vezbe lica

Da li vežbe za lice protiv bora oko očiju zaista deluju kao jednostavno sredstvo za podmalađivanje ili je gimnastila lica potpuno beznačajna…

Na raznim sajtovima možete naći rasprave da li vežbe za lice protiv bora imaju iste rezultate kao i plastična hirurgija. Ovo nije tačno. Definitivno nema sumnje da su vežbe za lice besplatna alternativa plastičnoj hirurgiji i da vam je za njih potrebno po nekoliko minuta svakog dana. Međutim, ova svakodnevna gimnastika lica koja uključuje treptanje, mrštenje i pravljenje grimasa često može pogoršati umesto poboljšati stvari.

Da li vežbe za lice pomažu ?

Da li vežbe za lice pomažu? Malo je verovatno. Ipak, kao alternativa plastičnoj operaciji, vežbe za lice protiv bora oko očiju i usana su postale popularne. Mnogo ljudi veruje da vežbe za lice efikasno deluju zbog činjenice da su mišići lica vezani direktno za kožu i tako vežbajući ove mišiće mogu da zategnu kožu. Ipak, ovo nije tačno i zapravo toliko pomeranja kože može dovesti do njenog opuštanja. Zato, radeći vežbe za lice, zapravo povećavate šanse da ranije dobijete bore i fine linije po lice umesto da sprečite njihov nastavak.

Ljudima koji rade ove vežbe se savetuje da prestanu sa njima pre nego što se stanje još više pogorša. U većini slučajeva, svi nepotrebni pokreti kože lica na kraju dovode do ubrzanog procesa starenja tako što se stvaraju bore i fine linije, jer koža gubi svoju elastičnost.

vezbe za lice

Zašto vežbe za lice ne pomažu ?

Sada kada smo dali odgovor na pitanje „da li vežbe za lice pomažu“, da vidimo zbog čega ne pomažu.

  1. Kako se stvaraju bore

Mišići lica mogu biti vezani za kožu, kosti ili jedan za drugi. Za razliku od kosiju, koža pruža minimalan otpor zbog svoje elastičnosti. Zato je rađenje vežbi za lice zapravo istezanje mišića i kože za koju su vezani što dovodi do njenog opuštanja umesto zatezanja. Većina naših bora, poput bora oko usana i očiju, nastaje zbog prekomernog naprezanja ovih mišića. Ponavljanje pokreta tih mišića, koji dolaze od facijalnih ekspresija i vežbi za lica, ojačava mišiće na licu, što za uzvrat dovodi do nastanka bora. Drugi primer ovoga su fine linije koje primećujete oko usta pušača. Ove bore nastaju zbog višegodišnjeg skupljanja usta i izduvavanja duvanskog dima.

  1. Vežbe za mršavljenje u licu

Tačno je da vežbanjem mišića sagorevate kalorije i gubite težinu, ali se sagoreva sva masnoća iz tela, ne sa određenog dela. Dakle, iako će vežbe mišića lica ojačati mišiće lica, neće dovesti do mršavljenja u licu. Ovo važi za svaki deo tela. Zato ako želite da smršate u određenom delu tela, samo vežbajte kako biste izgubili što više kilograma i masnoća kroz dijetu i vežbanje.Vežbe za lice za mršavljenje vam sigurno neće pomoći ako je vaš cilj smršati u predelu lica.

  1. Strukturalne promene na koži ne mogu da se poprave vežbanjem, vežebe za zatezanje lica nisu efikasne

Nije moguće sprečiti ili popraviti strukturalne promene na koži putem redovnog vežbanja mišića lica. Kako koža stari, gubi svoju elastičnost i čvrstinu zbog strukturalnih promena unutar same kože. Dermatolozi tvrde da se volumen kože događa zbog smanjivanje količine elastina, kolagena i masnoća, koji se ne mogu nadomestiti.Vežbe za zatezanje lica dakle ne deluju. Previše pokreta mišića lica zapravo doprinosi gubitku masnoće sa lica, što kao posledicu ima da izgledate starije.

  1. Može biti i kontraproduktivno

Statično stvaranje bora može biti uzrokovano prečestim pokretima i ekspresijama lica tokom godina. Kada pomerite neki mišić, bora koja se pojavi se zove „dinamička bora“. Obično se ove bore stvaraju oko očiju, na obrazima i čelu. Ponovljeni pokreti lica uzrokuju da se na koži iznad tih mišića da stvori bora. Što više ponavljate određene pokrete, ove bore će biti dublje i vidljivije. S vremenom će postati toliko duboke da će biti primetne čak i kada vam je lice opušteno.

Kratkoročno vežbanje lica neće uzrokovati statične bore, ali može olakšati njihovu pojavu. Ako dugo radite vežbe za lice, nove bore se mogu pojaviti, a stare postati još vidljivije.Peporuka stručnjaka je da izbegavate vežbe za muskulaturu lica.

Kako doći do lepšeg izgleda lica?

Da li vežbe za lice zaista deluju? Naravno da ne. Dakle, kako onda da učinite da vam lice izgleda lepše, zdravije i mlađe? Evo odgovora:

  1. Ako vam je cilj da sprečite pojavu bora i opuštenosti, postoji nekoliko lakih koraka koji vam mogu pomoći. Oni uključuju to da uvek budete dovoljno hidrirani, da koristite losion protiv sunčevih zraka i neprestano hidrirate kožu lica
  2. Takođe biste trebali da pokušate sa akupresurnom msažom lica u cilju opuštanja mišića lica i olakšavanja pritiska koji možda imate na licu
  3. Ako želite da smanjite vidljivost bora, porazgovarajte sa plastičnim hirurgom koji će vam predočiti potencijalne opcija i moći da vas posavetuje koja od ponuđenih je najbolja za vas
  4. Ako želite da u licu izgledate mršavije, samo vežbajte i hranite se zdravije. Ako želite lepšu strukturu lica, osim navedenih mera, koristite domaće maske, poput maske od mleka ili brašna kako biste posvetlili kožu lica
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply