Maslinovo ulje u potpunosti zaslužuje svoj nadimak: tečno zlato. Ovaj jedinstveni proizvod se koristi još od davnih vremena, ne samo u kulinarstvu već i u medicini i kozmetici. Razlog njegove vrednosti je to što je veliki izvor antioksidanata, nezasićenih masnih kiselina i vitamina koji su veoma korisni za ceo organizam a posebno za kosu. Maslinovo ulje je veoma efikasan tretman protiv proređivanja kose. Ulje opskrbljuje kosu hranljivim sastojcima neophodnim za njeno zdravlje i rast a koži glave i folikulama takođe obezbeđuje potrebnu negu i hidrataciju. Takođe umanjuje i svrab koju uzrokuje suva koža glave.

Proizvodi za negu kose koji sadrže maslinovo ulje a posebno maske, obnavljaju oštećenu kosu, sprečavaju gubitak vlage, poboljšavaju izgled kose i povećavaju njenu otpornost na negativne spoljašne faktore.

Maske za kosu od maslinovog ulja se mogu koristiti na bilo kojem tipu kose. Aktivne komponente ovog ulja su posebno korisne za suvu, beživotnu, oštećenu i rasvetalu kosu.

Svaka maska za kosu sa maslinovim uljem neguje koren kose, obnavlja njenu strukturu i sprečava probleme sa rascvetalim krajevima kose. Ulje pomaže i kod suve kose i suve kože glave, kao i masne kose. Čak je dobro i za mešoviti tip kose, odnosno kosu koja je u korenu masna a na krajevima suva. U ovom posebnom slučaju maska za kosu od maslinovog ulja se treba staviti samo na kosu i izbegavati svaki kontakt sa kožom glave.

med i maslinovo ulje za kosu

Maslinovo ulje je dobra osnova za mnogo maski za kosu koje sadrže mnogobrojne komponente. Veoma se dobro kombinuje sa bazičnim uljima koja uvećavaju njegovu efikasnost.

Prirodna maska za kosu od maslinovog ulja

Postoji više od jednog recepta za masku za kosu od maslinovog ulja. Ovde ćemo pomenuti par najpopularnijih i najefikasnijih.

Za najbolje rezultate koristite ekstra devičansko maslinovo ulje.

Najlakši način da uživate u svim prednostima maslinovog ulja za zdravlje vaše kose je da napravite masku koju ćete ostaviti preko noći. Blago zagrejte ulje, stavite ga na kosu a zatim utrljajte u kožu glave. Posle toga začešljajte kosu unazad i umotajte je u nešto.

Maska za kosu od maslinovog i kokosovog ulja

Kokosovo i maslinovo ulje su jedna od najboljih kombinacija za negu kose i stimulisanje njenog rasta. Ova maska efikasno hidrira suvu i rascvetalu kosu i neguje koren kose.

Maska za kosu od maslinovog ulja i jaja

Maska od jaja i maslinovog ulja je dobra opcija protiv proređivanja kose. U ovom postupku se koristi samo žumance. Ova maska čini vašu kosu zdravom, ubrzava njen rast i daje joj prirodni sjaj.

Maska za kosu od maslinovog ulja i meda

Med i maslinovo ulje su popularni sastojci za beživotnu kosu. Daju joj sjaj i čine je glatkijom i mekšom.

Maslinovo ulje može da stvori veliku razliku u hidrataciji kose posle samo nekoliko upotreba, a promoviše zdravu kožu glave i folikul dlake.Maslinovo ulje i med zajedno takođe pomažu da se suva i oštećene kosa ishidrira i regeneriše.

-1/2 Šolje meda
-1/4 Šolje maslinovog ulja

Priprema
Pomešati ½ šolje meda i ¼ šolje maslinovog ulja, zagrejte malo mešavinu ako je potrebno.Nanesite na kosu.Pokrijete glavu kesom i ostavite da deluje oko 30 minuta.Operite kosu blagim šamponom.

Još jedna dobra kombinacija je sa pulpom od avokada. Hranljive i hidratantne osobine bilo koje maske koja sadrži avokado su izuzetne. Ova maska obezbeđuje kosi svu potrebnu negu i pri tom poboljšava njen izgled, i ojačava i podmlađuje strukturu kose.

Banana kao i avokado ima hidratantne osobine. Maska od banane i maslinovog ulja pomaže da se zaleči i oživi slabo negovana kosa.

Saznajte više>>>  Maslinovo ulje za kosu – upotreba i najbolje maske

Maska od maslinovog ulja, jogurta i jaja je dobra za suvu i lomljivu kosu.

Koristi od maske za kosu od maslinovog ulja

Ovo je izuzetno efikasan i univerzalan preparat za osiromašenu i lomljivu kosu, kao i za lečenje kože glave. Maslinovo ulje se bori protiv masne kose, ojačava folikule dlake i hidrira kožu glave. Posle redovne upotrebe bilo koje maske koja sadrži maslinovo ulje neće proći mnogo do pojave prvih rezultata.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply