Kako da koristite maslinovo ulje za lice

Upotreba maslinovog ulja za lice je samo jedna od mnogih  za koje je ovaj potpuno prirodni proizvod pogodan. Da li u oblasti kulinarstva, kao lek za mnoge problema sa varenjem ili u kozmetičke svrhe, ovaj proizvod oslobađa sve hranljive materije u našem telu. U ovom članku ćemo videti koji su neki od načina da se pravilno koristi maslinovo ulje za lice.

Kako se upotrebljava maslinovo ulje za lice ?

1. Možete da nanesete maslinovo ulje kao masku i ostavite ga na licu preko noći, posebno ako Vam je koža suva. Takođe možete da ga koristite u predelima laktova i kolena. Zatim isperite vodom.

2. Maslinovo ulje za lice može da se koristi i kada imate manju povredu. Ovo ulje sadrži svojstva koja pomažu regeneraciju tkiva i čine kožu glatkom i toniranom.

med i maslinovo ulje maska

3. Pomešajte jednake količine ulja i vode. Nanesite na lice i dobićete prirodni eksfoliant neuporedivog kvaliteta.
Jedna ne baš tako popularna varijanta upotrebe maslinovog ulja za lice i ostatak kože je kupanje u maslinovom ulju.

4. Dodajte oko 5 ili 6 kašika maslinovog ulja u Vašu kupku. Varijacija ove metode je masirati lice i celo telo maslinovim uljem pre tuširanja. Posle kupanja dobićete neverovatno meku kožu.

5. Drugi način korišćenja maslinovog ulja za lice, jeste da u kremu za lice koju obično koristite dodate nekoliko kapi maslinovog ulja. To možete učiniti isto sa losionom koji koristite za ostatak tela. Osim što Vam koža postane jako glatka takođe počinju da postaju manje očigledni znaci starenja, kao što su bore i mrlje na licu.

6. Među alternativama upotreba maslinovog ulja za lice je korišćenje ovog prirodnog sastojka za skidanje šminke. Znate da nikada ne smete ići u krevet sa šminkom tako da možete primeniti ulje na kapcima i ostatku lica vatom ili krpicom. Nakon čišćenja ostataka šminke, možete odabrati da ostavite ulje na licu ili da ga sperete mlakom vodom.

7. Napravite svoju kremu za podočnjake sa maslinovim uljem. Napravite mešavinu maslinovog ulja sa vodom i nanesite svake noći na donjem kapku. Ako to budete redovno radili videćete kako nestaju podočnjaci i bore ispod očiju.

8. Za masku sa maslinovim uljem, umešajte jedno žumance, kašiku maslinovog ulja, malo soka od limuna i malo šećera. Ova hranljiva domaća krema učuniće da povratite svežinu lica, da Vam koža bude meka i obogaćena vitaminom C i antioksidansima. Ostaviti smešu na licu 5 ili 10 minuta i zatim isperite hladnom vodom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply