Celulit je problem sa kojim se bori većina žena, bez obzira na stil života i telesnu težinu. Nažalost, nio ne može da „pobegne“ od ovog problema, ali svakako možemo smanjiti njegovu vidljivost. Verovatno ste već upoznati sa nekim osnovnim stvarima kad je u pitanju uklanjanje celulita, poput vežbanja i pravilne ishrane. Osim ovih saveta, koji ne mogu da omanu ako ih se pridržavate, od pomoći takođe mogu biti i neki čajevi koji mogu pomoći da se u velikoj meri oslobodimo celulita.

Istraživanje koje je sproveo tim američkih naučnika je pokazalo da oko 85% žena ima celulit. Obično se stvara na stomaku, butinama i zadnjici i nalazi se u vlaknastom tkivu koje vezuje mišiće i kožu. Kada masnoće, tečnost i toksini ostanu „zarobljeni“ ispod kože, stvaraju se čvorovi koji koži daju izgled „narandžine kore“.

Dobri čajevi protiv celulita

Ovi čajevi protiv celulita koje ćemo navesti imaju diuretska i pročišćavajuća svojstva i pomažu da brzo izbacite toksine i nataložene nepotrebne materije iz krvi i na taj način ćete mnogo lakše „razbiti“ suvišne masne naslage.

Čaj od koprive za celulit

Još jedan odličan čaj protiv celulita je čaj od koprive. Ovaj čaj pomaže i onima koji žele da brže i bezbednije izgube suvišne kilograme i istovremeno eliminišu otrove iz organizma. Za detoksikaciju možete koristiti mešavinu čaja od koprive, zove, cveta trnjine i lišća breze. Mešavina ovih čajeva je odličan miks protiv celulita i trebalo bi da ga pijete ujutru i uveče. Potrebno je da koristite ovaj čaj kao tretman zajedno sa čistim čajem od koprive najmanje dva meseca, ali ne i duže.

caj od koprive celulit

Zeleni čaj

Nije čudo što se zeleni čaj našao na ovoj listi, pošto ima mnogo dobrobiti po zdravlje. Celulit i zeleni čaj su ljuti neprijatelji. Zeleni čaj pomaže u eliminaciji toksina iz organizma i redukciji celulita. Takođe, zeleni čaj ima antiupalna svojstva, balansira nivo holesterola u krvi, olakšava simptome umora, reguliše krvni pritisak i ojačava nervni sistem. Jedina mu je mana što povećava proizvodnju želudačne kiseline, tako da ga nemojte piti neposredno pre ili posle obroka.

Čaj od kukuruzne svile protiv celulita

Zahvaljujući visokom procentu minerala i vitamina, čaj od kukuruzne svile je odličan za zdravlje jer daje organizmu energije i pročišćava krvne sudove. Topao čaj od kukuruzne svile pomaže u izbacivanju toksina iz organizma. Ovaj čaj se preporučuje i ljudima koji žele da smršaju, jer ima „lepljivu“ strukturu koja dobro apsorbuje suvišnu vodu. Pijte najviše 2-3 šolje ovog čaja tokom dana, ne duže od 10 dana.

Čaj od maslačka protiv celulita

Čaj od maslačka je moćan kad je u pitanju detoksikacija organizma i lako uklanja celulit sa vaše zadnjice i butina. Benefiti čaja od maslačka uključuju stimulaciju funkcije jetre i bubrega i tako poboljšavaju proces izbacivanja toksina. Čaj od maslačka sadrži vitamine A, B, C i D, proteine, ugljene hidrate, tanine i kofeinsku kiselinu. Ima prirodni diuretski efekat, dobro pročišćava krv i izbacuje toksin iz organizma. Drugim rečima, čaj od maslačka je jedan od najboljih čajeva protiv celulita. Ipak, ne bi trebalo da uzimate više od 2 šolje ovog čaja tokom dana.

 

Čaj od limuna

Većina nas je čula nešto što zvuči kao šala, ali je zapravo istina, da manekenke i modeli piju samo vodu sa limunom kako bi ostale vitke i osećale se sitim. Verovatno znate dosta o benefitima limuna, a jedna od njih je to što čaj od limuna sagoreva masnoće. Zato su možda manekenke uvidele ovo pre nego drugi ljudi i sada od šale možemo napraviti zbilju i životnu naviku. Iscedite dva limuna i sok razmutite u litri vode. Zatim iseckajte koru isceđenog limuna i stavite je u vodu da se prokuva. Nakon par minuta ključanja, skinite čaj sa vatre i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.

Čaj od peteljki trešanja

Ovaj čaj bukvalno topi celulit zahvaljujući svojim diuretskim i pročišćavajućim svojstvima. Drugim rečima, čaj od peteljki trešanja će vam pomoći da znatno brže izbacite suvišne nečistoće iz krvi i takođe pomaže kod topljenja suvišnih masnih naslaga.

Čaj od zove

Mešavina zove, kamilice, limete i štira u vidu čaja odlično detoksikuje ceo organizam i deluje kao izvrstan tretman protiv celulita. Trebalo bi da pijete po šolju ovog čaja ujutru i uveče.

Napomena: ovi čajevi su jaki i imaju jaka diuretska, pročišćavajuća dejstva i dobri su protiv celulita, tako da nije preporučljivo da ih pijete sve odjednom. Nemojte piti previše nijednog čaja, jer može doći i do neželjenih nuspojava.

Pijte ih umereno i nemojte očekivati da izgubite ili umanjite celulit samo zato što pijete čajeve. Ovi prirodni „lekovi“ protiv celulita deluju samo kao pomoć kod terapija i tretmana protiv celulita, zato ih morate kombinovati sa vežbama protiv celulita i pravilnom ishranom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply