Kokosovo ulje je veoma efikasno u borbi protiv akni i bubuljica, a ispod ćemo tačno objasniti zašto je ono tako korisno z akne i bubuljice i na koji način pomaže onima koji pate od ovog neugodnog stanja kože.

Akne i buuljice su vrlo rasprostranjen problem najčešći među tinejdžerima, ali se se mogu pojaviti i kod odraslih osoba svih godišta.Iako simptomi uglavnom nestaju ili se smanjuju nakon puberteta pošto se hormoni normalizuju, akne i dalje mogu biti veoma bolno i neprijatno stanje, i mogu ostaviti trajne tragove na licu i telu.Neki srećni ljudi su u stanju da se otarase akni i bubuljica bez da potrošite mnogo vremena, energije, ili novca za svoje lečenje, dok ostali nesretni pacijenti ponekad troše bogatstvo na tretmane a da ne dobijaju rezultate kojima su se nadali.

Rešenje koje predlažemo je da koristite kokosovo ulje kao prirodni i efikasan tretman za akne i bubuljice.Ovaj predlog bi mogao da izgleda neobično, s obzirom da većina stručnjaka savetuje ljude koji pate od akni da izbegavaju ulja i masnu hranu.Ali postoji mnogo dobrih razloga zašto je kokosovo ulje iznenađujuće efikasan tretman za akne, pa vredi pokušati.Kokosovo ulje nije preterano skupo pa ako ste probali razne skupe preparate i niste uspeli da se izborite sa aknama slobodno ga probajte.Iskreno, šta možete da izgubite?

Povezano>>> Neven krema za lice i akne

Da li znate šta uzrokuje akne i bubuljice?

Akne zapravo izaziva infekcije lojnih žlezda, koje luče razna ulja da bi koža ostala vlažna i da bi se sprečilo njeno sušenje i pucanje.Ovi žlezde se mogu inficirati bakterijama pa se javlja opstrukcija u lučenju sebuma i slede zapaljenje, crvenilo, otok i bol.Akne!

Zašto tinejdžeri najviše pate od akni i bubuljica?

Razlog je, što se tokom tinejdžerskih godina, zbog određenih hormonalnih promena, proizvodnja sebuma u velikoj meri povećava, što daje koži blago mastan izgled.Povećanje sebuma može dovesti do pojave bubuljica i manjih akni. Nažalost, u tom trenutku, tinejdžeri često pribegavaju neselektivnoj upotrebi sapuna i losiona za uklanjanje bubuljica i zaustavljanje mašćenja. Oni, međutim, narušavaju normalnu kiselost kože koja ima antimikrobnu ulogu, što ostavlja pore otvorene za infekcije.Ove pore postaju zaražene bakterijama i blokira se izlaz sebuma iz žlezdea. Ove žlezde onda počinju da deponuju svoj sebum ispod površine kože, čineći je crvenom, iritiranom, i bolnom.

Uloga kokosovog ulja u lečenju akni i bubuljica

Dakle, koja je uloga kokosovog ulja u lečenju akni? Postoji veliki broj hranljivih agenata u kokosovom ulju koji pomažu u borbi protiv akni…

Masne kiseline: Kokosovo ulje je izvor dva najmoćnija antimikrobna agensa koji se nalaze u hrani.Ovo su iste kiseline koje se nalaze u majčinom mleku koji štite novorođenčadi od infekcija. U osnovi, bez infekcije mikrobima, akne ne mogu da se razvijaju!

Vitamin E: Osim toga, kokosovo ulje je bogat izvor vitamina-E. On održava vašu kožu zdravom, obezbeđuje pravilno funkcionisanje lojnih žlezda i čisti začepljenja.To znači da tretirate stvarne uzroka akni, a ne samo simptome.Supstance koje utiču na hormone , kao što je vitamina E na neki način, mogu da smanje neke od tih prirodnih hormonalnih poremećaja koji dovode do hiper-aktivnosti lojnih žlezda.

Anti-upalno dejstvo: Kokosovo ulje takođe deluje umirujuće na kožu i duboko prodire, tako da kada se primeni, ono se brzo apsorbuje i odmah počinje da smanjuje upalu od akni koje su već prisutne.

Pročitajte i Limunov sok za lice, kožu, akne

Kokosovo ulje može biti ili topikalno primenjeno na kožu zahvaćenu aknama ali ga možete i konzumirati kao prevenciju. Neki stručnjaci preporučuju i internu i eksternu upotrebu za maksimalne koristi,a samo 2-3 kašike su potrebne svakog dana da bi bilo efekta.Može da dodate hrani, ili čak poijete, jer ima prijatan ukus.

Da biste koristili kokosovo ulje za lečenje akni, treba da izaberete najviši kvalitet koji je dostupan.Najbolji izbor je tipično devičansko (virgin) kokosovo ulje, koje može biti skuplje ali i mnogo efikasnije za akne, bubuljice i opšte zdravlje.

Saznajte više>>> Čaj za akne najbolji prirodni lek

Rezultati mogu da variraju od osobe do osobe u zavisnosti od tipa kože, starosti, način života, navikama u ishrani, higijeni…Takođe treba imati na umu da kokosovo ulje nije medicinski propisan lek protiv akni i bubuljica već jednostavno prirodni tretman.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply