Masno tkivo na glavi, vratu, ruci ili nekom drugom mestu su benigne izrasline koje mogu da se pojave u bilo kom dobu. One se medicinski nazivaju lipomi.

Još uvek nije poznato zašto se lipomi javljaju, mada se smatra da je genetika važan faktor, dok gojaznost i masnoće u krvi ne igraju nikakvu ulogu.

Ukoliko se pitate kako da uklonite masno tkivo bez da koristite skalpel ili nešto slično, imamo odgovor za vas. Lekari najčešće preporučuju hirurško odstranjivanje ili odstranjivanje laserom, ali morate znati da nijedna metoda ne garantuje da se lipomi neće ponovo pojaviti.

Stoga mnogi dermatolozi preporučuju prirodne metode, a danas ćemo vam predstaviti jednu od njih koja je pomogla mnogim pacijentima.

Medom i brašnom protiv lipoma

Napravite homogenu smešu meda i brašna i nanesite na masno tkivo. Poželjno je da nanesete sloj debljine oko 0,5-1 cm. Preko toga postavite papirnu maramicu, salvetu ili gazu tako da se smeša ne zalepi za vašu odeću.

masno tkivo na ruci

Ovaj lek morate ostaviti na masnom tkivu dan i po (tačnije 36 sati), a zatim treba da ga skinete i namažete novi sloj. Terapiju treba da ponavljate dok ne zamenite smešu 5 puta (7-8 dana). Nakon toga ćete videti poboljšanje jer će se masne naslage prosto istopiti ispod vaše kože.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply