Upotreba ricinusovog ulja za rast kose

Ricinusovo ulje se koristi vekovima kao tretman za ulepšavanja kože i kose. Ricinusovo ulje se dobija iz semenki ili bobica ricinusa. Ricinusovo ulje ima ili bledo žutu boju ili je potpuno bezbojno, i guste je konzistencije. Ricinusovo ulje ima antibakterijska i antigljivična svojstva a sadrži i vitamin E, omega-6 masne kiseline, proteine i minerale.Prema tome, jako je dobro za svakog ko želi da ima zdravu kosu.

U ovom članku ćemo objasniti kako da koristite ricinusovo ulje za rast kose.

  1. Najbolji način za upotrebu ricinusovog ulja za rast kose je primena u vidu maske za kosu. Ricinusovo ulje ima veoma gustu konzistenciju. Shodno tome, obično se meša sa drugim uljima kao što su kokosovo ulje, ulje jojobe, maslinovo ulje ili neko drugo ulje po vašem izboru. Obično se umeša 3 kašike ricinusovog ulja sa 1 kašikom kokosovog ulja i 1 kašikom maslinovog ulja.

Možete blago zagrejati mešavinu ulja iznad tople vode ili možete da preskočite ovaj korak ako ste u žurbi.

  1. Zatim umočite prste u mešavinu ulja ili koristite četku i nanesite ga preko kože glave blagim kružnim pokretima. Nežno masirajte ulje preko kože glave.Ono pojačava cirkulaciju krvi i stimuliše rast kose. Takođe deluje protiv peruti.
  2. Za maksimalne efekte podelite kosu na delove i nanesite mešavinu od ricinusovog ulja na svaki deo dok ne izmasirate celu kosu i glavu ravnomerno.
  3. Sada koristeći kapu za tuširanje, pokrijte glavu. Ostavite tako sat vremena. Ako naneste mešavinu ulja uveče onda možete pokriti  glavu i ostaviti da odstoji preko noći. To će pomoći da koža glave i kosa efikasno i potpuno apsorbuju ulje.
  4. ricinusovo ulje za rast kose

  5. Ako držite kosu obavijenu preko noći onda je možete oprati ujutru. Ako ste u žurbi onda možete oprati kosu nakon sat vremena. Operite je pravilno šamponom tako da uklonite svo ulje. Pošto je ricinusovo ulje veoma gusto moraćete da nanosite šampon dva ili više puta, mnogima je ovo naporno ali ako želite brži rast kose vredi se malo pomučiti oko pranja.
  6. Možda nećete moći da osetite efikasnost ricinusovog ulja za rast kose posle prvog ili drugog tretmana. Stoga ponavljajte ovaj metod dva puta nedeljno kako biste izvukli maksimalnu korist. Rezultat će biti vidljiv nakon mesec dana redovne primene u obliku tamnih, dugih i sjajnih lokni!

Ako ste uživali u ovom članku i želite da pronađete dodatne savete o tome kako da se brinete za svoju kosu onda biste možda želeti da pročitate više članaka u našoj sekciji za negu kose.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply