Jabukovo sirće i med predstavljaju dve izvanredne prehrambene namirnice čije vam konzumiranje u nerafinisanom obliku može doneti brojne zdravstvene blagodeti. Kombinovanjem ove dve prirodne namirnice dobićete istinski eliksir zdravlja čijem će slatkastom ukusu doprineti medna aroma.

Jabukovo sirće i med kao lek treba konzumirati na prazan stomak.Ovaj narodni lek predstavlja prirodni vid borbe sa zdravstvenim stanjima poput pojave bolova u zglobovima, zapaljenskim procesima, digestivnim oboljenjima i zapaljenjem grla.Jabukovo sirće i med se takođe mogu koristiti i za mršavljenje.

Jabukovo sirće i med kao lek

Nerafinisani med i jabukovo sirće predstavljaju izuzetno cenjena prirodna sredstva koja čine prvu liniju odbrane od infektivnih napada, ujedno ostvarujući neosporno zdrav uticaj na celokupni organizam.
Ukoliko ste konzumirali ovu moćnu miksturu, morali ste osetiti sve njene prednosti:

 • 1) Poboljšavanje zdravlja kostiju i umirivanje osećaja bola u zglobovima (lečenje artritisa)
 • 2) Sprečavanje pojave gorušice i žgaravice
 • 3) Unapređivanje stanja digestivnog sistema. Eliminisanje konstipacije, podsticanje mršavljenja
 • 4) Uticaj na gubitak težine
 • 5) Smanjenje nivoa holesterola i snižavanje krvnog pritiska
 • 6) Lečenje upale grla
 • 7) Dobijanje energije
 • 8) Koža poprima mladalački izgled
 • 9) Odlično sredstvo u borbi protiv neprijatnog zadaha
 • 10) prirodno inflamatorno dejstvo

jabukovo sirce

Jabukovo sirće i med za mršavljenje

Jabukovo sirće i med ubrzavaju metabolizam što je veoma važno za mršavljenje.Možete koristiti samo jabukovo sirće i med ili napraviti još efikasniji napitak za mršavljenje dodajući cimet i limunov sok.

Za ovaj napitak biće vam potrebno:

 • 1 šolja tople vode
 • 1 kašika jabukovog sirćeta
 • 1 kašičica meda
 • 1 kašika limunovog soka
 • 1 kašičica cimeta

Sve sastojke dobro izmešajte i pijte pre svakog obroka na prazan želudac.U sledećem tekstu možete pronaći veliki broj recepata za pripremu i upotrebu napitaka za mršavljenje sa jabukovim sirćetom >>> Jabukovo sirće za mršavljenje (recepti)

Zašto su med i jabukovo sirće tako delotvorne prirodne namirnice?

Uspešno dejstvo ove neverovatne miksture moglo bi se objasniti analitičkim osvrtom na hemijska svojstva dveju namirnica i praćenjem procesa koji se dešavaju u organizmu nakon unošenja iste. Mnogi medicinski stručnjaci slažu se tvrdnji da je čovek bolestan kada ph vrednost bude ispod 7 (kisela). Sirće je prirodno kiselo, ali u telu postaje alkalno. Med takođe poseduje nisku ph vrednost koja u organizmu prelazi u bazne okvire. Iz navedenog da se zaključiti da je kombinacija jabukovog sirćeta i meda idealno sredstvo za eliminisanje viška kiseline (nastale usled stresnog stila života, konzumiranja brze hrane i pića) i uspostavljanja ph ravnoteže. Ljudsko telo najbolje funkcioniše pri ph vrednosti oko 7.4, dakle približno alkalnoj.

Jabukovo sirće i med recept za lekoviti napitak

Najpre moraei sa sigurnošću utvrditi da su jabukovo sirće i med koje ćete kupiti prirodnog nerafinisanog porekla. Samo neobrađene namirnice će sadržati sve neophodne hranljive nutrijente. Takođe, poželjno je odabrati flašu jabukovog sirćeta na čijem dnu se može uočiti talog.

Recept za pripremu: pomešati kašičicu sirovog meda, kašiku jabukovog sirćeta i čašu tople vode. Trebaće vam vremena da se naviknete na jak ukus napitka, koji ćete zanemariti nakon uočavanja prvih pozitivnih rezultata ispijanja istog kad su u pitanju mršavljenje i opšte zdravlje.

Kada bi trebalo piti med i jabukovo sirće ?

Najbolje bi bilo ispijati je ujutro na prazan stomak, svakodnevno 20-30 minuta pre jela, dok neki preporučuju konzumiranje ovog napitka dva do tri puta tokom dana. Najidealnije bi bilo uskladiti doziranje istog u skladu sa ličnim potrebama. Istovremeno, trebalo bi napomenuti da povišeni unos ove smeše može dovesti do smanjenja nivoa kalijuma i gustine kostiju. Zbog potencijalne interakcije koju mogu imati jabukovo sirće i med sa medikamentima poput diuretika, laksativa, lekova za dijabetes i srčana oboljenja, ako pijete bilo kakve lekove konsultujte se sa stručnim licem o unošenju ove prirodne mešavine.