Orahovo ulje za kosu

Istrijski podaci govore da je orahovo ulje u doba Starog Rima korišćeno i za paljenje lampi koje su korišćene za osvetljavanje, ali je i u svakodnevnoj ishrani, budući da je dobro poznato da su orasi izuzeno bogati hranljivim supstancama koje pomažu organizmu da se bori protiv određenih oboljenja, a prvenstveno oboljenja kardiovaskularnog sistema.

Orahovo ulje za kosu

Ali, pored korišćenja u ishrani, orahovo ulje se pokazalo izuzetno dobro za korišćenje i u kozmetici, a prvenstveno se koristi orahovo ulje za kosu. Međutim, ako se odlučite za korišćenje ovog ulja imajte na umu da se ono preporučuje za korišćenje kod prirodno smeđe kose, uzevši u obzir da će redovnim nanošenjem orahovog ulja vaša prirodno smeđa kosa gotovo sigurno potamneti. Zato, ako imate svetliju kosu, a ne želite da ona potamni, uvek je bolje da se odlučite za neku drugu vrstu ulja, poput recimo maslinovog ili čičkovog ulja.

Kako se koristi orahovo ulje za kosu

U zavisnosti od problema koje imate, zavisiće i kako se koristi orahovo ulje za kosu. U principu, možete ga nanositi svaki dan po malo na krajeve kose, a možete pripremati i lekovite maske za kosu ili, pak utrljati samo orahovo ulje u koren kosu, bez ikakvih dodataka.

orahovo ulje za kosu

Upotreba

Ukoliko vas zanima upotreba ovog ulja, napominjemo da je uvek najbolje koristiti maske na bazi orahovog ulja, jer one imaju najjači efekat. Ali, uzevši u obzir da je u tom slučaju potrebno određeno vreme kako za pripremu pakovanja, tako i za njegovo delovanje, možete jednostavno koristiti orahovo ulje tako što ćete ga nanositi skoro svakog dana po par kapi, ali samo na krajeve kose, a neposredno pre pranja utrljati orahovo ulje u koren kose i ostaviti ga da deluje.
Upotreba orahovog ulja u maskama je poželjna, a svakako je najbolja maska koja se priprema od mešavine žumanceta i orahovog ulja, u koju možete dodati i malo meda. Ovako pripremljenu masku za kosu nanosite najpre na koren kose, a na kraju utrljate i u celu kosu, pa ostavite da deluje oko 30 minuta, mada može i duže. Nakon toga kosu operite na uobičajen način.

Orahovo ulje za suvu i oštećenu kosu

Orahovo ulje za suvu i oštećenu kosu, koja je po prirodi tamnija je najbolje koristiti svakodnevno, tako što par kapi ulja razmažete po rukama i onda nanesete na krajeve vlasi.

Takođe možete koristiti orahovo ulje za suvu i oštećenu kosu pre pranja, tako što utrljate određenu količinu ulja u koren dlake i ostavite da deluje par sati, nakon čega operete kosu na uobičajen način.
Potoje indicije da orahovo ulje, ne samo da pospešuje kvalitet oštećene i suve kose, već utiče i na njen brži rast.

Orahovo ulje za svetlu i plavu kosu

Ukoliko koristite orahovo ulje za svetlu i plavu kosu, te ga nanosite redovno u određenom vremenskom periodu, možete slobodno očekivati da će vaša kosa potamneti za jednu ili više nijasni.

Zato, ako ne želite da vaša kosta postane tamnija, najbolje je da ne nanosite orahovo ulje, već da pokušate sa nekom drugom vrstom ulja, poput recimo čičkovog, za koje je dobro poznato da posvetljuje kosu.
Kada kažemo orahovo ulje za svetlu i plavu kosu to se odnosi na onu kosu koja nije tretirana nikakvim kanama, kolor šamponima i farbama i jedinno na takvoj kosi ovo ulje pokazuje efekat potamnjivanja.

Saznajte više>>>  Lekovitost orahovog ulja

Iskustva

Iskustva osoba koje su primenjivale maske za kosu na bazi orahovog ulja, odnosno onih koji koriste orahovo ulje svakodnevno su izuzetno pozitivna. Međutim, problem se javlja kod onih osoba koje koriste ovo ulje na svetlu kosu, pa pominju negativna iskustva, uzevši u obzir da je orahovo ulje poznato kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za tamnjenje svetle kose. Zato, ako ne želite da vaša kosa potamni, a da joj svakako obezbedite kvalitetnu negu sredstvima koja nam je dala Priroda, te da izbegnete negativna iskustva u tom smislu, bolje se odlučite za korišćenje recimo čičkovog ulja koje je, takođe najbolje prirodno sredstvo, ali za posvetljavanje prirodnih nijansi kose.

Loading...
loading...