sampon od belog luka

Nema ničeg goreg od toga kada na četki za kosu primetite hrpu dlaka. Užasan je osećaj kada primećujete kako vam se iz dana u dan kosa tanji.

Međutim, postoji dosta efikasnih proizvoda uz pomoć kojih možete rešiti problem opadanja kose i vratiti svojoj kosi pređašnju bujnost i sjaj. Jedna od najboljih prirodnih metoda za sprečavanje opadanja kose je beli luk. Ne samo da je efikasan protiv opadanja kose, već i lako možete sami napraviti šampon od njega.

Postoje brojni šampini sa belim lukom od kojih je možda najpoznatiji Afrodita ali svi oni nisu efikasni protiv opadanja i za rast kose kao domaći.

sampon sa belim lukom

Ovde ćemo govoriti o tome kako možete napraviti šampon od belog luka sami, ali prvo da vidimo kako je sve beli luk dobar za kosu.

Zašto je beli luk dobar za kosu ?

 1. Vraća kosi gustinu

Beli luk ima antibiotska svojstva, što znači da uništava bakterije koje izazivaju opadanje kose. Uz pomoć belog luka možete rešiti opadanje kose i povratiti kosi nekadašnju gustinu. Beli luk vraća gustinu kosi i tako što stimuliše “uspavane” folikule u vlasištu.

 1. Vraća zdravlje kosi i skalpu

Beli luk je sjajan za vraćanja zdravlja kosi koja je izlagana hemikalijama i toploti.Uz pomoć belog luka možete sprečiti isušivanje kose, a verovatno će ukloniti i svrab sa vlasišta. Zdrava koža glave znači i jaku kosu, sa jakim korenima i jakom dlakom.

 1. Sprečava lomljenje kose

Beli luk može sprečiti lomljenje kose tako što jača dlaku. Na taj način se kosa neće toliko tanjiti, a verovatno ćete imati i mnogo manje ispucalih krajeva.

 1. Poboljašva cirkulaciju

Beli luk stimuliše cirkulaciju krvi u koži glave. Na taj način, beli luk izvlači toksine iz korena dlake, a istovremeno hrani koren. Zdrav koren dlake znači i više dlaka i gušću i jaču kosu.

Sad kada znamo zašto je sve beli luk dobar za kosu, da vidimo kako se pravi šampon od belog luka.

Kako napraviti šampon od belog luka ?

Šta vam je potrebno?

 • 10-15 čenova belog luka
 • kašika maslinovog ulja
 • jedna bočica šampona (najbolje organskog)

Vreme pripreme:pet minuta

Postupak

 • oljuštite beli luk i dobro operite svaki čen
 • izblendujte ga u blenderu tako da dobijete pastu
 • ubacite malo vode u pastu i nastavite da meljete beli luk dok pasta ne postane sasvim kremasta
 • ubacite maslinovo ulje
 • mešajte sastojke dok se lepo ne sjedine
 • izmešajte pastu od belog luka sa šamponom
 • držite ovaj šampon u dobro zatvorenoj bočici
 • koristite šampon od belog luka svaki put kada perete kosu

Koliko često treba koristiti ovaj šampon ?

Šampon sa belim lukom protiv opadanja kose koristite dva ili tri puta nedeljno.

Zašto je ovo efikasno ?

Beli luk je na nekoliko načina dobar za kosu i kožu glave. Ako ga budete često koristili u vidu ovakvog šampona, to će sprečiti dalje opadanje kose i podstaći rast nove kose. Maslinovo ulje u ovom šamponu će vašoj kosi dati sjaj i potrebnu vlažnost, a istovremeno će “zamaskirati” miris belog luka.

Neželjena dejstva šampona od belog luka

Da počnemo sa očiglednim – miris belog luka svakako nije najlepši na svetu. Naravno, možete koristiti i šampon nekog jačeg mirisa.

Mada možda nećete loše reagovati na beli luk, neki drugi sastojak šampona vam može praviti problem. Isprobajte nekoliko različitih šampona da vidite koji vam odgovara. Ako imate osetljivu kožu ili ekcem, nemojte koristiti ovaj šampon jer vam to može iritirati kožu glave.

Šampon od belog luka je jedna od najboljih stvari na svetu protiv opadanja kose. Ako duže vreme imate taj problem, pokušajte sa ovom metodom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply