Da lepota zrači iznutra dokaz je to da nema lepe, glatke, sveže, ružičaste i dobro zategnute kože bez čiste krvi! Ko želi da nešto više učini za svoj ten, mora početi od čistoće i zdravlja krvi. Za to nema ništa bolje od prirodnih preparata.

Slaba cirkulacija donosi veće zagađenje organizma i brže starenje ćelija. Jedan od krivaca može da bude i nepravilna ishrana: veštačka hrana, povećana potrošnja soli, šećera, mesa i životinjskih masnoća…

Tragovi se prvo očitavaju na tenu, na koži se pojavljuju bubuljice, postaje masna i smežurana, dobija žućkastu boju, iritirana je i puna mitisera i bora. To je znak za uzbunu. Krvotok i ćelije treba hitno očistiti od tzv. “kisele krvi” koja truje organizam. Evo nekoliko praktičnih saveta kako to da učinite potpuno prirodnim putem.

Praziluk

Ova čudotvorna biljka pre ko zime sačuva sve svoje dragocene sastojke i prava je blagodet za iscrpljeni organizam. Nadoknađuje neophodne minerale, mikroelemente, enzime, vitamine… Izvanredno či sti krv, a kožu revitalizuje i podmlađuje.

Čičak

Čaj, ili ceđeni sok od korena ovog plemenitog korova je nenadmašan u či šćenju krvi i izbacivanju otrova i taloga iz organizma. Leči većinu kožnih bolesti (lišaji, apscesi, čirevi, osipi, nečistoća). Prvo se napravi kupka od ovog čaja, a potom se na obolelo mesto stavi i oblog od njegovog sveže zgnječenog korena.

Krstovnik

Krstovnik obiluje mineralima i mikroelementima, posebno gvožđem, jodom i vitaminom C. Sok od svežeg krstovnika pravi je zdravstveni eliksir, koji je toliko jak, da mora da se razredi sa 5 x većom količinom vode.
S vremena na vreme potrebno je očistiti krvotok od nakupljenih otrova, da vaša lepota zrači iznutra i da vam ten progovori zdravljem čička, maslačka, ili jagorčevine.

Maslačak

Maslačak je izuzetno bogat dragocenim sastojcima i spada u najbolja sredstva za čišćenje krvi. Najkorisniji je ako se pravi salata od mladin i svežih listova, ali i kao ceđen sok.

Rastavić

Za čišćenje krvi veoma je delotvoran čaj koji se sprema tako što se sveza, ili osušena biljka prokuva 1 minut, a zatim ostavi da odstoji 5, pro-cedi i pije zaslađen medom.

Jagorčevina

Lekovite supstance nalaze se u korenu i cvetu jagorčevine. Od mladih izdanaka može da sc napraviti supa koja je veoma zdrava za ceo organizam, a posebno za čišćenje krvi.

Pirevina

Čaj odpirevine izuzetno pročišćuje krv. Najbolji rezultati dobijaju se mešavinom jednakih delova pirovine, dobričice, koprive i listova zove. Dobar je i sveže ceđeni sok pirevine.

Zova

Lekovitost zove krije se u mladim izdancima, listovima i cvetovima. Najdelotvorniji je čaj od mladih izdanaka, zaslađen medom.

Kopriva

Kopriva se ubraja u najbolja sredstva za čišćenje krvi. Čaj od listova i korena može da se pravi tokom čitave njene vegetacije.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply