[icegram campaigns=”14111″]

Svoju jetru i žučnu kesu možete očistiti ovom jednostavnom nemedicinskom metodom za manje od 24 časa. Za to odvojite vreme kada ste na odmoru ili imate manje posla. Čišćenje ćete početi u 14 časova a završiti ga do kasnih jutarnjih sati narednog dana. Postarajte se da vam creva budu prazna. Ako je potrebno, uzmite prirodan laksativ (npr. senu ili garsiniju) dan pre ovog postupka.

Lista stvari koju je potrebno kupiti za čišćenje jetre i žučne kese

Ekstra devičansko maslinovo ulje – 125 mililitara oko ½ šolje
Limeta, limun ili grejpfrut – pola šolje svežeg soka
Gorka so – Magnezijum–sulfat MgSO4 – 4 supene kašike

Popodne 1. dana
14.00 Prestanite da jedete i pijete. Pomešajte čitavu količinu gorke soli (MgSO4) sa 1 litrom (4 šolje) vode. Slana voda se može prohladiti ukoliko vam je tako lakše da je popijete.
18.00 Popijte jednu šolju (250 mililitara) slane vode.
20.00 Popijte jednu šolju slane vode.
21.45 Pomešajte maslinovo ulje i svež sok u čaši. Završite sve večernje obaveze i spremite se za krevet.
22.00

Popijte celu mešavinu ulja i soka stojeći pored kreveta. Nakon toga odmah lezite na levi bok i podignite desnu nogu do grudnog koša. Ne mrdajte najmanje 20 munuta. Pokušajte da zaspite u ovom položaju.

Napomena:Drugi ljudi i internet stranice kažu da legnete na desnu stranu. Gornja informacija je sa sajta Diana’schannel; sami procenite šta je najbolje za vas.

Jutro 2. dana
06.00 (ili bilo koje vreme nakon 6 časova ujutru) Popijte jednu šolju slane vode.
08.00 Popijte poslednju šolju slane vode.
10.00 Počnite da pijete – bilo koji svež sok.
10.30 Jedite voće.
11.30 Jedite uobičajenu hranu, ali se trudite da bude „laka“. Do kasnog popodneva bi trebalo da se ponovo osetite normalno, tj. oporavljeno.

Kakve pozitivne efekte možete očekivati od čišćenja žučne kese i jetre

Naravno, možda ćete osećati mučninu dok pijete slanu vodu i mešavinu ulje/sok (mi imamo utisak da je ukus sličan italijanskom prelivu za salatu). Slana voda će izazvati pojačanu pokretljivost creva i otvoriti žučne puteve kako bi sprečila bilo kakav bol. Možete osetiti kako „voz“ kamenova putuje kroz vaše žučne kanale, kotrljajući se poput klikera.

Narednog jutra očekujte dijareju. Prebrojte kamenove. Ličiće na zelena i mrka zrna graška (postoji puno slika na internetu ukoliko želite da vidite kako izgledaju, ali ćemo vas ovde poštedeti tog prizora). Holesterol unutar njih čini da plutaju površini. Takođe možete imati kristale, pesak i oblačasti beli ostatak; sve to je uobičajeno.

Ovo čišćenje jetre i žučne kese možete ponavljati na svake 2 nedelje. Ne čistite dok ste bolesni ili se oporavljate od bolesti.

Saveti za dobro zdravlje žučne kese

Hranite se lako
– Izbegavajte masno meso
– Izbegavajte hranu prženu u fritezi
– Izbegavajte prezačinjenu hranu
– Izbegavajte punomasne mlečne proizvode

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply