[icegram campaigns=”14335″]

Biljka čuvarkuća jedna je od poznatih u našem narodu koji ju je od davnina sadio u dvorištu i na krovu kuće kako bi čuvala ukućane od raznih nesreća, a kuću od udara gromova i oluja.Biljka čuvarkuća može da raste i opstane u veoma surovim predelima, otporna je na sve vremenske prilike a često je možete zateći kako raste uz zid nekog stambenog objekta. Zelene je boje, sa mesnatim listovima i veoma je vitalna, zbog čega opstaje u svakakvim uslovima. Poznata je kombinacija čuvarkuća i med koja je prirodni lek za ceo organizam, počevši od imuniteta pa do cisti na jajnicima, gastritisa i problema sa želudacem.

Čuvarkuća i med kao lek

Čuvarkuća i med je možda najbolji prirodni lek čije sastojke morate da imate u svojoj kući.Ova smesa provereno leči mnoge tegobe, utiče na jačanje imuniteta, ubrzava metabolizam i utiče na mršavljenje, takođe je odlična za bolesti želuca kao i za ciste i miome o čemu će biti reč u posebnom pasusu. Biljka čuvarkuća u kombinaciji sa medom je jako dobra i za mršavljenje, već smo pomenuli da utiče na ubrzanje metabolizma zbog čega bi bilo dobro da pijete bar čaj od čuvarkuće. Tako ćete biti sigurni da se kilogrami neće gomilati. Čuvarkuća i med je stari recept koje su još naše bake primenjivale i uverile su delotvornost istog.

med i cuvarkuca

Ukoliko vas na primer zaboli uho, uzmite list od ove biljke, stisnite ga i ukapajte malo soka u uho. Sok će vam razblažiti ušnu smolu i u trenutku smanjiti intezitet bola.

Čuvarkuća lekovita biljka

Čuvarkuća se s pravom zove lekovita biljka jer u svom sastavu ima malinsku kiselinu, mravlju kiselinu, malu količinu smole kao i tanin. Svi ovi sastojci ovoj biljci daju zaceljujuću i antiseptičku moć i utiču na celokupno zdravlje organizma zbog čega je biljka čuvarkuća dobra za lečenje mnogih bolesti. Možemo izdvojiti neke u nizu a to su upala grla, upala uha, opekotine, menstrualne tegobe, lečenje bradavica i konjuktivitisa i drugo. Ako je već koristite kao lek, gledajte da birate sveže listove čuvarkuće zbog čega ne bi bilo loše da je imate u svojoj bašti.

Čuvarkuća i med recept

Sve što vam je potrebno za pravljenje ovog melema su listovi čuvarkuće (oko 300 grama) i pola kilograma kvalitetnog livadskog meda. Čuvarkuća i med recept je veoma jednostavan.
Nakon što se oprali listove, sameljite ih u blenderu ili u mašini za meso. Uzmite jednu teglu gde ćete pomešati usitnjene listove čuvarkuće sa medom. Nakon što ste ovo uradili, zavijte teglu u kojoj se nalaze čuvarkuća i med u foliju i stavite je u frižider na 7 dana. Poželjno je da ovu smesu s vremena na vreme promešate. Čuvarkuća i med u jednoj većoj tegli biće vam dovoljna količina za lečenje u prvih 20 dana. Nakon toga, napravite još jednu turu i pridržavajte se strogo recepta. Čuvarkuća i med se piju ujutru, pola sata pre jela. Nakon što ste uzeli ovaj lek, nemojte ništa piti bar pola sata. Videćete kako će vam ovaj recept uticati dobro i na stolicu.

Čuvarkuca i med za ciste na jajnicima i miome

Što se tiče recepta čuvarkuća i med koji se koristi za ciste na janicima i miome, mnoge žene su istakle kako im je ovaj recept spasao život i kako im je pomogao da izbegnu operaciju. One su se pridržavale uputstva koji smo pisali u pasusu iznad i uz to su pili čaj od koprive. Postoje neka pravila kada u konzumiranju ovog leka kada imate problema sa cistama i miomima. Dakle, smesa čuvarkuća i med se uzima tri puta dnevno, i to drvenom kašikom. Prvo se uzima jedna kašika ujutru, ništa ne smete piti ni jesti u narednih pola sata od uzimanja leka. Zatim se pije jedna kašika popodne, najmanje 2 sata posle ručka i pola sata pre večere. I treća, ništa manje bitna doza se uzima pred odlazak na spavanje. Od veličine ciste i mioma zavisi koliko ćete dugo primenjivati ovaj lek od meda i čuvarkuće.

Čuvarkuća i med kao lek za želudac

S obzirom da regulišu varenje, čuvarkuća i med dosta olakšaju posao želucu koji se opteret teškom hranom. U isto vreme, ovaj lek i ubrzva metabolizam. S obzirom da čisti telo od toksina, čuvarkuća i med se obično konzumiraju nakon velikih slavlja, rođendana i slično. Takođe, mnogo koji su ovaj lek probali tvrde da isti rešava problem prisustva heliko bakterije u želucu. Nakon što su ispili tri ture čuvarkuće i meda, na pregledu ove bakterije više nije bilo.
Takođe, mnoga iskustva su pokazala da smesa čuvarkuća med uspešno leči gastritis i to samo nakon 15 dana. Za razliku od standardnog recepta, za lečenje gastritisa je potrebno sa medom umešati malo više čuvarkuće, 400 grama. Oni koji su koristili tvrde da su čak izlečili i hronični gastritis.

Saznajte više>>>  Čuvarkuća prirodni lek za mnoge bolesti – RECEPTI

Za hemoroide

Za lek za hemoroide vam je potreban med, limun i listovi čuvarkuće 300 grama koje ćete samleti i njihov sok procediti. Limun potopite u vodu sa sodom bikarbonom , neka stoji tako sat vremena. Kad ste ovo obavili isecite limun, pomešajte sa sokom čuvarkuće i dodajte sa 750 grama domaćeg meda. Ovaj lek za hemoroide od čuvarkuće je za unutrašnju upotrebu, čuva se u frižideru i pije svako jutro po jedna kašika na prazan želudac. Budite uporni i posle nekog vremena ćete se i sami umeriti da je ovaj lek protiv hemoroida jedan od najboljih.

Upotreba u trudnoći

Iako mnogi tvrde da čuvarkuću trudnice ne bi trebalo da uzimaju mnoge žene tvrde da ih je upotreba iste u trudnoći spasla od bakterije Ešerihije koli (trudnicama se tokom trudnoće ne preporučuje ispijanje lekova već isključivo čajevi). Da ne biste rizikovali i radili nešto na svoju ruku, najbolje je da se posavetujete sa svojim lekarom kada je reč o konzumiranju čuvarkuće tokom trudnoće.

Iskustva

Iskustva o korišćenju kombinacije čuvarkuće i meda su i više nego pozitivna, a ovu smesu najviše hvale žene jer su se zahvajujući istoj uspešno rešile polipa, cisti i mioma. Takođe, sve blagodeti koje nude med i čuvarkuća javnosti nisu toliko poznate, zbog čega je krajnje rešenje u prenošenju iskustava o ovom leku koji apsolutno leči sve i utiče pozitivno na čitav organizam. Mnogi lekari čak tvrde da je bolje probati sa ovim prirodnim receptom od meda i čuvarkuće pre nego što se pristupi invazivnim metodama. Ovo samo govori da su i njihova iskustva pre svega pozitivna zbog čega ovaj recept preporučuju svojim pacijentkinjama koje se žale na tegobe.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply