Čaj od kukuruzne svile

Za šta je dobar čaj od kukuruzne svile?

Čaj od svile kukuruza je dobar za lečenje bolesti bubrega, bešike i mokraćnih kanala pa čak i za topljenje kamena u bubregu.Mnogi su ga probali i kao sredstvo za mršavljenje i protiv celulita…. a kakva su njihova iskustva?

Kukuruz već hiljadama godina raste u Severnoj Americi, a tokom vremena se ova vrsta proširila i na Evropu i Južnu Ameriku.Kako se odavno koristi u ishrani jer je bogat prirodnim šećera, vitaminima i mineralima, postao je značajan deo ishrane u zapadnoj kulturi.U ishrani se koriste zrna ove biljke, dok se kukuruzna svila koristi u medicinske svrhe.

Domorodci u Americi, za razliku od ostalih koji obično obrate pažnju samo na zrna biljke su često koristili svilu kukuruza kao lek za razne srčane probleme i za lečenje infekcija urinarnog trakta. Iz tog razloga mnogi ljudi danas konzumiraju čaj od kukuruzne svile, jer je dokazano da ima mnoge značajne pozitivne efekte na zdravlje ljudi.

Čaj od kukuruzne svile priprema

Za pripremu čaja od kukuruzne svile, potrebno je jednu kašičicu suve kukuruzne svile preliti šoljom ključale vode i ostaviti oko 10 minuta.Ako koristite svežu kukuruznu svilu uzmite dve kašičice za šolju čaja.Zasladite šećerom ili medom po želji. Preporuka je da se ovaj čaj pije najmanje tri puta dnevno, pogotovo ako se koristi za lečenje infekcija urinarnog trakta.

Čaj od kukuruzne svile protiv celulita

Zbog visokog sadržaja minerala i vitamina čaj od svile kukuruza je koristan za opšte zdravlje organizma jer podiže imunitet i čisti krvotok.Vruć čaj od kukuruzne svile eliminiše toksine iz tela i iz potkožnog tkiva što je veoma važno u borbi protiv celulita.Veoma je jak diuretik što znači da oslobadja telo od viška vode koja se zbog preterane upotrebe soli ili nekih bolesti nakuplja u telu.Oslobadjanje od viška tečnosti je veoma važno u borbi protiv celulita.Medjutim ovaj čaj može samo ublažiti celulit ali ne i potpuno ga eliminisati.O njegovom dejstvu protiv celulita za sada ne postoje naučne studije a iskustva korisnika su takva da se nemože tvrditi da on može u potpunosti eliminisati celulit.Čaj nije štetan po zdravlje pa ga možete probati ukoliko želite da se rešite celulita, a potrebno je piti 3 šolje toplog sveže pripremljenog čaja dnevno.

Kukuruzna svila za mršavljenje

Kukuruz svila se jako dugo koristi kao sredstvo za mršavljenje i nema većih štetnih nuspojava, tako da možemo reći da je njena upotreba potpuno bezbedna.Za tu svrhu se koristi čaj od kukuruzne svile pripremljen kao što je opisano iznad.Ono što je važno napomenuti je da kukuruzna svila ne dovodi do pravog mršavljenja iako efikasno skida kilograme! Sigurno ćete se zapitati kako je to moguće?

Cilj svakog mršavljenja treba da bude skidanje sala a ne prosto smanjenje broja kilograma koje se može postići gubitkom vode iz organizma.Kukuruzna svila je efikasan diuretik i smanjuje količinu vode u organizmu, pa kad stanete na vagu imate manje kilograma ali i istu količinu sala kao i ranije.Kad prestanete da koristite kukuruznu svilu za mršavljenje, kilogrami će se vratiti za dan ili dva! Takva su jednostavno iskustva iako ne postoje ozbiljni naučni radovi u vezi uticaja kukuruzne svile na mršavljenje.Ako vas iskustva onih koji su koristili kukuruznu svilu za mršavljenje ne mogu odvratiti od namere da uz pomoć nje “smršate” možete je slobodno probati jer se radi o potpuno bezbednom prirodnom diuretiku koji vam može činiti samo dobro izbacivanjem viška tečnosti iz organizma.Takodje mnogima lice izgleda deblje zbog nakupljenog viška tečnosti a samim tim i cela figura, ako koristite čaj od kukuruzne svile doći će do primetne pozitivne promene.

Kukuruzna svila za lečenje urinarnog trakta

Čaj od svile kukuruza se danas kao lek upotrebljava pre svega za sve probleme vezane za lečenje urinarnog trakta. Konzumiranje čaja može biti efikasan način detoksikacije organizma ukoliko osoba pati od infekcije urinarnog trakta. Antiseptici koji se mogu naći u ovom čaju pomažu u izbacivanju toksina i ublažavanju bolova u bubrezima i bešici, a ono što je posebno značajno je da sprečava pojavu infekcije i u budućnosti. Osim toga, čaj od kukuruzne svile pomaže organizmu da zadrži onoliko vode koliko mu je potrebno, dok ostatak izbacuje.

Ovaj čaj se može koristiti i za sprečavanje mokrenja u krevet kod dece a u prošlosti se koristio kao prirodni lek protiv gonoreje. Pomaže kod infekcije urinarnog trakta i kamena u bubregu, jer kao blagi diuretik.

Pomaže kod lečenja artritisa

Studije su dokazale da čaj od kukuruzne svile može biti dobar način da se olakša nelagodnost i bol kod gihta i artritisa. Konzumiranje ovog čaja pomaže u snižavanju nivoa kiseline u telu, što ublažava tegobe vezane za artritis. Druge studije su pokazale da ovaj čaj može biti koristan i u lečenju udruženih poremećaja u organizmu, kao i da pomaže u lečenju trenutnih neprijatnih bolova.

Snižava krvni pritisak

Još jedna velika prednost korišćenja čaja od kukuruzne svile je da ovaj napitak pomaže osobama koje pate od visokog krvnog pritiska. Ukoliko se redovno pije, ovaj čaj može da pomogne u snižavanju krvnog pritiska, kao i da doprinese regulaciji šećera u krvi, što je posebno značajno za odobe koje pate od dijabetesa.

Prednosti čaja od kukuruzne svile

Pijenje ovog čaja potencijalno pomaže detoksikaciju bešike i bubrega. Kako kukuruzna svila deluje kao diuretik ona pomaže telu da se oslobodi toksina. Čaj je takođe veoma koristan za smanjenje iritacije i upale urinarnog trakta, što dovodi do smanjenja osećanja bola koji može biti povezan sa oboljenjima bešike.
Čaj od kukuruzne svile je sjajan lek za one koji žele da na zdrav i prirodan način ublaže mnoge svakodnevne bolove i tegobe. Biljni čajevi su organski i za razliku od medikamenata, manje su šanse da osoba dožive bilo kakve nuspojave. Ovaj napitak može da se čuva u kući kao brz i delotvoran lek.

Upotreba u trudnoći i za decu

Ne postoje naučna istraživanja koja bi dala preporuku u vezi upotrebe čaja od kukuruzne svile u trudnoći.Zato je najbolje ne koristiti ga mada ne postoje ni negativna iskustva.Isto važi i za decu.

Gde kupiti čaj od kukuruzne svile

Ono što je dobro je da je ovaj čaj veoma lako dostupan ljudima sa sela i onima koji prolaze pored polja kukuruza jer sami mogu ubrati svilu i osušiti je na promaji.Može se naći i u mnogim prodavnicama zdrave hrane i biljnim apotekama.

loading...
Loading...
loading...

Be the first to comment

Leave a Reply