Kako se koriste kefir i lan za čišćenje creva i mršavljenje

Sadržaj:
– Kefir i lan upotreba
– Recept
– Kako samleti laneno seme
– Lan i kefir za mršavljenje
– Dijeta
– Za čišćenje creva i protiv nadutosti

Kefir je poznati probiotski napitak koji je popularan zbog svojih lekovitih svojstava. O njegovom nastanku ispričane su mnoge legende pa tako jedna od njih je ta da je zrnca kefira prvi svom narodu dao prorok Muhamed koji ih je istovremeno obavezao da nikada ne otkriju recept za pravljenje. Smatra se da kefir potiče sa severnog Kavkaza. Pored toga što u kombinaciji sa lanom ili lanenim brašnom uspešno čisti creva, ova kombinacija je odlična i za probleme nadutosti a isto tako je dobra za mršavljenje zbog čega su kefir i lan deo mnogih dijeta.

Kefir i lan upotreba

Laneno seme je jako lekovita semenka koju mnogi često konzumiraju sa jogurtom, Međutim, ima onih kojima je kefir draži od jogurta i to s pravom jer je utvrđeno da kefir i lan kombinacija daje bolje rezultate bar kad je čišćenje creva u pitanju. Upotreba je veoma jednostavna, potrebno je da kašiku lana potopite u kefir i da sačekate da malo nabubri tj da upije malo od kefira. Tako pripremljena smesa spremna je za konzumiranje.

kefir i lan za mrsavljenje

Kefir i lan u kombinaciji uspešno čiste creva, deluju odlično protiv stresa, isto tako imaju antikancerogena svojstva i u mnogome ublažavaju reumu i artritis. Njihova upotreba isto tako doprinosi jačanju nervnog sistema kao i jačanju imuniteta.

Pored konzumacije, lan možete upotrebiti i čak za negu kose i lica. Seme lana se lepo kombinuje sa raznim voćem kao i sa maslinovim uljem koje se pokazalo kao odlični prirodni preparat za kosu. Upotreba lana je veoma široka, pa tako, pored toga što “briše” kilograme, hranljiv je i za kosu i za kožu lica i isto tako je bogat nezasićenim masnim kiselinama.

Kefir i laneno seme recept

Recept za spremanje kefira i lanenog semena je krajnje lagan i ne oduzima vam puno vremena. Za proces čišćenja creva potrebne su vam tri nedelje. Tokom prve nedelje se jede 100ml kefira u koju se pomeša jedna kašika mlevenog lana. U drugoj nedelji se u istu količinu kefira sipaju dve kašike, dok se u trećoj nedelji u 150 ml kefira dodaju tri kašike lana.

Ako sami meljete lan, nikada nemojte samleti veliku količinu i ostaviti jer seme zna da užegne a onda neće lepo da upije sva svojstva iz kefira.

Kako samleti laneno seme

Kod mlevenja lanenog semena najbitnije je da semenka pukne, nikako ne sme da ostane cela. Ako niste sigurni kako se to radi kupite u prodavnici zdrave hrane mleveno laneno seme.

Ukoliko baš hoćete sami da ga meljete to možete uraditi pomoću starog mlina za kafu ili pomoću avana ili tučka. Takođe u mlevenju vam može vrlo lako pomoći i blender koji će seme samleti i odraditi posao za i umesto vas.

Kefir i lan za mršavljenje

Probali ste sve moguće dijete, mnoge su čak i uspele ali vam se redovno desi da se skinuti kilogrami ponovo vrate. Ne brinite, kefir i lan u kombinaciji su čudesni kada je mršavljenje u pitanju. Ovaj proces mršavljenja traje tri nedelje, samo je bitno da pratite raspored i tačan unos kefira i lana.

Prve nedelje se na prazan želudac (najbolje ujutru) pije 100 ml kefira i jedna kašika lana (mleveno laneno seme ili laneno brašno). U drugoj nedelji povećavate unos, i pijete 100ml kefira i dve kašike lana. Treće nedelje se povećava i količina kefira, pije se 150ml kefira i 3 kašike lana. Vrlo bitno, tokom ovog procesa mršavljenja bi trebalo da pijete i dva do tri litra vode. Takođe, kada završite se tronedeljnim programom, napravite pauzu sedam dana.

Kefir i lan kombinacija je odlična za čišćenje creva a samim tim će vas rešiti i nagomilanih kilograma. Jedna napomena: Ako rešite da laneno seme zamenite lanenim brašnom, kupujte ga samo u prodavnicama zdrave hrane.

Povezano>>> Potpuno čišćenje organizma za 3 nedelje sa samo 2 sastojka – RECEPT

Kefir i lan dijeta

Kefir i lan dijeta o kojoj smo pisali u prethodnom pasusu smatra se jednom od boljih dijeta nakon koje se prema rečima onih koju se je probali, suvišni kilogrami ne vraćaju. Postoje čak dve vrste kefir dijete koje se ne kombinuju sa lanom, jedna je dijeta koja se drži tri dana, druga se zove kefir voćna dijeta.

U prvoj dijeti koja se drži svega tri dana se gubi u proseku dva kilograma. Različite su varijante ove dijete tokom koje imate tri glavna obroka. Ono što je zajedničko ovim varijantama je unošenje kefira koji je u ovoj dijeti užina. Znači nakon doručka i ručka potrebno je da popijete 3dl kefira, i toga se pridržavajte tri dana.

Što se tiče detoks ili voćne kefir dijete potrebno je da dnevno unesete od 1,5 do 2 litre kefira od obranog mleka i unošenje dosta povrća i voća. Ne postoji ograničenje količine, voća i povrća možete da pojedete onoliko dok vas ne zasite.

Bez obzira na različite varijacije kefir i lan dijeta se smatra najboljom, baš zato što spremanje ne oduzima mnogo vremena a isto tako ne morate da gledate na sat kada ste nešto pojeli i u kojoj količini. Kefir i lan dijeta može da izazove posledice poput dijareje ili dehidracije i to samo u slučaju ukoliko ne pijete dovoljno vode.

Kada je reč o kefir dijeti koja za razliku od ove ne uključuje lan, postoji i kefir-jabuka dijeta koja je rigorozna zbog čega ne bi smela dugo da se drži. Tokom ove dijete birate – da li ćete tokom dana (samo) pojesti 1,5 kg jabuka ili ćete popiti 1,5 litara kefira. Dijeta se drži 7 dana i mnogi kažu da se gubi i čak do 6 kilograma: Takođe, nije preporučljivo da se ova dijeta drži tokom zimskog perioda kada je organizmu potrebna jača hrana, već isključivo leti

Kefir i lan za čišćenje creva i protiv nadutosti

Kombinacija kefir i lan je napravljena pre svega zbog čišćenja creva i rešavanja nadutosti, tek na drugom mestu se našlo mršavljenje koje je samo po sebi rezultat čišćenja creva. Creva su puna otrova koja se u njima nagomilaju od ostataka hrane koje organizam ne izbaci. Baš zbog te činjenice, tronedeljno čišćenje creva sa kefirom i lanom bi trebalo praktikovati svake godine. Kažemo svake godine jer nije preporučljivo da se ovaj tip čišćenja creva koji vas rešava i nadutosti radi češće od jedanput godišnje.
Prema iskustvima onih koji su probali kombinaciju kefir i lan, negativnih efekata nema a do smanjenja nadutosti i gubljenja kilograma je došlo. Jedino može doći do neželjenih reakcija ukoliko ste alergični na kefir ili lan, mada veoma mali broj osoba ima ovakve alergije.

loading...
Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply