Metabolički sindrom uzročnik teških oboljenja

METABOLIČKI SINDROM

Uzročnik teških oboljenja

Preparati na bazi gorke tikve i zelenog čaja, uz odgovarajući režim ishrane, daju odlične rezultate u borbi protiv viška kilograma, povišenog pritiska, masnoće i šećera u krvi, i poboljšavaju kvalitet života obolelih od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa.

Više od polovine odraslog stanovništva Srbije ima problem prekomerne telesne težine, a dve trećine gojaznih su dijabetičari ili imaju kardiovaskularne tegobe, povišen pritisak ili povišene vrednosti šećera i masti. Gojaznost najčešće prethodi pojavi ozbiljnih hroničnih bolesti metabolizma šećera i masti, bolesti srca i krvnih sudova, kao i organa za varenje ili bubrega. Istraživanja su pokazala da masno tkivo nije samo skladište unete, a neutrošene energije u obliku masnoća, već i aktivni endokrini organ koji oslobađa supstance koje deluju na metabolizam i kardiovaskularni sistem.

Šta je to metabolički sindrom?

Metabolički sindrom podrazumeva faktore rizika za pojavu dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti, koji čine takozvani kvartet smrti: stomačnu gojaznost, poremećaj regulacije šećera u krvi, povišen krvni pritisak i povišene masnoće u krvi. Utvrđeno je da je za muškarce rizično ukoliko im je obim struka veći od 94 cm, a za žene ako prelazi 80 cm. Zabrinjavajući je i podatak da preko dvadeset hiljada dece u svetu ima dijabetes tipa 2, a oko pola miliona intoleranciju na glukozu (skrivenu šećernu bolest). Ta deca obično imaju tri ili više faktora metaboličkog sindroma. U Srbiji se, nažalost, i među odraslima konstantno povećeva broj ovakvih slučajeva.

Prevencija i lečenje

U sprečavanju i lečenju ovih poremećaja najvažniji su režim ishrane i fizička aktivnost.Nažalost, istraživanja Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da više od polovine stanovništva naše planete ne zna šta znači biti fizički aktivan. Takođe, većina ljudi teško menja navike u ishrani i nerado prelazi na zdraviju ishranu koja podrazumeva unošenje velikih količina voća i povrća, integralnih žitarica, plave morske ribe (bogate omega-3 nezasićenim masnim kiselinama), maslinovog ulja i maslina, koštunjavog voća i semenki, uz izbegavanje belog šećera i ostalih visokorizičnih namirnica.

U slučajevima preterane gojaznosti često mora da se interveniše lekovima, ali pre toga vredi probati biljne dodatke ishrani u obliku tableta, koje ne sadrže štetne materije, a znatno doprinose lečenju poremećaja u metabolizmu.Uz takav preparat (“Xs GlucoCare”), i minimalna disciplina u ishrani daje izvanredne rezultate i sprečava pojavu bolesti, a onima koji su već oboleli pomaže da se bolje osećaj u i uspešnije lece terapijom koju im je propisao lekar. “Xs GlucoCare” sadrži kombinaciju biljnih sastojaka iz gorke tikve (Momordica charantia), Ptreocarpus marsupium, zelenog čaja (Epigallocatehin gallat), elementarni vanadijum i piperin iz bibera, koji pomaže u snižavanju šećera i masnoća u krvi, smanjuje oksidativno oštećenje ćelija, poboljšava stanje imunološkog sistema, smanjuje osećaj gladi i pozitivno utiče na opšte stanje organizma. Na taj način se poboljšava kvalitet života dijabetičara, kao i onih koji su pod rizikom da postanu dijabetičari.

loading...
loading...
Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply