OPADANJE KOSE
I žene i muškarci povremeno gube kosu. Cesto, ali ne uvek, za to su odgovorni hormoni ili geni. Da bi kosa ostala bujna, bolje je ne oslanjati se na sumnjiva i uglavnom vrlo skupa “čudotvorna” sredstva, jer se u prirodi može pronaći mnogo delotvornih lekova, ali i načina na koje se mogu primeniti.

Crni luk je provereno kućno sredstvo jer sadrži mnogo sumpora potrebnog za izgradnju kose. Preostale vlasi postaće punije i snažnije ako se koža glave 10 minuta masira presečenim svežim crnim lukom, a zatim opere blagim šamponom.

Vodica za kosu, efikasna u borbi protiv opadanja, sastoji se od po 50 g dragoljuba i majčine dušice i 1 litra 60-procentnog alkohola: sve sastojke staviti u posudu koja se može dobro zatvoriti i procediti tek posle 10 dana. Vodicu dva puta dnevno snažno umasirati u vlasište.

Druga vodica za kosu koja štiti od opadanja dobija se od 200 gkorena koprive, 500 ml jabukovog sirćeta i 1 litra vode. Sastojke staviti u lonac, kuvati 30 minuta, zatim pro-cediti i presuti u flašu kada se teč-nost ohladi. Vodicu treba koristiti 3 puta nedeljno.

Ulje ruzmarina takode aktivira rast kose.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply