IMPOTENCIJA (Problem savremenog muškarca)

Kod polne slabosti biljna sredstva deluju sporije, ali ne izazivaju zavisnost niti mogu da imaju bilo kakve posledice po zdravlje u celini. Da bi se postigao uspeh, moraju se uzimati duže vreme, uz napomenu da psihološki faktor igra veliku ulogu u nastanku, kao i u tečenju impotencije. Sva predložena biljna sredstva mogu podjednako da koriste mlađe i starije osobe kao terapiju ili samo preventivno.

MED – količini od po 150 gr očišćenih i samlevenih oraha i pistaća, dodatipo 50 gr očišćenog prosa, sušama, sirove golice, semena suncokreta, pšeničnih klica i livadskog meda,da se dobije ujednačena” masa. Uzimati svako jutro na prazan stomak po jednu punu kašiku i dobro sažvakati, a drugu – u popodnevnim satima. Za jačanje organizma i polne aktivnosti služi i mešavina meda, oraha, pista-ća i kikirikija (po 100 gr), a preporučuje se i uzimanje samo meda -po dve male kašike, uz obrok ili u bilo koje doba dana, jer je idealan izvor energije i lako se vari.

POLEN – budući da sadrži puno proteina, aminokiselina, vitamina i drugih sastojaka, naročito je koristan za podsticanje polne aktivnosti. Pomešati 50 gr polena s čistim livadskim medom i uzimati po jednu malu kašiku ujutro na prazan stomak i posle večere, ali što kasnije. Pre upotrebe promešati i pustiti da se istopi u ustima.

ŽALFIJA – daje energiju, deluje umirujuće na nervni sistem i stimuliše polnu aktivnost. U litar crnog vina dodati 60 gr isitnjenog lista, dobro zatvoriti i ostaviti desetak dana na tamnom i prohladnom mestu. Uzimati 2-3 kašike posle obroka.

MAJČINA DUŠICA – za osveženje i dobro raspoloženje (stoje i preduslov zadovoljavajućem intimnom odnosu), piti po nekoliko šo-lja čaja dnevno u dozi od 20 gr (cveta) na litar ključale vode.

MEČJA ŠAPA (Heracleum sphodxlium)

Primenjuje se s uspehom kod polne slabosti čiji je uzrok premor i nervna iscrpljenost. Uzimati 20-25 kapi tinkture koja se kupuje u apoteci i postupiti prema priloženom uputstvu.

ČUBAR (Saturea hortensis)

Ova aromatična biljka pomaže kod plućnih i stomačnih oboljenja, ali joj se pripisuje i stimulativno dejstvo kod polne nemoći. Pripremiti čaj u dozi od 20 gr cveta na litar ključale vode i piti po jednu solju, nekoliko puta dnevno.

MEDVEĐE GROŽĐE – list (Artostaphvlos uva ursi)

Služi za pročišćavanje mokraćnih puteva, ali se primenjuje i kod uvećane prostate i oslabljenog polnog nagona. Najbolji rezultati postižu se primenom suvog praha od lista ove biljke jedna kašičica dnevno u malo vode ili čaja.

SALEP (Orchis mascula-morio)

Bilo kako da se uzima, salep krepi, jača i podmlađuje organizam. Preporučuje se svima, bez obzira na problem impotencije, jer ima prijatan osvežavajući ukus.

SELEN (Levisticum officinale)

Veruje se da i ova biljka podstiče polnu aktivnost, pa se preporučuje uzimanje čaja u dozi od 10 gr na solju ključale vode dva do tri puta dnevno, posle obroka.

BOSILJAK

Čaj od bosiljka poboljšava cirkulaciju krvi i radnu sposobnost, utiče pozitivno na raspoloženje, podstiče i pojačava polnu aktivnost, naročito kod poremećaja psihološke prirode: kašiku biljke popariti šoljom ključale vode i posle par minuta procediti i piti dva do tri puta dnevno.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply