Kao jedan od najboljih saveznika za borbu protiv različitih vrsta infekcija i oboljenja, rame uz rame sa belim lukom stoji limun. A još ako tome dodate kombinaciju ove dve namirnice, dobijate savršen prirodni lek za mnoge bolesti.

Beli luk i limun kao lek

Beli luk i limun kao lek se preporučuju za lečenje prehlade, viroze ili bakterijskih infekcija na prvom mestu. Zatim, spravljanjem određenih napitaka koji sadrže beli luk i limun dobijate savršen prirodni lek kojim se sprečava nastanak tumora, ali i mnogih kardiovaskularnih oboljenja, jer ove dve namirnice čiste organizam od svih nagomilanih otrova, te pospešuju elastičnost krvnih sudova. Smatra se da beli luk i limun u kombinaciji čine čuda za jačanje imuniteta i oporavak organizma, a postoje indicije da pravilnim konzumiranjem napitaka spravljenih od ovih namirnica možete čak i da podmladite organizam.

Jedan od boljih prirodnih načina za skidanje holesterola, ali i masti i triglicerida u krvi svakako su beli luk i limun, a veruje se da korišćenje ove dve namirnice u ishrani utiče i na mršaljenje, te skidanje celulita. Uz to, odlična su kombinacija koja se koristi protiv povišenog krvnog pritiska.

beli luk i limun recept

Beli luk i limun recept

Ukoliko vas zanima kako glasi recept za beli luk i limun, odnosno kako se konzumira za lečenje, imajte na umu da ga neko koristi u kombinaciji sa medom, a neko sa vodom, kao napitak. Ovo zavisi od toga za koju svrhu koristite beli luk i limun.

Takozvani Tibetanski eliksir za dugovečnost se priprema sa belim lukom, limunom i vodom, a recept je više nego jednostavan. Trebalo bi da za njegovu pripremu koristite domaći beli luk i limun koji je organski gajen.

Recept izgleda ovako : oljuštite beli luk i to ukupno 300 grama, pa ga sameljete u mašini za mlevenje mesa ili blenderu, a limun dobro operete, pa i njega izmeljete sa sve korom. U međuvremenu, stavite 1,5 litar obične vode da provri, pa kada provri ubacite pripremljen beli luk i limun.

Vrlo je važno da uradite tri stvari : smanjite ringlu na srednju jačinu, poklopite sud i ovu smesu kuvate najviše 14 do 15 minuta. Nakon što se smesa prohladi, prelijte je u staklene flaše i čuvajte na hladnom mestu. Beli luk i limun koji su pripremljeni prema ovom receptu se konzumiraju samo 25 dana i to po 500 mililitara napitka svakoga dana pre nego što bilo šta drugo stavite u usta.

Po završetku 25 – odnevne kure, morate pauzirati 10 dana. Ukoliko i dalje postoji potreba, možete ponoviti lečenje na isti način, uz obaveznu pauzu i to sve dok se potpuno ne izlečite.

Kada dođe do izlečenja, savetuje se ne uzimati više lek, već samo ponoviti kuru ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja.

Ako želite da beli luk i limun, pripremljene prema ovom receptu koristite za jačanje imuniteta, možete primenjivati ovu kuru u kontinuitetu od 25 dana i to samo jednom, a najviše dva puta tokom godinu dana.

Beli luk i limun za skidanje holesterola

Kada se koriste beli luk i limun za skidanje holesterola onda je najbolje da ga koristite kao što je opisano u prethodnom receptu, a rezultati osoba koje su koristile beli luk i limun za skidanje holesterola su neverovatni, te postoje pokazatelji koji govore da je vrlo često potrebna samo jedna kura da bi oni bili vidljivi.

Beli luk i limun za masnoću i trigliceride

Pored toga se koristi i beli luk i limun za masnoću i trigliceride. Takođe se smatra da je sasvim dovoljna jedna kura u trajanju od 25 dana da bi se primetio pozitiva efekat koji beli luk i limun imaju za skidanje masnoće i trriglicerida.

Beli luk i limun protiv povišenog pritiska

Kako beli luk važi za jedno od najboljih prirodnih sredstava za snižavanje visokog krvnog pritiska, ne čudi što se koriste beli luk i limun protiv povišenog pritiska i to sa izuzetno velikim uspehom.

Beli luk i limun za mršavljenje i protiv celulita

Uz mnoga lekovita svojstva, često se preporučuje koristiti beli luk i limun za mršavljenje i protiv celulita. A pored toga što dokazano pomažu u smanjenju telesne težine, beli luk i limun podižu nivo odbrambenih snaga organizma, te vam nijedna dijeta ili korekcija ishrane neće pasti teško ukoliko počnete sa korišćenjem lekovitog napitka spravljenog od ova dva sastojka.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply