prirodni-piling-noge

Iako mnoge pripadnice lepšeg pola počnu da brinu o svojim stopalima tek sa dolaskom toplijeg vremena, činjenica je da nezi ovog dela tela treba posvećivati pažnju tokom cele godine, ukoliko zaista želite da uživate u lepim i negovanim stopalima tokom leta. Uz to, ne zaboravite da sa vremena na vreme radite i prirodni piling za noge, stopala i ruke, jer ćete tako ukloniti sve mrtve ćelije i omogućiti vašoj koži na ovim delovima tela da zablista.

Prirodni piling za noge, stopala i ruke

Prirodni piling za noge, stopala i ruke ne iziskuje ni mnogo vremena, a nije ni naročito skup, uzevši u obzir da je jedan od najboljih sastojaka za ovakvu vrstu nege običan beli šećer, morska so, kukuruzni griz, a možete jednostavno u tu svrhu iskoristiti i soc od turske kafe.
Važno je samo da budete dosledni u primeni, te da negujete ove delove telove barem jednom sedmično.

Piling za stopala

Piling za stopala možete napraviti na razne načine. Međutim, jedan od onih koji daje najbolje rezultate se priprema od morske soli i ulja po izboru, a preporučljivo je da to bude hladno ceđeno maslinovo ulje. Takođe, po želji možete dodati i par kapi nekog eteričnog ulja. Jednostavno izmešajte ove sastojke, pa blago utrljajte dobijenu smesu na vaša stopala i ostavite da deluje par minuta. Nakon toga stopala isperite mlakom vodom, pa nanesite hidrantnu kremu i uživajte u efektu koji ima ovako pripremljen piling za stopala.

Ovaj tretman možete ponavljati jednom nedeljno, a po potrebi i češće, jer ni u kom slučaju ne može da šteti koži vaših stopala.

Ako želite da isprobate nešto novo, iskoristite soc od turske kafe za piling stopala. Učinak ovog tretmana će vas sigurno ostaviti bez daha, a svakako je najjednostavniji i najjeftiniji za primenu.

Kako napraviti piling za noge

Ako vas zanima kako napraviti piling za noge, trebalo bi da znate da je osnovna svrha ovog tretmana uklanjanje mrtvih ćelija sa gornjih slojeva kože. Da biste to postigli neophodno je da piling sadrži i neki, da tako kažemo grublji sastojak. Pod tim podrazumevamo, recimo kukuruzni griz, šećer ili morsku so, kao i talog od kafe.
Za primenu pilinga za noge, stopala i ruke će vam bukvalno biti potrebno pet minuta, tako da nema razloga da sebe lišavate ovako kratkog tretmana, koji će vašoj koži omogućiti da zablista, u pravom smislu te reči.

 

Piling za glatke noge

Ako želite da koža na vašim nogama bude glatka i meka kao koža kod beba, biće vam potreban takozvani piling za glatke noge, a njega pripremate od mešavine kristal šećera, ulja i limunovog soka. Možete koristiti bilo koje ulje, a najbolje je da to bude bademovo ili maslinovo.

Vrlo je važno da kada nanesete ovako pripremljen piling za glatke noge, obavezno obrijete dlačice žiletom, a poželjno je da postupak ponovite dva puta, nakon čega je potrebno da jednostavno isperete noge mlakom vodom.

Piling za noge pre depilacije

Možda će vam vaša kozmetičarka ponuditi da vam uradi piling za noge pre depilacije, ali nažalost to retki kozmetičari i čine u praksi. Zato je najbolje da sami uradite piling za noge pre depilacije, jer ćete na taj način očistiti kožu na ovom delu tela od nečistoća i postići bolji efekat prilikom depilacije, a smatra se da piling za noge pre depilacije pozitivno utiče i na smanjenje mogućnosti za urastanje dlačica.

Ovaj piling se priprema slično kao i šećerna pasta, a biće vam potreban samo običan beli šećer i ulje po izboru. To može biti maslinovo, bademovo ili, jednostavno bebi ulje. Pomešajte ova dva sastojka dok ne dobijete gušću masu, pa nju nanesite na kožu nogu. Da bi piling za noge pre depilacije imao efekta morate da blago nakvasite kožu, zatim da nanesete piling, istrljate i jednostavno isperete mlakom vodom.

Piling za noge protiv urastanja dlaka

Specijalan piling za noge protiv urastanja dlaka se priprema od maslinovog ili bademovog ulja i nemlevenog maka. Kada izmešate jednu šoljicu ulja i nešto više od pola šoljice maka, ostavite ih da odstoje 20 do 30 minuta dok se potpuno ne sjedine, a onda nanesite na kožu nogu.

Piling za ruke

Ako želite da i vaše ruke budu negovane, a koža na njima glatka, možete pripremiti piling za ruke, za koji će vam biti potrebno samo kukuruzni griz. Jednostavno navlažiite ruke, pa ih umočite u griz i trljajte nekoliko minuta kao kada ih perete. Isperite ruke mlakom vodom, pa na njih nanesite hidrantnu kremu.