Da li ste nekad ofarbali kosu u boju za koju ste mislili da će vam se svideti, a zatim se pokajali jer vam se ta boja ne sviđa?

Nema razloga za brigu. U ovom članku ćemo opisati kako možete da skinete neželjenu farbu sa kose. Većina ljudi se u ovakvim situacijama opredeli za kupovinu nekog skupog proizvoda za skidanje farbe sa kose, ali većina takvih proizvoda sadrži jake i štetne hemikalije. Te hemikalije uništavaju vašu kosu i mogu uzrokovati probleme sa kožom glavu. Kao rezultat se javljaju različiti problemi sa kosom poput ispucalih krajeva, suve kose i slično. Ako odaberete neki „prirodan“ način da skinete neželjenu farbu s kose, nećete imati ovakvih problema.

Ovde ćemo opisati kako da na efikasan i prirodan način uklonite farbu sa kose uz pomoć sode bikarbone. Sodu bikarbonu sigurno imate u kuhinji.

Zašto soda bikarbona?

Soda bikarbona je izvrsna za uklanjanje farbe sa kose. Potrebno je tri-četiri tretmana kako biste dobili željene rezultate. Nakon toga ćete ukloniti ružnu boju sa kose.

uklanjanje farbe sa kose sodom bikarbonom

Šta treba kombinovati sa sodom bikarbonom?

Za ova pakovanja za uklanjanje kose vam je potreban i šampon protiv peruti. Ovakvi šamponi su vrlo efikasni u uklanjanju hemikalija i to vrlo brzo. Takođe, potrebno vam je i pakovanje balzama koji obično koristite.

Kako ukloniti farbu sa kose?

  1. Operite kosu

Operite kosu šamponom protiv peruti. Šamponi protiv peruti su dobroh pH nivoa i na taj način obezbeđuje uklanjanje neželjene boje sa kose. Nakon pranja, isperite kosu.

  1. Izmešajte sodu bikarbonu i šampon protiv peruti

Uzmite jednu posudu i u njoj dobro izmešajte jednake količine sode bikarbone i šampona protiv peruti. Proverite da li se soda bikarbona sasvim dobro rasporedila u šamponu.

  1. Nanesite ovu mešavinu na kosu

Nežno nanesite ovu mešavinu na kosu. Masirajte kosu od temena ka vrhovima. Soda bikarbona počinje da uklanja farbu sa kose. Neka vam ova mešavina stoji na kosi nekoliko minuta.

  1. Isperite kosu

Poslednji i najvažniji korak kod uklanjanja neželjene farbe sa kose jeste da dobro isperete kosu, da uopšte ne ostane tragova sode bikarbone na koži glave. Ponavljajte ovaj postupak dok ne primetite da ste uklonili neželjenu farbu i to redovno. Perite kosu svaki drugi dan kako ne biste previše isušili kosu.

Saznajte više>>> Kako skinuti farbu sa kose kod kuće prirodnim sredstvima

Farbe za kosu mogu biti različite, trajne, polu-trajne i privremene pa od vrste zavisi i koliko će vam vremena trebati za uklanjanje.Na tržištu postoje razni komercijalni proizvodi za skidanje farbe a i sa njima u zavisnosti od vrste farbe biće vam potrebno od 1 do 4 pranja.Soda bikarbona je jeftina pa svakako vredi pokušati sa njom ako niste zadovoljni rezultatima potražite neki komercijalni proizvod i imajte malo strpljenja jer farbu ćete nekako i ukloniti ali agresivnim metodama možete naneti veliku štetu svojoj kosi.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply