Nar, voće koje je karakteristično za Bliski istok smatra se u stvari bobičastim voćem.
Ispod njegove debele crvene kore koja podseća na pomorandžinu ili koru grejpfruta, je bela mesnata pulpa ispunjena sa malim crvenim semenkama ili bobicama. Ovo popularno „super voće“ konzumira se u svom osnovnom obliku, kao sok, čaj, čak i kao dodatak ishrani. Prema sajtu pomepuresa.com, nar u svim svojim oblicima doprinosi brojnim zdravstenim pogodnostima, ako se konzumira redovno.

Čaj od kore nara koristio je i Hipokrat.Koristi se kod proliva i raznih stomačnih virusa, kao i kod upale slepog creva i čira na želucu.

Priprema čaja od suvih kora nara
Ugrejte posudu, stavite u nju 10 suvih kora nara i prelijte sa 200 ml vrele vode.Ostavite poklopljeno da odstoji pola sata.

Za izlečenje za 7 dana od: čira na želucu, čira na tankom crevu, kolitisa (zapaljenja debelog creva), disbakterioza creva, konzumirati odvar suvih kora nara na sledeći način:
Nakon što odstoji 25-30 minuta, odvar početi piti. U toku dana popiti polovinu (90-100ml) odvara u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Početi piti ujutro na prazan stomak, nakon buđenja, a poslednju četvrtu dozu, pred spavanje.

Ne treba piti odvar svaki dan, već svaki drugi. 1,3,5,7 dan – piti, 2,4,6 dan – ne piti. To je dovoljno za kompletno izlečenje. Ako želite nastaviti sa tretmanom, zbog sigurnog izlečenja čira želuca, to možete učiniti posle napravljene pauze od 7 dana posle prvog tretmana lečenja.

Zapamtite: U procesu lečenja – odvar se ne cedi. Za vreme lečenja – ne smete konzumirati alkohol. Odnos kore nara i ključale vode je 1:20.

Ovo je važno!

Suština lečenja sastoji se u tome, da se u celom gastrointestinalnom traktu stalno poništavaju sve patogene bakterije (zdrave ostaju), i njihovu lokaciju uspešno nastanjuju zdrave, i čoveku neophodne.

Antioksidans
Nar je bogat antioksidansima, supstancama koje pomažu telu u borbi i prevenciji protiv starenja naših ćelija. Prema „ACAI“ institutu za zdravlje i ishranu, antioksidanti, poput onih u naru, su pokazali da pojačavaju imuni sistem, bore se i smanjuju mogućnost nastanka raka i sprečavaju dijabetes.

Zdravlje srca
Nar je dobar za srce. Internet stranica „Pomepure“ izveštava da konzumiranje soka i čaja od nara svakodnevno može da spreči trombocite da se akumuliraju na jednom mestu i stvore ugrušak, isti rezultat kao i pri uzimanju jednog aspirina dnevno. „The American Journal of the College of Cardiology“ je našao dokaz da ljudi sa srčanim oboljenjima koji uzimaju jednu dozu soka ili čaja od nara zapravo povećavaju količinu kiseonika koji im stiže do srca.

Anti – inflamatorno dejstvo
Nar je takođe poznat po svojim anti – inflamatornim svojstvima. U stvari, studija sprovedena od strane „Case Western Reserve Universitz School of Medicine“, pokazala je da konzumiranje nara je zapravo usporilo oboljenja zglobova kao sto je osteoartritis. Ista studija je pokazala da konzumiranje nara na dnevnoj bazi štiti hrskavicu i smanjuje bolove često povezane sa bolestima i stanjima zglobova.

Nar poboljšava cirkulaciju
Nedavno istraživanje na kalifornijskom Institutu preventivne medicine pokazalo je da sok nara poboljšava cirkulaciju. Ispitanici su bili podeljeni u 2 grupe – jedni su tokom 3 meseca dnevno pili 250 ml soka od nara, a drugi istu količinu vode. Pokazalo se da se onima koji su uživali u naru cirkulacija poboljšala za 17%!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply