Domaća maska za lice za uklanjanje mitisera

Mitiseri su blamirajući i iritantni. Glavni razlog za njihovo pojavljivanje je začepljenje pora na koži usled nagomilavanja prekomernog loja (prirodne masti koju proizvode lojne žlezde da bi održavale kožu agilnom) i mrtvih ćelija kože. Ako pore nisu skroz zapušene nataloženi loj/mrtve ćelije kože oksidiraju pošto su u kontaktu sa kiseonikom u vazduhu, i zbog toga dobija crnu boju.Stoga je pogrešno reći da mitiseri nastaju zbog prljavštine.

maska za mitisere od zelatina

Kako ukloniti mitisere

Maska za mitisere je najjednostavniji i najefikasniji metod za uklanjanje mitisera.Najpopularnija je maska za mitisere od želatina i mleka mada je veoma efikasna i maska sa sodom bikarbonom i maska sa jajima.

1.Maska od mleka i želatina: Mešanjem mleka i želatina dobićete lepljivu supstancu koja će otpušiti začepljene pore.

Treba vam :

  • Prah od želatina 1 kašika, bez ukusa.
  • Mleko 1 i po kašika.

Metod:

Stavite želatin u činiju koja se može koristiti u mikrotalasnoj. Dodajte mleko i promešajte kašikom. Stavite mešavinu u mikrotalasnu i zagrejte na oko 5 sekundi. Izvadite i promešajte i zagrejte ponovo na 5 sekundi. Izvadite činiju i pustite da se malo ohladi. Potopite prste u činiju i premažite lice mešavinom. Ostavite masku protiv mitisera na licu na oko pola sata ili dok se ne osuši u potpunosti. Biće veoma tvrda kada se osuši.

Skinite masku. Dok je budete skidali sa njom ćete skinuti i prljavštinu, mrtve ćelije kože i taloge koji začepljuju pore. Ostatke isperite vodom.Prirodna masaka protiv mitisera od želatina i mleka treba da se primenjuje nekoliko puta nedeljno kako bi se lice u potpunosti očistilo.

2.Maska od nane , želatina i kurkume

Ova maska je dobra za one koji pate od čestog izbijanja mitisera.

Treba vam:

  • 2 pune kašičice svežeg lišća nane.
  • Prah kurkume: pola kašičice
  • Prah od želatina : jedna kašičica

Metod:

Prokuvajte u vodi lišće nane. Kada bude gotovo , iscedite rastvor. Dodajte kurkumu i prah od želatina u rastvor. Ostavite sa strane da se hladi, dok ne bude bilo umereno toplo. Koristeći mekanu četku ravnomerno stavite masku na lice. Neka stoji oko 20 minuta ili dok se ne osuši u potpunosti. Nežno skinite masku. Isperite lice hladnjikavom vodom.

Maska za mitisere od sode bikarbone

Maska protiv mitisera sa sodom bikarbonom je takođe veoma dobra, postoji mnogo varijanti koje možete naći na internetu a da bi se pripremile sve te maske obično se soda bikarbona meša sa još jednim ili dva sastojka.Izabrali smo za vas masku sa sodom bikarbonom i šećerom jer ove sastojke svako ima kod kuće.

Kako se priprema maska za mitisere od sode bikarbone i šećera ?

  • Dobro promešati jedan kašiku sode bikarbone, jednu kašiku kristal šećera, i 2 kašike vode.
  • Naneti na vlažnu kožu, masirati lagano.
  • Ostavite da deluje nekoliko minuta.
  • Isperite toplom vodom
  • Osušite lice.

Ponavljajte redovno dok sa lica ne nestanu svi mitiseri.

Maska protiv mitisera od jaja

Kada se pominje maska za mitisere od jaja obično se misli na belanca jer je ova metoda efikasnija nego kad se koriste cela jaja.Belanca su bogata vitaminima i mineralima, kao što je selen koji zaustavlja izbijanje akni. Sadržaj proteina takođe pomaže da zategnete pore na licu tako da se smanjuju šanse da će akne izazivati bakterije i mitisere.

maska protiv mitisera od jaja

 

Da stavite belanca na sve što vam treba je malo toalet papira i mala šetkica za šminku.

Odvojite balanac od žumanca u neku posudu. Koristeći četkicu, nanesite sloj belanca preko nosa ili brade; gde god želite da uklonite mitesere.

Na sloj belanca stavite toale papir, da belanac ostane na svom mestu, nanesite još jedan sloj belanca preko papira a onda ostaviti da se osuši i očvrsne.

Kada je papir su i kada ste spremni da ga uklonite vucite lagano od jedne ivice do druge.Sa papirom će biti uklonjen i deo mitisera.

Saznajte više>>>  Kako se efikasno uklanjanju mitiseri na licu i nosu

Koristite ovu metodu dva puta nedeljno.

Koristite bilo koju od goreopisanih maski za uklanjanje mitisera. Trebalo bi da ih stavljate 2 puta nedeljno u periodu od 2-3 meseca da biste trajno uklonili mitisere.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply