Ne postoje dijete koje mogu da se fokusiraju na tačno mesto gde su masti na kukovima i butinama , ili čak bilo kom delu tela. Najbolji način da se u velikoj meri smanje naslage sala na butinama i kukovima je da priznate sebi da je potrebno da pokušate da jedete sa gubitkom težine na umu; to znači da treba da unosite manje kalorija u rasponu od 250 do 500 svakog dana. Možete sigurno smršati u butinama i kukovima pomoću programa svakodnevne ishrane uz jednostavan trening.

Kako smršati u predelu kukova i butina ?

Postanite svesni kalorija:

U suštini, možete jesti bilo koju vrstu obroka koju želite ako imate u vidu unos kalorija. Dokle god je to u skladu sa  Vašim potrebama, potrebno je da unolsite manje kalorija nego što Vaše telo može da sagori.

Jedite različite obroke koji pružaju dovoljno vitamina baš kao i vlakna i proteine bez mnogo kalorija . Ovo može pomoći da prestanete sa unososm dodatnih kalorija, kao i da zadovoljite glad.

  • Započnite dan žitaricama, kao što je smeđi pirinač, ovsena kaša, integralni hleb, testenina sa pšenicom. Razbudite se uz mahunarke, pasulj ili sočivo.
  • Unosite proteine u vidu piletine, pasulja, jaja, nemasnim mlekom ili mlekom sa niskim sadržajem mlečne masti kroz svakodnevu ishranu.
  • Izbegavajte meso i drugu masnu hranu i pokušajte da jedete morsku hranu kao alternativu.
  • Jedite povrće i voće, posebno vrste bogate vlaknima kao što su jabuke, šumsko voće, krompir.

Počnite da hodate i da se pomerate dok gledate TV ili slušate video. Pored ispravne dijete takođe je bitno poštovati program fizičke vežbe.

kako smrsati u butinama

Mršavljenje u butinama može se postići vežbanjem i dijetom. Očuvanje forme, kao i pravilna ishrana dovešće do gubitka sala u pojedinim delovima tela. U slučaju da su Vam butine manje aktivne nego što bi trebalo, to nije problem. Da biste smršali u butinama, nekoliko rutina vežbanja će sigurno pomoći, promeniti nivo telesne masti, i oblikovati mišiće, uz savete iz ovog članka.

Dakle, postoji mnogo različitih treninga u okviru istog koncepta koji mogu pomoći da izgubite salo sa kukova i sa butina.

Čučnjevi:

Poravnjajte noge i ramena. Spuštajte kukove ka podu dok ne budu paralelni sa podom. Primenjujte svaki dan u serijama, sa pauzom od nekoliko trenutaka između 7-8 poteza.

Čučnjevi sa loptom :

Naslonite loptu o zid i snažno je pritisnite leđima. Telom obavljajte redovne čučnjeve.

Vežbe iskoraka:

Uzmite u obe ruke po teg od 2,5-3,5 kg. Iskoračite napred levom nogom, savijanjem desnog kolena do oko dva i po santimetra od poda. Pokušajte ovo u 3-4 seta. U svakom setu uradite najmanje 10 iskoraka. Isto i sa drugom dogom.Budite svesni da se nemože smršati u butinama za nekoliko dana.Budite uporni i rezultati će doći.