izbeljivanju zuba, eliminaciji sjaja i sa uklanjanje suve kože i mrtvih ćelija sa usana.

Većina ljudi voli limunadu ili začinjavanje hrane napitkom od ovo južnog voća, ali verovatno nemate ni predstavu koliko vaša koža i kosa vole ovaj citrus!

Limun ima neverovatno dobar učinak na njih, a može se koristiti na 10 načina kada je reč o nezi!

1. Hidratacija i čišćenje lica

Pomešajte nekoliko kapi kokosove vode sa nekoliko kapi limunovog soka – kokos će hidrirati vašu kožu, a limun će je očistiti bolje od svakog tonika.

2. “Izbeljivač” kolena i laktova

Ukoliko vam je koža na kolenima i laktovima tamnija i to vam ne izgleda lepo, samo ih istrljajte polovinom limuna. Koža će odmah posvetleti.

limun

3. Tretiranje mitisera

Možda zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali limun ima antibakterijsko dejstvo i zato je veliki neprijatelj akni i mitisera. Isecite voćku, iscedite sok na lice i ubrzo ćete primetiti kako nesavršenosti nestaju!

4. Tonik za problematičnu kožu

Pomešajte nekoliko kapi limunovog soka i esencijalnog ulja čajnog drveta sa 180 ml destilovane vode. Nanesite tečnost na tupfere ili vatu i očistite problematičnu kožu.

5. Izbeljivač zuba

Ako izmešate malo sode bikarbone i limunovog soka, nanesete na zube, istrljate zube četkicom i isperete, ubrzo ćete primetiti belinu zuba kakvu još na sebi niste videli!

6. Posvetljivanje kože

Limun je bogat vitaminom C i citričnom kiselinom, pa je odličan izbor ako hoćete da posvetlite i osvežite kožu, jer vitamin C iz njega neutrališe slobodne radikale i podstiče proizvodnju kolagena. Tretman limunom može otkloniti tamne fleke i sitne bore, ali ne zaboravite da nanesete i kremu sa zaštitnim faktorom, jer limun čini kožu osetljivijom na UV zrake.

7. Eliminiše sjaj

Ukoliko je vaš problem previše masnoće na licu, rešenje za vas je limun!

8. Piling za usne

Stavite malo limunovog soka na usne pred spavanje i isperite ujutru. Mrtve ćelije će biti uklonjene, a usne neverovatno meke.

9. Ojačavanje noktiju

Napravite mešavinu maslinovog ulja i limunovog soka i uronite nokte u nju. Ukoliko su vam nokti krti i lomljivi, ovaj tretman će ukloniti problem, a rešićete se i žute boje na noktima.

10. Posvetljivanje kose

Nanesite limunov sok na kosu ili pramenove koje želite da budu svetliji, taman pre izlaska napolje. Vodite računa da dan bude sunčan, jer će limun reagovati zajedno sa sunčevim zracima. Takođe, pomoću limuna možete rešiti problem suve kože glave i peruti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply