Bradavice spadaju u grupu kožnih bolesti, ali više smetaju nego što su zdravstveni problem. One su u stvari mala područja dugotrajne infekcije koju uzrokuju virusi i mogu da nastanu kao pojedinačne promene na koži i sluznicama. Nekad se povuku same već posle nekoliko meseci, ali mogu da se zadrže i godinama, pojavljujući se svaki put na drugom mestu.Zato je važno ukloniti bradavice i to trajno.

Bradavice mogu da se jave u bilo kojem uzrastu, ali su najčešće kod dece. Indetifikovano je više od 60 tipova ovog virusa koji se prenose direktno sa čoveka na čoveka, ili s jednog na drugo mesto na koži.Važno je ukloniti bradavice i kako se ne bi prenosili ljudima iz vašeg okruženja.

Kako ukloniti bradavice prirodnim sredstvima

Bradavice se mogu ukloniti lakše ili teže zavisno od mesta na kojem su i od dužine trajanja. Postoje razne medicinske vrste lečenja bradvica, ali u narodu važi verovanje da se većina uklanja biljem. Za to se koriste uglavnom biljke koje izlučuju sok i tako deluju direktno na kožu.

Među najdelotvornijim biljkama za uklanjanje bradavica je čuvarkuća:
treba ubrati svež list i iscediti njegov sok direktno na bradavicu.

Za uklanjanje bradavica dobar je i sok svežeg luka, kao i obloga od seckanog luka koju treba priviti na bradavice i ostaviti 15 munuta, s tim da se to ponavlja svaki dan tokom nedelje.

Dobra je i biljka rusa žuta, od, koje še pravi tinktura sa medom.

Badavice namazane smokvinim svežim mlečnim sokom, takodje brzo nestaju.

Još intezivnije se mogu ukloniti bradavice smolom raznih crnogoričnih biljaka: najlekoviti je bor, odnosno njegovo terpentinsko ulje, ali treba biti pažljiv, jer jako nadražuje kožu.

Za uklanjanje bradavica koristan je i propolis

Uklonite bradavice receptima narodne medicine

Uzeti sok trave mlečike i mazati po bradavicama više puta u toku dana, ali svako mazanje mora da traje namanje 10 minuta.Posle nekoliko dana, bradavice bi trebalo da same otpadnu, ili probajte sami da je skinete.

Sveži sok od lista i cveta bršljana koristiti za natapanje bradavica više puta u toku dana.

Mazati bradavice više puta u toku dana školskom kredom i nestaće u roku 2-3 dana.

Melem kojim se uspešno mogu ukloniti bradavice: 30 g salicilne kiseline izmešati sa 30 g sode bikarbone i nanositi više puta u toku dana.

Da bi uklanjanje bradavica bilo uspešnije, u isto vreme treba piti i čaj:
Pomešajte 1 kašiku sitno iseckanog lista i cveta hajdučice, lista maline, korena maslačka i lista peršuna, sve izručiti u 1 litar proključale vode, ostavite poklopljeno 2 sata, procedite i pijte u toku dana.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply