kako ubrzati menstruaciju

[icegram campaigns=”14335″]

Često se dešava da žene žele da ubrzaju menstruaciju. Obično je reč o nekom događaju, kada bi vam ciklus uništio raspoloženje. Da li se to nekada desilo i vama? Verovatno ste nekada želeli da ranije dobijete ciklus, ali niste znali da li je to izvodljivo. Naravno, to je moguće. Prvo da se osvrnemo na moguće razloge zašto biste želeli da ubrzate menstruaciju.

Pitate se da li ste trudni. Gotovo svakoj ženi se desilo da sumnja da je trudna. U ovom slučaju, nije baš pametno pokušavati da ubrzate menstruaciju. Najbolje je da uradite test trudnoće. Ako ste sasvim sigurni da razlog kašnjenja menstruacije nije trudnoća, onda možete preduzeti određene mere kako biste ranije dobili menstruaciju.

Želite da dobijete menstruaciju pre nekog događaja. Možda planirate da idete na neku žurku na bazenu ili prosto imate neki važan događaj i smatrate da će vam bolovi i neprijatnost izazvani menstruacijom, ili samo razmišljanje o tome uništiti taj događaj.

Imate neredovan ciklus. Kod većine žena, menstruacija se javlja nakon 28-32 dana nakon početka prethodnog krvarenja. Ako imate neredovan menstrualni ciklus, između dve menstruacije mogu proći meseci. U tom slučaju, često ove mere za izazivanje menstruacije ne pomažu.

Menopauza utiče na vašu menstruaciju. Setite se da je ovo nešto što ne možete da kontrolišete, jer vaše telo tako funkcioniše. Glavni razlog prestanka ili kašnjenja menstruacije može da odredi samo lekar.

Dojenje nekada može uticati na menstruaciju. Žene koje imaju drugo ili treće dete znaju da je ovo česta pojava, ali one koje su prvi put postale majke obično se uspaniče. Uvek se možete obratiti lekaru za savet.

Kako ubrzati menstruaciju?

Pošto ste verovatno utvrdili šta je uzrok kašnjenja menstruacije, sada prelazimo na deo kako ubrzati menstruaciju.

Pilule za kontracepciju

Iako možda mislite da kontraceptivne pilule služe samo za sprečavanje začeća, grešite. Olralni kontraceptivi mogu pomoći u ubrzavanju i regulisanju menstruacije. Uzimanje ovih pilula niveliše nivo hormona u telu, tako da se obično javljaju i blaže menstruacije, bez bolova i sličnih simptoma.

Imajte na umu da su ove pilule bezbedne samo za žene mlađe od 35 godina i da ne odgovaraju svake pilule svakome, tako da je najbolje da se obratite lekaru za savet ako želite ubrzati menstruaciju pomoću pilula..

Vitamin C

Možda niste znali da vam vitamin C može ubrzati menstruaciju. Glavni razlog je to što vitamin C dovodi do opadanja nivoa progesterona u telu. Kada se to desi, menstruacija će doći brže nego što mislite.

Ne zaboravite da previše vitamina C takođe može da bude loše i da može izazvati neke zdravstvene probleme. Kada uzimate vitamin C, pijte i mnogo vode.

Peršun i đumbir za izazivanje menstruacije

Neke biljke mogu biti od velike pomoći kod izazivanja menstruacije. Najbolji su đumbir i peršun. Glavni razlog tome je to što šire matericu, i na taj način podstiču menstruaciju. Određene biljke mogu i izbalansirati neuravnotežene nivoe hormona koji mogu izazvati kašnjenje menstruacije.

Napravite čaj od đumbira ili peršuna i pijte ga svakog jutra i večeri dok ne dobijete menstruaciju.Da bi pripremile čaj od djumbira za izazivanje menstruacije narendajte koren đumbira i prelijte ga vrelom vodom.

Vežbanje

Ponekad je razlog kašnjenja menstruacije fizička neaktivnost, jer je poznato koliko je aktivnost dobra za telo. Kada ste u formi, veće su šanse da ćete imati redovan menstrualni ciklus. Ako niste sigurni koje vežbe bi trebalo raditi – uvek je tu internet.

Najbolje je da radite aerobne vežbe. To stimuliše organizam, a svakako vam neće škoditi ni ako želite da se rešite suvišnih kilograma. Trbušnjaci su odlični za organizam jer izazivaju kontrakcije mišića koji mogu brže izazvati menstruaciju.

Ananas

Ananas je odličan za izazivanje menstruacije.Ako želite ubrzati menstruaciju ubacite ovo voće u redovnu ishranu i uskoro ćete dobiti menstruaciju. Ako ne volite kiselkast ukus svežeg ananasa, dodajte malo meda. Ako uopšte ne volite ananas, jedite mango. Mango je slađi od ananasa, mada i njegov ukus zavisi od sorte.

Smanjite stres

Jedan od glavnih razloga zašto vam možda kasni menstruacija je to što ste možda pod velikim stresom. Razmislite o tome na koje sve načine možete ublažiti i izbeći stres.

Potrudite se da ne dolazite u stresne situacije. Ako ne možete da ih sasvim izbegnete, bar pokušajte da ih nekako ublažite.

Idite na redovne masaže ili češće idite na odmor, jer će vam to pomoći da se osećate mnogo bolje. Možete probati i sa meditacijom ili jogom. Pokušajte da za početak samo jednom nedeljno radite neku od ovih tehnika i videćete koliko ćete se bolje osećati.

Provodite vreme sa ljudima čije vam društvo prija. To će vam pomoći da zaboravite na trenutne probleme.

Smršajte

Mnoge žene ni ne primećuju da im dobijanje na kilaži utiče na menstruaciju. Ako skinete suvišne kilograme, i ciklus će vam se regulisati. Suvišni kilogrami su u svakom pogledu loši za zdravlje.Ako želite ubrzati menstruaciju počnite sa mršavljenjem odmah.

Hranite se što zdravije. Izbalansirana ishrana će vam u početku možda biti neobična i teže ćete se navići ako ste se do sada nezdravo hranili, ali ćete videti koliko ćete se bolje osećati. Potrudite se i da vežbate najmanje tri puta nedeljno. Bilo bi idealno da vam svaka sesija u početku traje bar pola sata.