Budući da antibiotike kao lekove treba izbegavati što je moguće više, jer u organizmu prave brojne probleme iu konačnici imunitet čine mnogostruko slabijim, tretiranje prehlada i gripa je najpametnije obaviti primenom poboljšanog pristupa ishrani, a medikamente uključiti samo onda kada je neophodno.

Kao najbolji pomoćnik tokom bolesti, ali prvenstveno kao najbolji zaštitnik zdravlja i imuniteta, uveliko se postavio čuveni indijski začin kurkuma.

Kada shvatimo to da je i prošle godine svrstan među par najzdravijih začina koji se mogu naći u ishrani, zahvaljujući svom osnovnom sastojku kurkuminu koji sadrži preko 150 terapeutskih svojstava, onda postaje jasno da ovaj začin treba koristiti svaka kuća.

Druga kraljevska namirnica je svakako poštovani med, koji se od pamtiveka koristi za ublažavanje prehlade, bolova u grlu, upale pluća i celog niza drugih oboljenja.

Kućni antibiotik

Kada su poznata svojstva ova dva fenomenalna dara iz prirode, postaje jasno da njihova kombinacija može biti jako snažan lek.

Preporučuje se mešanje 100 grama meda sa 1 kašikom praha kurkume. Rezultat homogene smese je prirodni antibiotik (kurkuma zaista ima antibiotska svojstva) prijatnog ukusa, koji se preporučuje tokom bolesti uzimati 3 puta dnevno i češće.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply