brazilska depilacija

Brazilska depilacija podrazumeva potpuno uklanjanje dlačica sa intimne zone, ali se u Evropi termin „brazilska depilacija“ koristi i za način depilacije nakon kog na intimnim delovima ostaju dlačice. Najpopularniji oblik brazilske depilacije je ostavljanje „tračice“ ili trougla.

Kada se radi brazilska depilacija, možete ukloniti sve dlačice, ali većina žena ostavlja trougao, traku ili srce – kreativnost nema granica. Postaje sve popularnije uraditi „vadžazling“.

Šta je „vadžazling“?

Vadžazling je „ukrašavanje“ genitalnog dela, kada se nakon brazilske depilacije koža ukrašava šljokicama, kristalima ili sličnim ukrasima. Trenutno je popularno ukrašavanje Swarovski kristalima. Bogatije mušterije stavljaju čak i drago kamenje.

Brazilska depilacija šećernom pastom

Brazilska depilacija šećernom pastom se radi po drevnim receptima, isključivo od prirodnih sastojaka. Nema hemikalija, boja ili parfema. Pasta za depilacija se sastoji od monosaharida i vode i ista je kao glukoza koju proizvodi ljudski organizam. Šećerna pasta je 100% prirodna – sastoji se do glukoze (ne one koja se nalazi u hrani) i vode, tako da ne izaziva oštećenja kože ili alergije. Pasta ili gel prodiru u kožu i čupaju dlačice. Šećerna pasta se zagreva do temperature tela, tako da nema opasnosti od proširivanja vena.

brazilska depilacija secernom pastom

Kako se radi brazilska depilacija šećernom pastom ?

Šećerna pasta se utrljava u kožu u smeru suprotnom od rasta dlake. Šećerna pasta se skida u pravcu u kom raste dlaka. Može se nanositi više puta na isto mesto.  Šećerna pasta se nanosi samo na dlačice i ova metoda je gotovo sasvim bezbolna. Kod ovog metoda uklanjanja dlačica nema uraslih dlaka, za razliku od klasične depilacije voskom.

Brazilska depilacija šećernom pastom je nov metod, ali je postao izuzetno popularan jer deluje i kao blagi piling. Osim toga, ovaj metod je manje bolan jer se dlačice čupaju u pravcu u kom rastu.

Zašto je brazilska depilacija dobra?

  • Najbolja stvar kod brazilske depilacije je dugoročni efekat. Brzina kojom dlačice ponovo rastu je individualna, ali u proseku koža ostaje glatka 3-4 nedelje, a dlačice nakon toga postepeno rastu
  • Nakon depilacije šećernom pastom nema čvorića na koži i iritacija nestaje u roku od sat vremena
  • Pošto deluje i kao piling, nakon šećerne paste nema rizika od urastanja dlačica
  • Žene koje urade brazilsku depilaciju se osećaju mnogo privlačnije
  • Pošto ima efekat pilinga, šećerna pasta ne izaziva iritaciju kože
  • Brazilska depilacija nema samo estetski efekat – vrlo je praktična, udobna i privlačna

Šta treba da znate ako prvi put idete na brazilsku depilaciju?

  • Idealna dužina dlačica je oko pola centimetra (10-12 dana nakon brijanja)
  • Ako su dlačice duže od 1 cm, depilacija je neprijatnija. Zato je najbolje odseći dlačice na preporučenu dužinu

Da li brazilska depilacija boli ?

Prva depilacija može biti neprijatna i može se javiti blag bol. Uprkos tome, većina žena tvrdi da zaista vredi. Nakon prve depilacije, dlačice postaju tanje i mekše i svaka naredna depilacija je manje bolna.

Koliko traje ovakva depilacija?

Ako se prvi put depilirate, brazilska depilacija traje 20-40 minuta, u zavisnosti od gustine i jačine dlačica. Svaka naredna depilacija traje kraće, 15-30 minuta. Preporučljivo je raditi brazilsku depilaciju na svake četiri nedelje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply