Aloa vera se dugo koristi za negu kose. Otkrijte neverovatne blagodeti soka aloe vere u nastavku članka…

Aloa vera je prevashodno hvaljena zbog svojih lekovitih svojstava.Dugo se koristi za lečenje mnogih bolesti i zdravstvenih stanja od opekotina, infekcija kože, problema u vezi sa probavom kao sto su spora probava, konstipacija (zatvor) i gorušica, do bolova i ukočenosti u zglobovima u vezi sa artritisom. Aloa vera, njen gel kao i sok se posebno cene zbog blagotvornih dejstava na kožu. Široko se koristi za ublažavanje tegoba suve kože, osipa, akni i za prevenciju bora i finih linija na koži.Koristi od aloe vere za kosu su podjednako dobro poznate. Prisustvo važnih nutritijenata kao sto su amino kiseline, proteini, minerali i vitamini, posebno vitamini A,C, i E, čine je odličnim sredstvom za tretiranje oštećene kose. Može da pomogne u otklanjanju brojnih problema u vezi sa kosom i kožom glave.

Evo još nekih činjenica o uticaju aloe vere na kosu

Aloe vera i problemi sa kosom

Problemi sa kosom kao što su prekomerno opadanje kose, suva i oštećena kosa su u današnje vreme prilično česti, zbog visokog nivoa zagadjenja kao i loše ishrane. Nepromišljenu upotrebu sredstava za stilizovanje kose možemo takodje smatrati odgovornom za izazivanje oštećenja kose. Sok aloe vere, sa svojim odličnim hidratantim svojstivma može poslužiti kao prirodan balzam za dubinsko snabdevanje vlagom krajeva kose. Tako, ako se mučite sa suvom, oštećenom kosom toliko kovrdžavom da ne može da se oblikuje, onda pravo rešenje za Vas može biti aloe vera. Možete da koristite sok od aloe vere umesto vašeg uobičajenog regeneratora da bi ste kosu učinili svilenkastom, mekom i glatkom. Funkcioniše kao odlican regenerator za suvu i oštecenu kosu.

Osim povećanja vlažnosti kose, aloe vera može da pomogne u sprečavanju gubitka kose. Zapravo, jedna od najvažnijih koristi od aloe vere je sprečavanje gubitka kose i stimulacija rasta kose. Enzimi koji se nalaze u gelu i soku aloe vere ponašaju se kao stimulatori rasta kose. Dakle, možete da koristite aloe veru za pospesivanje rasta kose. Može takodje da pomogne u kontrolisanju jednog od najčešćih problema kože glave,poznatog kao perut. Da biste imali zdravu kosubez peruti, možete naneti gel ili sok aloe vere na kožu glave pre tuširanja, ostaviti ga otprilike pola sata i onda ga isprati.

Ljudi koji imaju masnu kosu mogu takodje da imaju koristi od aloe vere. Sok ili gel se ponaša kao prirodni astringent i oslobodiće Vašu kosu viška masnoće, bez upotrebe grubih hemikalija. Pomešajte ga sa limunovim sokom, ostavite da deluje nekoliko minuta i isperite sa šamponom. Ili dodajte nekoliko kapi soka aloe vere vašem šamponu kada perete kosu.

Kako koristit aloe veru za kosu

Da bi ste iskoristili sve prednosti soka aloe vere, važno je znati kako ga koristiti. Veliki broj proizvoda za kosu na bazi aloe vere može se pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Možete da koristite takve proizvode prateći uputstva na pakovanju. Ali, ako imate sopstvenu biljku aloe vere, onda mozete da iscedite njen sok i da koristite za negu kose.Odsecite zreo list aloe vere i stisnite ga da bi iscedili sok.Koristite ga jednostavno kao zamenu za vaš uobičajeni regenerator za kosu. Nanesite sok direkno na kožu glave posle šamponiranja kose. Ostavite ga da deluje 5 minuta i onda isperite. Možete takodje da pomešate malu količinu limunovog soka sa sokom aloe vere da bi ste povećali efekte ovog prirodnog balzama.

Drugi metod je iscediti gel aloe vere i koristiti ga kao prirodni šampon. Mozate pomešati gel aloe vere sa kokosovim mlekom i uljem pšenicnih klica. Ulje pšenicnih klica je poznato po svojim odličnim hidrantnim svojstvima. Tekodje mozete koristiti sok aloe vere da hidrirate svoju kosu tokom noći. Za ovo je najbolje da pomešate sok aloe vere sa maslinovim uljem. Dobro pomešajte oba sastojka i nanesite smesu na kosu. Pustite da se kosa prirodno osuši i onda je pokrijte svilenom maramom ili kapom za tuširanje. Sledećeg dana, isperite kosu potpuno ili je šamponirajte kao i obično. Sok aloe vere, ako se koristi bez ulja ne bi trebalo da bude ostavljen duže na koži glave pošto moze da isusi vlasište.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply