Stara je i nesporna snaga prirodnih biljnih sredstava da vraćaju i pospešuju polnu moć zato je i efikasan čaj za potenciju. Toj izvornoj farmakopeji vraćaju se naučni timovi širom sveta, ali staje to iz božje riznice našeg podneblja što jača i vraća muškost i žensku toplinu?

Čaj za potenciju iz stare narodne tradicije Balkana:

Prvo ozbiljno proučavanje biljaka od kojih se pravi čaj za potenciju obavio je između dva svetska rata naš poznati narodni lekar i istraživač lekovitog bilja Rista Gostuški, koji je postavio tezu da je psihička impotentnost izlečiva. Njegova istraživanja navedena su i u radovima poznatog nemačkog fitoterapeuta R. F.Vajsa, koji je govoreći o lekovitosti prosa, ovu biljku označio kao „srpski muški proso”.

Čaj za potenciju od prosa

– 20 zrna prosa istucajte i pomešajte sa 1 kašičicom belog omana (ih kan-tariona), pa potopite u 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 1 sat. Procedite i pijte. Postupak ponovite 2-3 puta dnevno.

Čaj od belog omana
/za žene/

– 1 kašiku suvog korena belog omana sipajte u 600 ml ključale vode i kuvajte do 2 minuta, a pijte u poslepodnevnim satima.

Čaj od pitomog kestena

– u 1 l vode stavite 20 kestena i kuvajte 10 minuta. Kestenje pojedite, a čaj procedite i pijte tokom poslepo-dneva.

Ruzmarin i hmelj za potenciju

(biljke koje blagotvorno deluju na polni sistem su: odoljen, morač, šišarke hmelja, srdačica, bosiljak, lavanda, ruzmarin, matičnjak)

– jednake količine dobro promešajte, pa uzmite 2 kašike smeše i potopite u 600 ml ključale vode. Kuvajte 1 minut i ostavite da odstoji poklopljeno 1 sat. Pijte 3 x dnevno, po 1 solju.

Origano za dvoje

– 1 kašiku suve biljke origana (Origanum vulgare L.) potopite u 400 ml vrele vode i ostavite da odstoji poklopljeno 30 minuta. Blagotvorno dejstvo ove biljke osetićete posle 7. dana korišćenja napitka.

Čaj od ovsa za potenciju

(ispitivanja su pokazala da je ovas, Avena sativa L. nezaobilazan za bolje raspoloženje za “seksualnu igru”)

– u 1 l vode sipajte 3 kašike ovsa, 1 kašiku korijandera, 1 kašiku anisa i 1 kašičicu đumbira. Smesu kuvajte 5 i ostavite da odstoji 30 minuta i pijte umesto vode.

Bugarski “vrući” začin

(recept nazvan „šarena so” sastoji se od mlevene crvene paprike, čubra, grčkog semena, Trigonella-foenum graecum L. i kuhinjske soli)

– sve sastojke treba pomešati i koristiti u velikim količinama kao dodatak mesu, ribi, sirevima ih jajima

Čaj od piskavice za potenciju

Čaj za potenciju od piskavice Trigonela foenum L. može da se koristi u neograničenim količinama.

– pomešajte jednake količine piskavice, čubra i mente i 2 kašike te me-šavine potopite uli vrele vode. Pijte umesto vode.

Dedino vino

– potopite 1 kašičicu srdačice u 50 g mlake vode i pustite da odstoji 1 sat, pa procedite. Čaj sipajte u 200 ml crnog vina i pijte.

Za dobre vibracije

– pomešajte jednake količine korijandera, mirodije, matičnjaka, maslačka i lana i 1 kašiku mešavine sipajte u 600 ml vrele vode i ostavite da odstoji 30 minuta. Pijte 3 x dnevno, preJela, posebno pre polnog odnosa. Ovaj čaj je namenjen za oba partnera.

Srdačica za srce
/za sredovečne muškarce/

Leonurus cardiaca L. najbolji efekat za potenciju postiže u kombinaciji sa odoljenom i matičnjakom:

– pomešajte biljke u jednakim količinama, pa 1 kašiku potopite u 1dl mlake vode, ostavite da odstoji 1 sat i pijte čaj neposredno pre seksualnog odnosa.

Magnetski salep

(tokom 50-ih godina prošlog veka bila je veoma rasprostranjena i rado korišćena biljka za za magnetsku seksualnu privlačnost, a danas je gotovo iskorenjena)

– u 1 čašu vrele vode potopite kašiku sitno samlevenog korena i ostavite da odstoji 15 minuta. Pijte dok je još toplo.
POVEZANO >>> Najbolje lekovito bilje za potenciju

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply