Angina je upala ždrela, krajnika i limfnih čvorova na vratu uz jako povišenu telesnu temperaturu, bolove u zglobovima i mišićima.

Načini pripremanja čajeva za gnojnu anginu

Izmešati u istom odnosu sitno iseckan koren belog i crnog sleza. Jednu supenu kašiku mešavine preliti sa 2 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno 10-15 minuta. Ocediti, dodati veliku kašiku meda i time ispirati grlo, a čaj se može i popiti.

Pomešati jednake delove petrovca i lista divlje kupine. Dve supene kašike mešavine kuvati 3-4 minuta, u 3 dl vode. Ocediti čaj za anginu, dodati veliku kašiku meda i time ispirati grlo, nešto i popiti.

U 2 dl mleka skuvati 3 omanja lista duvana. Kad provri, procediti tim toplim mlekom grgljati više puta dnevno. Ovako spremljeno mleko ne sme se piti, jer tera na povraćanje.

Glavicu maka kuvati 2-3 minuta u 2 dl vode. Poklopiti i ostaviti čaj nekoliko minuta da odstoji. Ocediti, pčelinjim medom zasladiti i ispirati grlo grgljajući.

1 kg dobro opranog mladog lišća koprive samleti u mašini za mlevenje mesa, iscediti sok i piti 3-4 kašičice dnevno.

Čaj za gnojnu anginu poznatog travara

NKOLE GELENČIRA

Hajdučke trave, matičnjaka, belog sleza (list i cvet), sleza crnog (cvet i list) u jednakim delovima dobro pomešati i od te mešavine uzeti 2 kašike i kuvati 2-3 minuta u 3 dl vode. Nakon toga ostaviti poklopljeno 10-15 minuta. Zatim ocediti,čaj medom zasladiti i piti 3 puta dnevno pre jela po šolju. Još je bolje ako se čaj za anginu pije svakih sat-dva po nekoliko gutljaja,

Efikasan čaj za anginu NIKOLE GELENČIRA
Koren belog i crnog sleza sitno iseckan, u jednakim delovima i dobro promešan. Od te mešavine uzme se jedna kašika i prelije s 2 dl ključale vode i ostavi poklopljeno 10-15 minuta. Zatim se ocedi, u čaj za anginu se doda kašika meda i time se ispira grlo, a nešto i popije. U težim slučajevima svakako treba ići kod lekara.
Čaj za upalu grla i krajnika

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply