[icegram campaigns=”14335″]

U sledećem članku saznajte koji je najbolji čaj za jajnike kako se prave oblozi za upalu jajnika i koji preparati od lekovitog bilja najviše pomažu…

Prehlada jajnika

Prehlada jajnika je infekcija izazvana bakterijama ili virusima. Infekcija može početi u vagini i širi se naviše kroz vaš grlić materice. Infekcija može onda se proširi na matericu i na jajovode, kao i na jajnike. Ovo se smatra zapaljenskom bolesti male karlice, koja može da se proširi i na druge oblasti u stomaku. Uzroci prehlade jajnika uključuju sledeće:

Vaginalne infekcije koje se razvijaju kada se normalna vaginalna bakterijska flora naglo povećava. Vaginalna infekcija može da vodi do upale jajnika.

Polno prenosive infekcije se šire putem seksualnog odnosa sa zaraženim partnerom. Ove infekcije koje izazivaju upalu jajnika su: gonoreja, hlamidija i citomegalovirus (CMV).

Upala jajnika je jedan od najčešćih uzroka začepljenja jajovoda i neplodnosti kod žena.

Upala jajnika simptomi

Koji su simptomi upale jajnika? Bol u regionu jajnika je obično najuočljiviji simptom, a on je ponekad sa prekidima, ponekad konstantan, a povremeno prolazi sve do bedara i butina.

Drugi simptomi su:

  • groznica
  • mučnina ili povraćanje
  • bol tokom seksualnog odnosa
  • bol u donjem delu stomaka ili bol u leđima
  • zeleni ili žuti sekret iz vagine koji može imati neobičan ili neprijatan miris
  • vaginalno krvarenje tokom ili nakon seksualnog odnosa ili krvarenje između menstruacije.

Upala jajnika simptomi sekret

Jedan od simptoma upale jajnika, kao što smo videli, jeste pojačan sekret, izmenjenog mirisa i boje. Naime, normalno je da žena ima vaginalni sekret, koji je obično prozirne ili bele boje, bez mirisa, i u neznatnoj količini. Međutim, u slučaju nekih infekcija (naročito polnih) – sekret menja boju, obim i miris. U zavisnosti od bakterijske infekcije, sekret može biti zelene ili žute boje, obično je pojačan i neprijatnog mirisa. Uz sekret, često se javlja i vaginalna iritacija i svrab. Kao što smo rekli, upravo polne infekcije, koje se šire iz područja vagine, mogu biti uzrok upale jajnika.

Lekovito bilje i čajevi za jajnike i jajovode

Koje je to lekovito bilje i čajevi za jajnike i jajovode?

Čaj od kukuruzne svile, nevena i medveđeg grožđa

Pomešati 6 kašika kukuruzne svile i po 4 kašike nevena i medveđeg grožđa. Ovo dobro promešati, a zatim uzeti 4 kašike ove mešavine i kuvati 15 min u 500 ml vode. Potom pustite da odstoji 15-20 minuta, procedite i pijte pre jela po jednu šolju 3 puta dnevno.

Čaj od kamilice, zovinog cveta i različka

Pomešati 4 kašike kamilice, 4 kašike zovinog cveta i 8 kašika različka. Ovo dobro promešati i uzeti 3 kašike ove mešavine i kuvati 15 min u 500 ml vode. Zatim ostaviti čaj da odstoji 15-20 minuta. Pijte pre jela po jednu šolju 3 puta dnevno.

Čaj za upalu jajnika od rusomače

Preliti 2 kašičice rusomače sa šoljom ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 15 minuta, te nakon toga procediti. Piti ovaj čaj za upalu jajnika 2 puta dnevno u narednih 6 do 8 nedelja.

Čaj za upalu jajnika od virka

Preliti 1 kašiku sitno isitnjenog virka sa šoljom hladne vode, staviti da se prokuva i onda skloniti sa vatre. Poklopiti, neka odstoji 15 minuta, a zatim procedite. Čaj od virka za upalu jajnika pijte 3 puta dnevno u narednih 3 do 4 nedelje. Napravite pauzu od 14 dana, pa onda celu terapiju ponovite.

Čaj od peršuna protiv upale jajnika

Čaj od peršuna protiv upale jajnika predstavlja veoma cenjen prirodni lek, pre svega zahvaljujući svom antioksidativnom svojstvu. Koristi se i kod urinarnih infekcija i generalno deluje protiv upala.

Kako se priprema čaj za upalu jajnika od peršuna?

Kuvajte 20 g peršuna u 250 ml vode. Kada se čaj prohladi, procedite i pijte pre jela, maksimalno 2 puta dnevno.

Čaj od brusnice kao prirodni lek za jajnike

Čaj od brusnice kao prirodni lek za jajnike daje odlične rezultate! Naime, znamo da se čaj od brusnice uspešno koristi kod urinarnih infekcija, jer ima odlična antibakterijska svojstva. Na taj način, odličan je i protiv bakterijskih infekcija u reproduktivnom traktu.

Kako se priprema čaj od brusnice za jajnike?

Kuvajte 30 g osušenih plodova brusnice u 500 ml vode, sve dok ne ispari polovina od ukupne tečnosti. Zatim dodajte kašičicu meda i pijte ovaj čaj na sledeći način: po jednu šolju 3 puta dnevno posle jela.

Beli luk

Upržite 2 ili 3 mlevena čena belog luka na 2 kašike maslinovog ulja dok beli luk ne postane braon. Procediti ulje i ostavite ga da se ohladi. Natopite čist pamučni tampon u ovom ulju i stavite ga u vaginu. Uklonite tampon i ostavite ulje u vagini nekoliko sati pre nego što ga isperete. Radite ovo svakodnevno dok infekcija ne prođe. Isto tako, povećati unos belog luka ako ga dodate u svoje obroke ili uzimanjem suplementa belog luka nakon konsultacije sa lekarom.

Ulje čajevca

Umešajte 2 ili 3 kapi ulja čajevca u maloj posudi ispunjenoj sa toplom vodom. Koristite ovo da isperete svoju vaginu. Pratite ovaj lek jednom dnevno mesec dana.

Kantarionovo ulje

Kantarionovo ulje možete staviti na tampon koji ćete umetnuti u vaginu i ostaviti da odstoji preko noći. Takođe, možete koristiti i vaginalete na bazi kantariona.

Obloge za upalu jajnika

Neke obloge za upalu jajnika:

Oblog od koprive i jabukovog sirćeta

Narezati sveže listove i vrhove koprive, dobro ih istucati sa drvenim batom, a zatim ih poprskati sa prirodnim jabukovim sirćetom. Zatim umotati koprive u što gušću, dvostruku gazu i preko noći ih držati kao oblog na donjem delu stomaka. Ponoviti ovo 2-3 puta sedmično.

U tiganj staviti dve šake soli i to staviti na šporet. Mešati varjačom sve dok ne počne da prska, a tada se na so nalije malo sirća, tako da so postane mokra. Nakvašena so se stavi na lanenu krpu i privije na bolno mesto. Ove obloge treba stavljati svako veče pre spavanja.

Preklopite veliku, flanel tkaninu u slojevima. Sipajte 2 do 3 kašike ricinusovog ulja na nju. Zagrejte krpu na prijatnoj temperaturi u mikrotalasnoj. Stavite toplu flanelsku krpu na donji deo stomaka. Pokrijte krpu sa plastičnom folijom i čekati 20 minuta. Ponovite ovaj lek jednom ili dva puta dnevno nedelju dana.

Preporučuju se i obloge od belog vina. Potopite pamučnu krpu ili peškir u zagrejano belo vino i stavite na bolno mesto, i ostavite da odstoji preko noći.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply