Mineralna voda je našla odličnu primenu u kozmetici. U narednim redovima pročitajte kako mineralna voda pozitivno utiče na kožu lica i stvaranje prvih bora kao i zašto ju je dobro koristiti i za kosu.

Mineralna voda za lice

Mnoge žene iz Severne Koreje i Japana koje imaju blistavu kožu lica, koriste ništa drugo nego mineralnu vodu za lice. Naviku umivanja mineralnom vodom kasnije su preuzele mnoge Holivudske dive. O čemu je tačno reč? Umivanje mineralnom vodom bi trebalo da postane vaša rutina i to iz više razloga. Naime, dokazano je da ova voda daje koži baršunast izgled kao i da utiče na povlačenje podočnjaka i otečenosti.

Isto tako, mehurići iz ove vode koži lica daju kiseonik, a voda skida mrtve ćelije i čisti pore. Sve što treba da uradite jeste da sipate u jednu posudu mineralnu vodu pomešanu sa običnom. Zagnjurite lice u posudu i izdržite koliko možete, što više to bolje. Nemojte ovu metodu koristiti više od dva puta nedeljno da ne bi došlo do iritacija. Isto tako, mineralnu vodu možete koristiti kao tonik za čišćenje lica.

mineralna voda za lice

Zašto je ova voda bolja od obične? Jer mineralna sadrži silicijum i minerale koji utiču na kolagen i samim tim usporavaju formiranje bora. Čišćenje lica mineralnom vodom je u stvari najjeftinija krema protiv bora. Ovu vodu možete koristiti štedljivo i to tako kada na primer pravite masku, umesto obične sipajte mineralnu. Ili na primer koristite je kao sprej i s vremena na vreme njome osvežite kožu lica, najbolje je da to radite ujutru i uveče.

Mineralna voda za kosu

Kosa je glavni pokazatelj šta nam se dešava u telu, po njenom stanju možemo zaključiti u kakvom nam je stanju organizam. Mineralna voda takođe lepo neguje kosu zbog čega se u spreju može nanositi s vremena na vreme. Takođe, ukoliko imate tvrdu vodu koja sadrži previše hlora, bolje je da kosu ispirate mineralnom vodom za koju je dokazano da prija kako našoj koži tako i kosi. Oni koji su probali tvrde da im je kosa nakon mineralne vode sjajnija nego posle korišćenja najskupljeg šampona. Ova voda je odlična i da se koristi na moru, za ispiranje kose od soli a isto tako je dobro da je redovnije ispirate ovom vodom ako često posećujete bazen, hlor može dosta kosu da ošteti.

Takođe, za kosu možete napraviti i pakovanje u koje ulazi i mineralna voda. Sve što je potrebno je da pomešate 2 kašičice jabukovog sirćeta, 7 kapi eteričnog ulja od limuna, zatim mineralnu vodu i 30 ml piva. Kada pomešate sve sastojke, stavite ih na kosu i držite tako 15 minuta. Posle ovog perioda samo je isperite. Videćete koliko će vam kosa samo nakon prvog korišćenja ove maske postati blistavo sjajna. I ne brinite, eterična ulja su tu da ubiju miris piva, kosa će vam lepo mirisati.

Za šta se sve koristi mineralna voda

Mineralna voda ima veliku primenu u domaćinstvu, pa tako, ona se koristi za pravljenje palačinki, za čišćenje površina a takođe se može podvesti i pod dijetalni napitak. Umesto da popijete sok, iscedite limun ili grejp u malo kisele vode i popijte ovaj dijetalni napitak. Kada je reč o pravljenju palačinki, dodavanje mineralne vode će uticati na bolju teksturu testa, a isto tako se ova voda može dodati i korama kada se pravi pita. Ova voda se jako dobro pokazala i kod uklanjanja mrlja sa garderobe, skida mrlje i sa odeće, tepiha i drugih materijala. Najbolje se pokazala u skidanju fleke od sladoleda.

Isto kao i jabukovo sirće, mineralna voda je odlična za čišćenje čelika i porculana a najbolje čisti površine na kojima se sakuplja voda (površine u kuhinji) kao i tastaturu od računara. Ona kao i sirće u sebi sadrži kiselinu koja razgrađuje nečistoću i koja je bolja od hemijskih sredstava koji su jaki i koji nagrizaju radnu površinu.

Takođe, odličan trik za čišćenje ptičjeg izmeta sa šoferšajbne i haube je opet mineralna voda. Ovde morate da budete oprezni da ne biste oštetili farbu (poznato je isto tako da ako se odmah ne ukloni ptičji izmet zna da nagrize farbu). Postupak je krajnje jednostavan, potrebno je da promućkate mineralnu i da stvorite efekat tuša koji ćete usmeriti ka izmetu koji se nalazi na automobilu. Na ovaj način ćete vrlo lako očistiti auto od ptičjeg izmeta a da ne oštetite farbu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply