krecno mleko

Verovatno je svakome prva asocijacija kada čuje za krečno mleko nešto što je vezano za krečenje, ali je činjenica da postoje dve vrste ove smese koje imaju sasvim različitu namenu, tako da se jedna zaista primenjuje i u industriji, a druga je namenjena ljudskoj upotrebi.

Šta je krečno mleko (krečna voda)

Ukoliko vas zanima šta je krečno mleko (krečna voda), a koje se isključivo koristi za ljudsku upotrebu, onda ćemo naglasiti da se ova smesa koristi u farmaciji. Najčešća upotreba koju ova smesa ima jeste za saniranje uboda insekata, te se često preporučuje i za tretiranje boginja, ali i bubuljica i akni.

Krečno mleko protiv bubuljica i akni

Osnovna upotreba podrazumeva tretiranje različitih promena na koži, a prvenstveno bubuljica i akni. Pa ako želite da koristite krečno mleko protiv bubuljica i akni, trebalo bi da u određenom periodu upotrebljavate ovaj rastvor na opisan način, te ukoliko ne želite da njime čistite celo lice, imate mogućnost jednostavno samo da namažete određenu regiju.

Ne zaboravite da je neophodno da lice dobro očistite, a pre nego što koristite ovo mleko za tretiranje akni i bubuljica. Podrazumeva se i da osim što možete da koristite krečno mleko protiv bubuljica i akni, isto tako ga možete koristiti i na drugim delovima tela, ako postoji potreba za tim.

krecno mleko

Sastav

Kada je u pitanju sastav krečnog mleka, navešćemo da je to specifična tečnost koja je gušća i sastoji se od talka, glicerola i cink oksida.

Nakon što se svi ovi elementi sjedine, dobiće se izuzetno gusta tečnost, tako da ona mora da bude razređena i to isključivo destilovanom vodom, a kako bi se na taj način dostigla specifična gustina, koju inače krečno mleko ima.

Upotreba

Upotreba krečnog mleka podrazumeva da je najbolje koristiti ga za različite promene na koži, a inače je dobro poznato i to da je njegova upotreba, zapravo vrlo jednostavna, ali je pre njegovog korišćenja neophodno deo tela na koji će se naneti oprati i to čistom vodom. U slučaju da neko želi, može to da učini i blagim sapunom za bebe.

Posle toga se sadržina bočice mora promućkati, sve dok se krečno mleko ne sjedini, a zatim treba naneti malo sadržine na parče vatice i time premazati određeni deo tela. Uglavnom se upotreba svodi na tretiranje promena na licu. Iz tog razloga je neophodno naglasiti da se deo oko očiju svakako mora izbegavati, jer može da dođe do oštećenja kože, budući da je ona na tom delu znatno nežnija nego na ostalim mestima.

Krečno mleko za alergiju

Vrlo često se može čuti i da je dobro koristiti krečno mleko za alergiju, a upotreba u tim situacijama podrazumeva tretiranje samo onih delova kože koji su zahvaćeni alergijom, a budući da krečno mleko u većini slučajeva nema negativnih reakcija.

Onda se preporučuje u ovim situacijama staviti oblogu natopljenu njime i to na ono mesto gde se pojavila alergija, pa ga treba ostaviti nekoliko sati da deluje. Isto tako je preporučljivo, ukoliko je moguće, da se krečno mleko za alergiju nanese na opisan način i ostavi tokom noći da deluje.

Krečno mleko za boginje

Dobro je koristiti i krečno mleko za boginje, jer pomaže njihovom bržem zasušivanju, a uz to se smatra i da boginje manje svrbe ukoliko se njime tretiraju. Obično se preporučuje da se primenjuje isto kao i kada se koristi za alergiju.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply