Dijeta sa zelenim čajem i mlekom za detoks i skidanje 0,5 do 2 kg dnevno

Dijeta sa zelenim čajem i mlekom poznatija je kao detoks dijeta tokom koje može da se izgubi od 0,5 do 2 kilograma dnevno. Prednost ove dijete je to što organizam uspešno čisti od toksina a samim tim i utiče na mršavljenje.

Dijetu sa mlekom i zelenim čajem smete da držite samo dva puta mesečno i drži se samo dva dana. Iako se kaže da se gubi oko 2kg dnevno, nemojte se previše ponadati jer je to ipak samo voda koju izbacujete i koje ima najviše u organizmu. Odlična je da se drži u periodu pred neku bitnu proslavu kada želite da izgledate bar 2 kilograma mršavije. Ne preporučuje se osobama koje pate od nekih hroničnih oboljenja, zbog čega bi pre dijete trebalo da se posavetujete sa lekarom.

Kako se pripremaju sastojci za dijetu za zelenim čajem i mlekom?

Potrebno vam je 1,5 nemasnog mleka, možete koristiti i obrano mleko, bitno je da nema masti. Ukoliko ne nađete, kupite ono sa najmanje masti, od 1 do 2,8%.. Zatim su vam potrebne 2 kašičice zelenog čaja, ali nikako čaja iz filter kesice. Kada prokuvate i ohladite mleko (pazite, mleko mora i dalje biti vruće, do 70 stepeni, nemojte ga ohladiti skroz) potrebno je da sipate 2 kašičice zelenog čaja i da ostavite tako da odstoji 20 minuta.

dijeta sa cajem i mlekom

Nakon tog perioda, procedite ga i pijte na svaka 2 sata po jednu šolju. Kao i u svakoj dijeti, i tokom ove sa zelenim čajem i mlekom se preporučuje unos što veće količine vode, do 2 litra jer voda kontroliše ravnotežu tečnosti u organizmu. Čaj vam olakšava varenje mleka a zajedno su odličan diuretik zbog čega je i preporučen unos vode kako bi se održao balans. Nećete osećati glad tokom ove dijete jer će vas mleko zasititi.

Dijeta sa zelenim čajem i mlekom nije dobra samo za one koji su osetljivi na laktozu, a s obzirom da se drži jako kratko, svega dva dana, bilo bi potrebno da ta dva dana ostanete kod kuće. Kombinacija mleka i zelenog čaja je jak diuretik zbog čega ćete češće nego inače ići u toalet. Naravno, tokom trajanja ove kratke dijete za zelenim čajem i mlekom ne smete ništa drugo da konzumirate.

Delotvornost zelenog čaja u dijetama je i više nego popularna zbog čega ga mnogi koji žele da smršaju konzumiraju umesto vode. Pa tako, prema iskustvima mnogih, ukoliko pijete najmanje 3 šolje dnevno zelenog čaja, gubitak kilograma će se ubrzati i to pogotovu u predelu oko stomaka, koji je najproblematičniji deo skoro svima.

Isto tako, njegova lekovitost je opšte poznata. Pored toga što je dobar saveznik u mršavljenju, zeleni čaj u sebi sadrži dosta kofeina zbog čega mnogi tvrde da je bolje popiti zeleni čaj ujutru nego šolju kafe. Isto tako, odličan je i kao preventiva za mnoge maligne bolesti jer u njegovom sastavu postoje jedinjenja koja sprečavaju razvitak malignih ćelija. Nije poznata njegova korisnost u trenutku kada je dijagnoza već uspostavljena ali je odličan da se pije kao preventiva.

Takođe, zeleni čaj utiče na smanjenje holesterola zbog čega se preporučuje konzumiranje ovog čaja 4 puta nedeljno. Ovaj čak pospešuje izbacivanje šećera iz krvi i dobar je kao preventiva za sprečavanje pojave karijesa.

Loading...
loading...