Čaj za kandidu

Svako ko ima problema sa kadidom (Candida Albicans) trebalo bi da bude izuzetno pažljiv po pitanju uzimanja hrane i pića; prvenstveno zbog toga što mnogo hrane i pića sadži skrivene ugljene hidrate i što je najbitnije, oni često sadrže šećere. U stvari, komercijalna zapakovana hrana i piće sadrže uopšteno mnogo skrivenih opasnosti kao što su različite hemikalije i boje.

Mnogi čajevi sadrže kofein, a kofein u stvari smanjuje uspeh u vašoj dijeti za kandidu. Kofein može uzrokovati dodatnu upalu, i jedan od najgorih podstrekača stresa je kofein, a stres je jedan od glavnih uzroka “kraha” adrenalnih žlezda, što rezultira smanjenjem sposobnosti imunog sistema da se bori sa kandidom.

Neki od najkorisnijih čajeva koje možete piti za vreme lečenja kandide su:

Čaj od cikorije
I čaj i kafa od cikorije preporučuju se u dijeti i tretmanu kandide; prvo zbog toga što cikorija ne sadrži kofein pa zbog toga predstavlja odlilčnu zamenu za kafu u dijeti za kandidu, ali što je najvažnije, ona je veoma moćan prebiotik što znači da je sposobna da pospeši nastanak korisnih bakterija koje pokušavate da obnovite u crevima ukoliko patite od prekomerne količine kandide. Cikorija je takođe odličan izvor vitamina A i K; pomaže u kontrolisanju nivoa šećera u krvi, pomaže kod varenja hrane, čisti krv, deluje kao prirodni sedativ i ima antiinflamatorna svojstva.

Čaj od maslačka
Čaj od korena maslačka je još jedan odličan prebiotik (hrana za crevnu floru), a isto tako je odličan tonik za jetru koji će vam pomoći da je zaštite od različitih otrova umirućih i živih kandida. Takođe potpomaže varenje i smanjuje nadimanje, leči infekcije urinarnog trakta, a deluje i kao čistač krvi što ga čini odličnim u detoksikaciji otrova koje proizvodi kandida.

Čaj od koprive
Čaj od lista koprive je jedan od čajeva koji preporučujem u našem protokolu lečenja kandide. Ima raznovrsne upotrebe, ali uglavnom služi za očuvanje nivoa bakra tokom infekcije kandidom i pomaže u detoksikaciji organizma. Čaj od lista koprive može se koristite kroz tretman lečenja kandide. O koristima čaja od lista koprive možete pročitati ukoliko kliknete ovde.

Saznajte više>>> Koji je najbolji čaj protiv kandide

Čaj od sladića
Čaj od korena sladića je jedan od mojih omiljenih čajeva; delimično zbog toga što mi se sviđa njegov ukus i nije potrebno ništa dodavati u njega kako bi bio ukusan, a najviše zbog toga što je odličan prirodni prebiotik, što znači da je on vrsta hrane koja će obnoviti korisne bakterije u crevima.

Ekcem: Brojne studije su pokazale da koren sladića pomaže za smanjivanje pojave ekcema.
Pomoć u borbi protiv kancera: Koren sladića sadrži supstancu koja se zove likokalkon, za koju se, prema istraživanjima, pokazalo da povećava aktivnost specifičnih imunih ćelija koje uništavaju ćelije tumora.

Sladić i hipotireoidizam: Prema istraživanjima, kod pacijenata sa hipotireoidizmom postoji značajan porast nivoa tireoidnog hormona koji se zove kortizol. To je hormon koji je odgovoran za regulisanje sposobnosti organizma da se izbori sa stresom. Studije su pokazale da koren sladića može biti koristan u lečenju hipotireoidizma. Zapamtite da jedna šolja ovog napitka danas, može mnogo učiniti za ceo vaš život.

Sladić ima sposobnost da smanjuje nivo glukoze u krvi, pa tako dugotrajno korišćenje korena ove biljke ili čaja može da izazove nizak nivo šećera u krvi. Osobe koje već uzimaju lekove za snižavanje nivoa glukoze, trebalo bi da se konsultuju sa lekarom pre nego što počnu da koriste proizvode od korena sladića. Čist koren sladića nikada ne bi trebalo da se uzima u dužem periodu.

NAPOMENA: Pročitao sam pojedine informacije na nekoliko veb sajtova koji tvrde da koren sladića može da dovede do povišenog krvnog pritiska. Da, to je moguće; međutim, kako bi došlo do toga, trebalo bi da kupite kontejner kapsula od korena sladića i da ih uzimate svaki dan, pet do šest meseci.

MERE OPREZA: Kao i sa bilo kojom supstancom koju je stvorio Bog ili čovek, nemojte preterivati. Drugim rečima, nemojte piti dnevno pola galona čaja od korena sladića misleći da ćete tako izlečiti hipotireoidizam ili da ćete velikim količinama čaja od korena maslačka izečiti infekciju urinarnog trakta za 24 sata. Kao što je već poznato, veliča kolilčina čak i dobrih stvari može da donese mnogo lošeg…

Prihvatljivi su i drugi biljni čajevi, a njihove koristi u lečenju kandide možete pročitati u nastavku.

Kardamon: Potpomaže varenje i čisti od otrova.

Kamilica: Pomaže kod nesanice, ima umirujući efekat kod uznemirenosti.

Cimet: Ima antigljivična svojstva, bori se protiv ešerihije koli, smiruje napetost nerava.

Ehinacea: Leči urinarne infekcije, poboljšava imuni sistem i stimuliše nadbubrežne žlezde.

Đumbir: Potpomaže varenje, smanjuje upale, poboljšava funkciju imunog sistema, oslobađa stresa, a sadrži i minerale i amino kiseline.

Matičnjak: Ima antigljivična, antibakterijska i antivirusna svojstva, deluje umirujuće.
Limunova trava: Čisti jetru, smanjuje mokraćnu kiselinu i nivo holesterola.

Neven: Odlična pomoć kod varenja.

Nana: Leči uznemiren stomak.

Ruzmarin: Poboljšava varenje, posebno pomaže kod lečenja sindroma nervoznih creva.

Timijan: Antigljivična svojstva, leči nadutost, pomaže kod depresije i nesanice.

Loading...
loading...