[icegram campaigns=”14147″]

Mislite da se dijabets ne može lečiti biljem i čajevima? Varate se. Priroda je mudra i za život nam je pripremila sve što nam može pomoći. Osvrnite se oko sebe i pogledajte šta sve može da se iskoristi. Pomozite sebi prirodnim preparatima i čajevima za dijabetes. Veoma brzo ćete ustanoviti da vam je bolje…

Statistika kaže da svaki deseti građanin ove zemlje doživi zaprepašćenje da mu se pojavio dijabetes. I odmah se buni da mu se nedemokratski udara na ono najvažnije što ga suštinski vezuje za život, na ono što je predmet njegovih želja, a često i smisao života, ono što ga najviše zadovoljava, ono na šta misli i danju i noću, ono o čemu sanja i o čemu je napisano toliko knjiga, ono što duboko voli mada nije svestan te ljubavi, ono u čemu sladostrasno uživa svakog dana, zbog čega je ljubomoran na druge i zbog čega mu se prave zazubice. Da, to je hrana! Šećerna bolest se manifestuje tako velikom količinom šećera, da on stiže i u mokraću. Do viška šećera dolazi iz više razloga. Najčešći je nedovoljno stvaranje hormona insulina u pankreasu (gušterači), koji je neophodan za to da gladne ćelije organizma mogu da koriste šećer, što je veoma često praćeno i smanjenjem broja receptora na insulin koji se nalazi na površini ćelija. Za to postoji mnogo razloga, pa ih ne bismo navodili, samo bismo ukazali da je najtipičnije to što dolazi do istrošenosti i atrofije gušterače. Treba takođe misliti i o tome da možda jetra ne šalje doljno šećer u krv koja je već preplavljena šećerom, i ukoliko je tako, onda treba potražiti i razlog za to, ukazuju stručnjaci.

Povezano>>> Čaj za šećernu bolest

Čajevi za dijabetičare

Ždraljevina
(Galega officinalis)
Dve glavne prednosti ove biljke su to stoje ona prirodni lek za dijabetes, a podstiče i stvaranje majčinog mleka. Ždraljevina sadrži galuteolink, galegin, saponine, gorke materije i tanine. Za našu tematiku najzanimljiviji je galegin koji smanjuje glikemiju. Osim toga, čaj od ždraljevine pomaže kod zatvora i poboljšava rad debelog creva.

Čaj od drena za dijabetes

Glavna prednost čaja od drena za dijabetes je u tome što utiče na organizam da poveća sopstvenu proizvodnju insulina. Osim toga, ćelije zadužene za stvaranje insulina štiti od oštećivanja. Takođe pozitivno deluje na rad jetre, naročito na glavobolje i nejasan vid prouzrokovane poremećajima jetre, leči zanemoćalost kukova i kolena, prevremenu ejakulaciju, impotenciju, inkontinenciju mokraće, ispadanje materice. Najnovija istraživanja pokazuju da čaj od drena sprečava razvoj bakterija Stafylococcus aureus, čestog uzročnika kožnih i crevnih infekcija i oboljenja disajnih puteva. Ima i diuretičko dejstvo. Dren sadrži i neke organske kiseline, npr. vinsku, jabukovu i galnu kiselinu. Tamno crveni plodovi (drenjine) nalik na male urme se beru posle zrenja, od početka oktobra do kraja novembra.

Povezano>>> Čaj od drena priprema

Čajna mešavina za regulisanje šećera u krvi

Pomešajte jednake količine osušenog i izmrvljenog korena sladića i čička. Jednu kašiku mešavine poklopljenu lagano kuvati na umerenoj vatri 10-15 minuta u četvrt litra vode. Popiti po pola količine ujutru i uveče. Ovaj čaj pomaže kod hipoglikemije – smanjene količine šećera u krvi.

Dijabetičarski kupus
Stari narodni lek za šećeraše je šolja kiselog kupusa ribanca ili svežeg soka od kupusa ujutru na prazan želudac (može se naći u prodavnicama zdrave hrane). Na ovaj način će se organizam snabdeti i velikom količinom vitamina C i drugih neophodnih materija.

Žalfija čaj za dijabetes

Čaj od žalfije pomaže održavanje nižeg nivoa šećera u krvi, pa je stoga preporučljivo pojesti 3-5 listova. Može se i izmiksovati sa vodom ili dodati u salate od povrća.

Slično>>> Prirodni lekovi za dijabetes

Celer smanjuje šećer

Ukoliko dnevno popijete 1-2 dcl svežeg soka od celera, veoma uspešno ćete smanjiti količinu šećera u krvi. Umesto soka se može konzumirati i namaz od celera ili salata od povrća sa celerom.

Domaći prašak za šećer

Samleti jednake delove korena iđirota i listova imele. Jednu kašičicu praška staviti u solju mlake vode i ostaviti da odstoji 24 sata. Potom malo zagrejati, procediti i piti malim gutljajima pre svakog jela.
Saznaj više>>>Najbolje lekovito bilje za dijabetes

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply