Čišćenje lica svima deluje jednostavno, ali pravo čišćenje lica je mnogo više od trljanja kože sapunom i vodom. Koža na licu se razlikuje od kože na drugim delovima tela, tako da je potrebno i čistiti je drugačije. Takođe, koža je prvo što drugi ljudi primete na vama i zato dobro brinite o njoj!

Tajna čiste, zdrave, sjajne i mlade kože lica je u tome da je čistite, tonirate i hidnirate pre nego što se našminkate ili krenete na spavanje. Možda vam zvuči dosadno, ali je zapravo lako i čini se u pet jednostavnih koraka koje ćemo ovde opisati.

Prvi korak: koristite mlaku vodu i kremu za čišćenje lica za umivanje. Toplija voda pomače u uklanjanju nečistoća sa kože. Izbegavajte vruću vodu, jer ona isušuje kožu. Kremasti preparati za čišćenje lica više hidriraju kožu. U slučaju da se često šminkate, umesto toga možete koristiti gel za čišćenje lica ili obično sredstvo za skidanje šminke. Nakon umiranja, osušite kožu suvim, čistim peškirom. Nemojte je trljati, jer će to rastegnuti kožu i dovesti do prevremene pojave bora.

kako ocistiti lice

Drugi korak: uzmite tupfer od vate, natopite ga tonikom za lice i obrišite lice nežnim, kružnim pokretima izbegavajući predeo oko očiju. Dok čistite lice tonikom, najviše pažnje obratite na problematižne zone ako ih imate, poput masne „T zone“ (čelo, nos i brada). Ne morate raditi ovo predugo, samo par prelazaka tupferom je dovoljno.
Savet za lepotu: mnogi dermatolozi preporučuju da izbegavate tonike na bazi alkohola jer isušuju kožu, čak i onu masnu.

Treći korak: serum deluje kao svež voćni sok za vašu kođu. Postoje mnogi skupi, brendirani serumi, ali to ne znači da su najbolji. Potražite onaj koji vam najbolje odgovara u bilo kojoj parfimeriji ili apoteci. Koristite ga samo malo i nanesite na celo lice. Možete koristiti serum i za bilo koji drugi problem sa kožom, jer danas na tržištu postoje serumi za praktično sve, poput seruma protiv starenja, hidrirajućih, onih protiv crvenila kože itd.

Četvrti korak: ako želite, pomešajte serum sa hidrirajućim sredstvom koje koristite. Ovo će vam pomoći da „preskočite“ jedan korak. Pred spavanje upotrebljavajte jača hidrirajuća sredstva, ali danju koristite ona koja u sebi sadrže zaštitne faktore protiv UV zraka kako ne biste morali dodatno da nanosite i tu kremu na lice.

Peti korak: poslednji korak – nemojte zaboraviti predeo ispod očiju. Ovde je koža najtanja i potrebno joj je najviše vlage. Ovaj deo morate masirati vrlo nežno ili samo malo utapkajte veoma malo kreme za ovaj deo kože ispod očiju, kao i na kapke, do oko 1 cm ispod obrve. Ako stavljate kremu i na kapke i nakon toga želite da stavite šminku, sačekajte nekoliko minuta da koža upije kremu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply