[icegram campaigns=”13765″]

Verovatno da ne postoji bolji način da se poboljša stanje zdravlja neke osobe, a da se istovremeno primeti i vrlo pozitivan efekat na gubitak kilograma, nego da se koristi limun i maslinovo ulje za mršavljenje.
Dobro je poznato da je ova kombinacija idealna ukoliko neko želi da izgubi višak kilograma, ali će to sigurno učiniti na najzdraviji mogući način.

Maslinovo ulje i limun za mršavljenje

Pored toga što će sasvim sigurno imati naročito pozitivan efekat na stanje zdravlje celokupnog organizma, isto tako će biti primetan i efekat koji će imati maslinovo ulje i limun za mršavljenje. Ova kombinacija odlično utiče na produženje osećaja sitosti, te bi svakako trebalo koristiti je i u svakodnevnoj ishrani, a bez obzira da li neko želi da izgubi višak kilograma ili ne.

Poznato je da se u limunu nalazi velika količina vitamina C, dok je maslinovo ulje jedan od najboljih prirodnih izvora omega -3 masnih kiselina. Uz to, u njemu uopšte nema natrijuma, tako da se smatra idealnim u situaciji kada je potrebno smanjiti telesnu težinu.

maslinovo ulje i limun za mrsavljenje

Ukoliko se neko bude odlučio da koristi maslinovo ulje i limun za mršavljenje, onda je potrebno ujutru na prazan želudac da unese i jednu kašičicu maslinovog ulja, pomešanu sa malo limunovog soka, te da nakon toga popije i punu čašu obične vode, a poželjno je da ona bude mlaka.

Neophodno je da naglasimo i to da se svakako preporučuje uvrstiti maslinovo ulje u svakodnevnu ishranu, stim da bi to trebalo da bude hladno ceđeno ekstra devičansko ulje.

Limun i maslinovo ulje za mršavljenje

Limun i maslinovo ulje za mršavljenje je gotovo idealna prirodna kombinacija, a koja osim na gubitak nagomilanih kilograma, svakako ima vrlo pozitivan uticaj i na stanje čitavog organizma.

Poznato je da je ova kombinacija odlična i za regulaciju takozvanog dobrog holesterola, dok je ujedno konzumiranje maslinovog ulja i odličan način za održavanje dobrog zdravlja srca, te se sasvim sigurno, uz korišćenje ove kombinacije utiče i na smanjivanje nivoa takozvanog lošeg holesterola u krvi.

Budući da se vrlo često preporučuje limun i maslinovo ulje za mršavljenje, potrebno je naglasiti i to da adekvatnom primenom ove kombinacije namirnica može da se utiče i na smanjivanje dobro poznatih napada gladi, ali i da ona pospešuje gubitak nagomilanih kilograma, te da ima uticaja i na ubrzavanje metabolizma.

Limun, med i maslinovo ulje za mršavljenje

Mada se ova kombinacija primarno koristi kako za jačanje imuniteta, tako i u onim situacijama kada je potrebno izbaciti šlajm, odnosno za lečenje grla, činjenica je da je preporučljivo koristiti i limun, med i maslinovo ulje za mršavljenje.

U principu, kada se sve pomenute namirnice pomešaju u istom odnosu, te se konzumiraju svakoga dana, svakako će uticati ne samo na mršavljenje, nego i na jačanje imuniteta organizma.

>>> 8 načina da upotrebite limun za mršavljenje

Limun i maslinovo ulje kao lek

Mada se ova kombinacija najčešće primenjuje kada neko želi da izgubi višak kilograma, činjenica je da se koristi i limun i maslinovo ulje kao lek.

Osnovni razlog za to jeste sastav samog maslinovog ulja, ali i limuna, koji imaju vrlo pozitivan efekat na rad srčanog mišića, odnosno na jačanje celokupnog imunog sistema organizma.

>>> Kokosovo ulje za mršavljenje

Takođe, limun i maslinovo ulje kao lek preporučuje se i u situaciji kada postoje različite poteškoće u radu štitne žlezde, ali i ako u krvi postoji više lošeg holesterola.

Postoje indicije da se limun i maslinovo ulje kao lek može koristiti i onda kada je potrebno izbaciti pesak iz žuči, odnosno kamen iz bubrega, ali je u tim situacijama naročito potrebno biti obazriv. Naime, lako se može dogoditi da pomenuta mešavina u optimalnom roku dovede do pokretanja kamena, a ukoliko je on nešto veći, može se dogoditi da dođe do poteškoća prilikom njegovog izbacivanja, pa se iz tog razloga i preporučuje koristiti pomenutu kombinaciju samo kada je prisutan kamen manjih razmera.