Sočna biljka sa podmladjujućim i smirujućim dejstvima, Aloje Vera ima mnogobrojne koristi za kožu i zdravlje. Vekovima se koristi u alternativnoj medicini i kozmetici upravo zbog tih svojih koristi. Koristi se u različitim oblicima – kao gel, ulje, sok, kao cela biljka i u kremama, sapunima i tabletama.

Ljudi koji imaju osetljivu kožu takodje mogu koristiti Aloje Veru zato što ima smirujuća dejstva i ne izaziva nikakvu iritaciju.Njena antiupalna svojstva pomažu u lečenju fleka, akni i drugih problema sa kožom. Manje posekotine ili rane, opekotine ili osipi mogu se efikasno tretirati Aloje Verom. Gel se ekstrahuje iz lišća biljke i pri nanošenju na kožu omekšava mrtve ćelije ostavljajući osećaj mekoće i glatkoće pri dodiru. Takodje odlaže i vidljive znakove starenje kao što su sitne linije i pojavu bora. Da li ste znali da Aloje Vera može doneti olakšanje kod svraba?

Iako je ovih dana na tržištu dostupno puno proizvoda od Aloje, i sami možete posaditi biljku Aloje kod kuće i imati koristi od njenog soka i gela. Ali ako sadjenje kod kuće nije moguće, nabavite gel na bazi Aloje Vere i koristite ga za vašu kožu. Kupite proizvode za vlažnost kože, losione i kreme koji imaju sadržaj Aloje. Proizvodi sa Aloje Verom ili na bazi Aloje mogu biti od koristi leti kao i zimi. Rashladna svojstva doprinose trenutnom olakšanju od opekotina od sunca leti hidratizujući kožu, a zimi pomaže da se rešite suve kože dodajući joj vlažnost.

Uzmite jednu supenu kašiku gela Aloje Vere i pomešajte ga sa jednom supenom kašikom kukuruznog brašna, jednom kafenom kašičicom kore pomorondže i malo surutke. Nanesite sadržaj na vaše lice i vrat, izbegavajući predeo oko očiju. Isperite lice posle 30 minuta i obrišite ga peškirom. Ovo je dobra rešenje za održavanje izgleda glatke i gipke kože.

Ako imate masnu kožu

Masna koža je obično sklona aknama i redovno nanošenje sledećeg recepta može učiniti čuda za vašu kožu. Prokuvati list Aloje Vere u vodi, potom ga sameljite dok ne bude slično pasti. Onda dodajte nekoliko kapi meda i nanesite na lice. Isperite lice hladnom vodom posle 15 minuta. Stavljajte ovu smesu jednom nedeljno da biste imali čistiju kožu.

Ako imate osetljivu kožu

Uzmite gel Aloje Vere i dodajte sok krastavca i surutku. Dobro umešajte ovo dok ne počne da liči na pastu i dodajte 3 kapi vode ruže ili nekog drugog esencijalnog ulja. Nanesite na lice i vrat i ostavite ga 15 minuta pa sperite vodom. Ova smesa je veoma blaga i ne izaziva nikakvu iritaciju, ali će očistiti kožu.

Ako želite da se rešite boje od sunčannja, nanesite gel Aloje Vere pomešan sa sokom od limuna na željeno mesto i ostavite 10 minuta. A ako želite da se rešite pigmentacije, pomašajte vodu ruže umesto limunovog soka i sperite hladnom vodom. Aloje Vera je prirodno lekovito sredstvo za razne probleme sa kožom, pa dobro iskoristite njegove kozmetičke benefite.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply