caj-solja-bokal

[icegram campaigns=”14335″]

Osnovni preduslov da žena može da zatrudni i da se ne pojavi problem neplodnosti jeste pretpostavka da su oba partnera zdrava i da nema smetnji ni kod muškarca ni kod žene. Ukoliko i postoje smetnje u vidu manjeg broja pokretnih spermatozoida kod muškarca,sledeća kura će sigurno pomoći. Ona se koristi i kod potpuno zdravih žena za poboljšanje ovulacije i reproduktivnog sistema.

ČAJ ZA NEPLODNOST:
-240 g hajdučke trave (što više cvetova)
-60 g cvetova zove
-30 g listova maline
-30 g listova i cvetova kantariona
-30 g Iistova pitome nane
-20 g listova i cvetova divlje nane
-20 g stabljike lazarkinje
-20 g stabljike majčine dušice
-20 g idirota

PRIPREMA ČAJA PROTIV NEPLODNOSTI:
Trave jako usitniti i izmešati. U 1 litar proključale vode staviti 10 g mešavine i kuvati poklopljeno 1 minut. Hladan čaj za neplodnost procediti u tamnu flašu i dobro zatvoreno držati na tamnom mestu. Piti 3 puta dnevno po 1 dl pre i posle jela. Posle napitka pre jela, uzeti kašiku rafinisanog maslinovog ulja, a nakon napitka posle jela kašiku meda. Nastojati da med bude istovrsan, od žalfije, bagrema, kestena i slično. Mešani med nije preporučljiv. Umesto vode piti lagani čaj od mešavine jednakih količina matičnjaka i listova i cvetova hajdučke trave. Dnevno popiti najmanje 1/2 litra čaja.

SOK OD IMELE
Ujutro rano na prazan želudac uzeti 25-30 kapi soka od imele. Isto toliko kapi uzeti uveče pred spavanje. Ovaj sok može da se kupi u biljnoj apoteci, ali je efikasniji kad je sveže isceđen.

ČESTOSLAVICA
Jednu kašičicu biljke staviti u vrelu vodu, ostaviti 5 minuta, procediti i piti dnevno 3 šolje toplog čaja.

OČAJNICA-MACINA TRAVA ZA NEPLODNOST
Čaj od očajnice (Marrubium vulgare), u narodu još zvane macina trava, od davnina je poznat po efikasnosti u slučajevima neplodnosti. Jednu kašiku očajnice stavite u litar vrele vode, poklopite i pijte tokom celog dana umesto vode. Terapija traje 40 dana i ne sme da se prekida, a počinje odmah posle menstruacije.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply