Prema istraživanjima koja su nam verovatno svima dobro poznata, jabuke spadaju u red onog voća koje se uvek preporučuje konzumirati ne samo za osobe koje žele da smršaju, već i ako žele da ostanu zdrave.

Jabuke i cimet u vodi za mršavljenje

Ako se konzumiraju jabuke i cimet u vodi, mršavljenje neće izostati. Naime, jabuke spadaju u red voća koje ima vrlo mali broj kalorija, a cimet se često preporučuje konzumirati najpre za regulaciju nivoa šećera u krvi, mada postoje indicije da ima izuzetno pozitivan uticaj na ubrzavanje metabolazma, odnosno da utiče na smanjenje masnih naslaga u organizmu.

Jabuke i cimet dijeta

Iako se često može čuti da postoji specijalna jabuke i cimet dijeta, činjenica je da nju ipak do sada nije niko izmislio, već da ova “dijeta”, zapravo funkcioniše po principu da se napitak koji pripremate od ovih sastojaka konzumira umesto obične vode.

Naravno, ne preporučuje se da ne preporučuje u količini, te da pijete najviše 3 litra ovog napitka u toku svakog dana.

jabuke i cimet za mrsavljenje

Jabuke, cimet i voda recept

Ukoliko vas zanima kako se priprema ovaj napitak biće vam potrebne jabuke, cimet i voda, a recept je posebno jednostavan. Najpre dve jabuke i to po mogućstvu one koje su organski gajene, isečete na tanje kriške i poređate ih na dno posude, te zatim dodate 2 cimetova štapića, odnosno pola kafene kašičice, ako vam je to lakše. Potom treba da dodate leda i to dosta, odnosno do polovine posude, koju ćete potom naliti flaširanom ili filtriranom vodom.
Ovako pripremljene jabuke, cimet i vodu treba da ostavite u frižideru da odstoji celu noć, a sutradan možete da počnete da pijete ovaj napitak. Najbolje je da ga ne konzumirate odmah pošto izvadite iz frižidera, već da ga ostavite kratko da odstoji.

Nakon što popijete svu tečnost, možeteda ponovo dodate vodu i led, ali nakon što to učinite tri puta, treba da promenite jabuke i cimet.

Čaj od jabuke i cimeta

Obiično se čaj od jabuke i cimeta preporučuje za poboljšanje probave, te umirivanje, ali se smatra da ima i antiseptična dejstva. Pretpostavka je da je odličan borac protiv infekcija, te da utiče i na poboljšanje probavnog sistema.
Priprema se vrlo jednostavno, a možete koristiti i sveže, ali i sušene jabuke. Dovoljno je da isečete jabuke (dve do tri) na kriške, te da ih potopite u pola litre vode i jedan štapić cimeta, pa ostavite da provri. Tako pripremljen čaj treba da odstoji 10 do 15 minuta, a zatim treba da ga procedite i začinite sa malo meda ili limuna, ako želite.

Mršavljenje sa cimetom iskutva

Ukoliko ste zainteresovani da pokušate mršavljenje sa cimetom, iskustva su uglavnom vrlo pozitivna, ali treba pronaći pravu kombinaciju. Osim mogućnosti da konzumirate jabuke, cimet i vodu za mršavljenje, često se preporučuje i pokušati sa korišćenjem meda i cimeta, odnosno specijalne dijete sa cimetom i kiselom vodom, mada, postoji i jogurt i cimet dijeta.

Jabuke i cimet za mršavljenje iskustva

Kada su u pitanju jabuke i cimet za mršavljenje, iskustva osoba koje su isporbale su vrlo pozitivna. Obično se ne preporučuje piti više od 3 litra ovog napitka u toku jednog dana. A prema iskustvima, rezultati su vrlo brzo vidljivi.
Naravno, ukoliko primetite bilo kakve neprijatnosti dok konzumirate ovaj napitak, svakako je preporuka da odmah prestanete sa njegovim korišćenjem.