Saznajte:

– biljka crveni zdravac, macina trava ili očajnica
– čaj od crvenog zdravca
– zdravac za plodnost
– zdravac i menstruacija
– iskustva

Biljka crveni zdravac, macina trava ili očajnica

Biljka crveni zdravac, macina trava ili očajnica – kako je poznata u narodu, je višegodišnja zeljasta biljka koja može narasti u visinu do 40 cm, a može se naći na brdovitim i planinskim predelima gde je tlo vlažno. Biljka crveni zdravac ima cvetove crvenkaste boje, a listovi su raspoređeni na dugim peteljkama. Raste kao samonikala, cveta od aprila do juna – kada se i bere, a može i da se uzgaja. Za lek se može koristiti cela biljka, a najviše se koristi u obliku čaja ili sirupa.

Biljka crveni zdravac ima širok spektar lekovitih dejstava: lečenje zapaljenja kože i sluzokože, lečenje gorušice, deluje kao antiseptik, ispiranje usta i grla, protiv dijareje, protiv nesanice, pozitivno deluje na rad bubrega, reguliše menstrualni ciklus, leči neplodnost kod žena, jača imunitet, smiruje nervni sistem.

Ova biljka dospela je u žižu interesovanja kada je otkriveno njeno blagotvorno dejstvo na lečenje neplodnosti kod žena, koje je danas, nažalost, sve više prisutno.

Crveni zdravac čaj

Kao što smo rekli, crveni zdravac se najviše koristi kao lek u obliku čaja. U narednom tekstu vam navodimo kako možete pripremiti čaj od ove lekovite biljke:

Crveni zdravac čaj:

potrebno je 10 g osušene biljke crveni zdravac preliti sa 2 dl ključale vode, pokopiti I ostaviti da odstoji pola sata. Po isteku pola sata, čaj procediti i piti jednu šolju ujutru na prazan stomak, a drugu u toku dana.

Crveni zdravac za plodnost (protiv neplodnosti)

Danas je sve više prisutna neplodnost kod žena, usled delovanja raznih faktora. I dok se mnogi okreću medicini i njenim metodama lečenja ovog problema, mnogi su spas potražili u prirodi.

Crveni zdravac protiv neplodnosti daje izvanredne rezultate, a o tome svedoče iskustva mnogih žena koje su koristile čaj od ove biljke za plodnost.

Samo narodno ime ove biljke – očajnica, govori o tome da su nekada žene koje nisu mogle da imaju decu bile očajne pa su pronašle ovu čudotvornu biljku, dakle, otuda je ova biljka dobila naziv očajnica.

Osnovno lekovito dejstvo crvenog zdravca jeste: normalizacija i regulisanje lučenja polnih hormona, normalizacija menstrualnog ciklusa, održavanje zdravlja jajnika i drugih reproduktivnih organa žene, omogućava prohodnost jajovoda i leči upale reproduktivnih organa čime omogućava plodnost – a ovo su osnovni preduslovi za urednu trudnoću. Čaj od crvenog zdravca za plodnost treba da se pije tokom 3 meseca, a pravi se pauza za vreme menstruacije.

Preporučuje se da oba partnera piju čaj od crvenog zdravca, u cilju podsticanja plodnosti.

Crveni zdravac i menstruacija

Već smo naglasili da crveni zdravac pozitivno utiče na zdravlje žene, odnosno njenih reproduktivnih organa. Kako mnoge žene imaju problem sa neredovnim menstruacijama, pomoć neretko traže u prirodnim lekovima.

Dokazano je da crveni zdravac reguliše menstrualni ciklus, pomaže kod obilnih i bolnih menstruacija, podstiče balans ženskih polnih hormona i njihovo pravilno lučenje. Jednom rečju, crveni zdravac stabilizuje rad ženskih polnih organa, a samim tim normalizuje i menstruaciju. Nakon korišćenja čaja od crvenog zdravca, neredovne menstruacije postaju prošlost!

Iskustva

Iskustva povodom korišćenja crvenog zdravca su mahom pozitivna – naročito ukoliko govorimo o upotrebi ove biljke protiv neplodnosti, pošto se u te svrhe najviše i koristi danas. Mnogi parovi u borbi protiv neplodnosti pomoć sve više traže u prirodnim lekovima, jer je njihovo dejstvo pre svega bezbedno i zdravo po ljudski organizam, naravno ako se konzumira odgovarajuća propisana doza.

Žene su potvrdile da nakon konzumacije čaja od crvenog zdravca – menstruacija postepeno postaje redovna, manje obilna i manje bolna. Mnoge žene su potražile pomoć protiv neplodnosti upravo u čaju od crvenog zdravca i nakon pravovremenog korišćenja – ostale su u drugom stanju!

U svakom slučaju, što se tiče doziranja i načina primene ovog čaja za postizanje plodnosti, najbolje bi bilo da se posavetujete sa stručnim licima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply