Naučna istraživanja su pokazala da je čajno drvo pogubno za bakterije širokog spektra, viruse i gljivice, da se uspešno bori protiv herpesa, da povećava nivo higijene usne šupljine i brzo “sastavlja” ćelije kože kod upala…

Zavirite u kućnu apoteku i procenite količinu raznih balzama i sredstava za prvu pomoć kod problema kože, a koje ste skupljali bar godinu dana. Sve zajedno možete da sklonite i ostavite samo – 1 manju flašicu ulja čajnog drveta Camellias sinensis!

Čajno drvo je drevno sredstvo australijskih Aboridžana, koje se uvozi i kod nas započelo je “farmaceutsku revoluciju”. Čudesni eliksir iz daleke Australije, proveravan decenijama, dokazao je da je antiseptik koji sa velikim uspehom zamenjuje preparate za rane, ekceme i druge probleme sluzokože i epiderma koji sadrže:

– bakitracin – antibiotik koji blokira sintezu ćelijskih zidova bakterije
– hidrokortizon – antialergijsko i antizapaljensko sredstvo
– kalamin – supstanca koja ulazi u sastav sredstava za zamašćivanje kože
– tonere za kožu koji regulišu masnoću.

Naučna istraživanja su pokazala su da je ulje čajnog drveta pogubno za bakterije širokog spektra, viruse i gljivice. Bori se protiv recidiva herpesa, povećava nivo higijene usne šupljine i odstranjuje različite upale kože. Dodavanje samo 25 ml ovog ulja sredstvu protiv alergije, značajno se umanjuje širenje osipa.
Ulje čajnog drveta smatra se univerzalnim sredstvom za negu kože. Sme da se nanosi na posekotine, rane i akne preventivno kao zaštita od mikroba, a sve zarasta mnogo brže, jer ulje stimuliše “sastavljanje” ćelija kože.
Pomaže i kod ujeda komaraca, sunčanih opekotina, osipa od znoja.

Čajno drvo upotreba

Za kožu
15 kapi ulja pomešajte sa 30 g vode vodite računa o merama kada ga upotrebljavate, jer je dovoljno da koncentracija bude za 0,25-0,5% veća, pa može da izazove alergiju.
Nanesite smesu na upaljeni deo kože, i ponavljajte postupak do izlečenja.

Dezinfekcija usta
2-3 kapi ulja sa 30 g tople vode, blago promućkajte u ustima – nemojte da grgoljite.
Dovoljno je da ispirate usta svaki drugi dan.

Čajno drvo za lice

Čajno drvo tj. njegovo eterično ulječaje veoma efikasno deluju kod akni i za čišćenja lica.Bolje je za lice od većine sintetičkih preparata jer nema štetnih efekata.Kako sadrži prirodne supstance bakitracin, hidrokortizon, kalamin, tonere za kožu koji regulišu masnoću dobro je za veliki broj problema koji se mogu javiti na koži lica.Efikasno je sredstvo, ali je neophodna upotreba u dužem vremenskom periodu da bi se postigli rezultati.

Čajno drvo ulje za kosu

Koristi se za negu suve kože glave i uklanjanje peruti.Pomaže kosi da ostane zdrava tako što sprečava upale kože glave, svrab, i razne druge iritacije.Čajno drvo ulje pomaže da se uklone mrtve ćelije da se koža glave oslobodi gljivica i bakterija da spreči zapušivanje folikula ipromoviše rast kose.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply