hrana-na-stolu

Zdrav način života je nešto čemu se sve veći broj ljudi okreće i istražuje na koje sve načine mogu da poboljšaju svoje zdravlje. Kako je hrana jedan od najvećih problema savremenog života jer svi imamo sve manje vremena da se posvetimo pravljenju zdravih obroka, potrebno je pronaći načine koji će nam pomoći da promenimo neke navike. Iako se čini kao da se navike koje smo stekli i koje su nam sastavni deo života ne mogu iskoreniti tako lako, ukoliko se malo potrudite, možete da pronađete način da se hranite zdravo.

Svakodnevni obroci

Jedan od najvećih problema kada su u pitanju svakodnevni obroci je nedostatak vremena za pravljenje glavnih obroka. Bez obzira na radno vreme, posvećenost i umeće koje imate kada je boravak u kuhinji u pitanju, postoje recepti koji se mogu lako prilagoditi svačijem ukusu i džepu. Od raznih salata i čorbica koje mogu da budu i nutritivno bogate i brzo gotove do nekih na prvi pogled komplikovanih jela, postoji pregršt recepata koji mogu biti gotovi za pola sata pružajući nam sve potrebne namirnice.

chery-paradajz

Užina van kuće

Užina na poslu ili u školi je opterećenje kako za zdravlje svih članova porodice, tako i za budžet. Kako biste izbegli brzu hranu koja je uglavnom ono za šta se svi opredeljuju, pronađite neke zdravije varijante koje će biti bogate energijom kako biste izdržali naporan dan. Potopite žitarice tokom noći u frižideru i dodajte neko sezonsko i koštunjavo voće koje će dodati ukus i sastojke koji su vam potrebni kako biste izbegli glad između dva obroka. Ovakve zdrave varijante će vam više prijati što ćete primetiti nakon nekoliko dana.

Rođendani u zdravom ruhu

Organizacija rođendana ume da bude stresna, pogotovo ukoliko želite da izbegnete hranu koja se uglavnom služi u ovim prilikama i sastoji se od svih namirnica koje treba izbegavati. Jedan od načina da ovo izbegnete jeste da pronađete tip hrane koji će vam odgovarati i odlučite se da svojim gostima ponudite nešto novo. Jedan od najboljih načina da budete sigurni da će hrana koju odaberete biti zdrava i spremljena od svežih namirnica jeste da se opredelite za pouzdan ketering za rođendane koji u svojoj ponudi ima hranu koja će odgovarati vašim potrebama.

Odušci vikendom

Ponekad vikendom damo sebi oduška da uživamo u omiljenim i dobro proverenim receptima. Ovde se uglavnom radi o velikoj količini hrane, pogotovo kada su u pitanju slatkiši i često umemo da preteramo. Kada je u pitanju hrana koju ne jedemo tokom nedelje, i ona može biti spremna na zdraviji način. Bilo da se radi o zameni namirnica koje su teško svarljive ili čine da jelo bude teško za stomak ili pravljenje slatkiša sa zdravijim oblicima šećera i brašna, uz malo truda možete dati sebi oduška i nastaviti da uživate u slobodnom vremenu.

Odlazak u restoran

Jedan od najvećih izazova predstavlja odlazak u restoran sa prijateljima koji ne vode računa o onome šta unose u svoj organizam. Ovo su i najčešći primeri kada prekršimo dijetu ili određeni režim ishrane te je neophodno da u ovim prilikama budete spremni za ono što vas očekuje. U zavisnosti od doba dana, odaberite neke laganije i nutritivno bogate obroke, izbegavajući degustaciju nekoliko jela jer ćete time opteretiti svoj stomak.

Hraniti se zdravo više nije neobično i ne predstavlja veliki problem u bilo kojoj situaciji. Kada započnete promene u životu, svaki početak je težak ali nakon nekoliko uzastopnih dana kada se budete uspešno pridržavali zdravog načina ishrane, primetićete kako imate više energije, bolje ste raspoloženi, a i vaše telo će početi da se menja. Ubrzo ćete shvatiti da zdrava hrana nije ono što mnogi misle, naprotiv, ume da bude prilično ukusna i laka za spremanje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply