Čaj od virka i hajdučke trave se pre svega koristi za lečenje ženskih bolesti poput policističnih jajnika…

Osim što se čaj od virka i hajdučke trave koristi kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za lečenje policističnih jajnika, dobro je poznata činjenica da konzumiranje ove dve vrste čaja pojedinačno itetako ima pozitivan uticaj na reproduktivno zdravlje kod žena.

Vrkuta ili virak trava

Vrkuta ili virak trava je biljka koja je u narodu poznata kao gospina trava ili gospin plašt i smatra se jednom od biljaka čiji čaj treba da konzumira svaka žena, bez obzira da li ima ili nema zdravstvenih tegoba.

Virak ima izuzetno pozitivan uticaj na regenrativno zdravlje žena, te je svakako preporuka koristiti ga na tačno određen način i u količini koja je u svakom slučaju jasno određena.

hajducka trava i virak caj

Kako izgleda biljka virak

Ako vas zanima kako izgleda biljka virak, možete da budete sigurni da ćete je lako prepoznati po kapljici rose koja se sakuplja na njenom listu, koji u najmanju ruku imju neobičan oblik. Baš zbog te njene osobine su joj u prošlosti pripisivana magijska svojstva.

Virak je višegodišnja, zeljasta biljka, koja cveta krajem proleća i u toku leta, odnosno između maja i avgusta.

Mešavina virak i hajdučka trava upotreba

Ukoliko želite da saznate za šta se koristi mešavina virak i hajdučka trava, trebalo bi da znate da se ova mešavina smatra neverovatnim prirodnim sredstvom za lečenje policističnih jajnika. O mešavini ova dva čaja je još govorila čuvena austrijska travarka Marija Trebjen u svojoj knjizi “Zdravlje iz Božije apoteke”.

Čaj od virka i hajdučke trave

Čaj od virka i hajdučke trave se za lečenje policističnih jajnika zapravo preporučuje pripremati u kombinaciji sa čajem od nevena.

Priprema ove čajne mešavine je vrlo jednostavna, jer je potrebno samo pomešati sve tri pomenute biljke i to u jednakim delovima.

Hajdučka trava i virak čaj priprema

Kada je u pitanju hajdučka trava i virak čaj, priprema je vrlo jednostavna, ali najpre morate da pripremite čajnu mešavinu od iste količine ove dve biljke, uz dodatak cvetova nevena.

Zatim se dve ravne supene kašike mešavine preliju sa 750 mililitara vode koja je prethodno proključala, posuda se poklopi i ostavi da odstoji ne duže od 10 minuta. Zatim se čaj procedi i priprema je završena.

A ako vas zanima kako se pije, preporuka je da se posavetujete sa fitoterapeutom, jer većina stručnjaka iz ove oblasti preporučuje da se ovaj čaj konzumira samo par dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu, a preporučena dnevna količina podrazumeva najviše do 3 šolje svakog dana.

Povezano>>>  Virak čaj za plodnost i ženske bolesti

Iskustva

Iskustva osoba koje su konzumirale ovaj čaj su definitivno pozitivna, međutim ne smete izgubiti iz vida činjenicu da je u pitanju alternativno lečenje i da je uvek najbolji izbor da se kombinuje klasično lečenje sa ovim, te je dobro da pre konzumiranja ovog čaja svakako potražite pomoć stručnjaka.

Saznajte više>>> Virak čaj upotreba za miome, ciste, plodnost

Da li postoje neželjena dejstva

Koliko je poznato, neželjen dejstva ne postoje, ali se uvek savetuje oprez prilikom konzumiranja čajeva, posebno ukoliko ih osoba prvi put pije, te je izuzetno bitno da se vodi računa o preporučenoj količini i načinu konzumiranja, kao i o pripremi.

Uzevši u obzir da je virak biljka koja čisti organizam, jako je bitno da se ni u kom slučaju ne konzumira u toku trudnoće, tačnije u prva tri meseca. Kasnije je dozvoljeno konzumiranje ovog čaja, ali isključivo u skladu sa preporukom stručne osobe, koja je upoznata sa zdravstvenim stanjem trudnice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply