nos-inhalaciju-sinusi

Ko god ima problem sa sinusitisom, odnosno upalom sinusa zna koliko ovo stanje može da bude neprijatno, te da utiče i na kvalitet života u celini. Srećom, pa su tu prirodni lekovi za sinuse koji su vrlo efikasni ukoliko ih primenjujete na adekvatan način.

Prirodni lekovi za sinuse

Prirodni lekovi za sinuse su idealan izbor za svakoga, bez obzira na životnu dob, uzevši u obzir da oni ne stvaraju nikakvu zavisnost, kao što to rade na primer kapi za otpušavanje nosa, a uz to prirodni lekovi za sinuse imaju neverovatno pozitivne efekte.

Koji su najbolji prirodni lekovi za sinuse

Ako vas zanima koji su najbolji prirodni lekovi za sinuse, možda baš nećemo moći precizno da odgovorimo na ovo pitanje, jer su najbolji prirodni lekovi za sinuse oni koji vama pomognu. Zapravo, radi se o tome da postoji veliki broj sredstava koje nam nudi Priroda, a za koje postoje podaci da pomažu kod upale sinusa, stim što kod svake osobe deluju različiti prirodni lekovi, pa je zato vrlo nezahvalno precizno navesti koji su najbolji prirodni lekovi za sinuse.

Najčešće se preporučuju : ren, morska so, đumbir, kantarionovo ulje, te mnogi drugi prirodni lekovi za lečenje sinusa.

Sinusi prirodno lečenje

Ako želite da počnete da lečite sinuse na prirodan način najpre bi trebalo da imate na umu da ovakav način lečenja iziskuje na prvom mestu strpljenje.

Prirodno lečenje sinusa zavisi od mnogo faktora, a najpre od toga da pronađete odgovarajuće prirodno sredstvo koje će u vašem slučaju pokazati najbolje efekte. Srećom, pa imate veliki izbor, jer postoje brojni lekovi za prirodno lečenje sinusa.

Ren kao najbolji prirodni lek za sinuse

Možda niste znali da se ren smatra za najbolji prirodni lek za sinuse. Ako pokušate da pomirišete ren kada ga pripremate shvatićete zbog čega se kaže da je baš on najbolji prirodni lek za sinuse.
Pored toga što se preporučuje da ga konzumirate u svakodnevnoj ishrani, ren kao najbolji prirodni lek za sinuse se koristi tako što parite sinuse nad njim.

Priprema se vrlo jednostavno : 1 svež koren rena se narenda ili isecka na sitne kockice, pa se prelije sa oko litar ključale vode i to je sve. Nad ovako pripremljeim čajem bi trebalo da se isparite, a iskustva pokazuju da ćete odmah osetiti olakšanje u predelu sinusa.

Đumbir za sinuse

Kada se pominje đumbir za sinuse, treba znati da se on najčešće preporučuje ukoliko su pristni jaki bolovi prilikom upale, jer je dobro poznato da ima protivupalno i anagletsko dejstvo, između ostalog.

U tim situacijama se đumbir za sinuse koristi tako što se narena malo svežeg korena đumbira, zamota u gazu i stavi na koren nosa, odnosno tamo gde je prisutan bol. Ukoliko, pak nemate svežeg đumbira, možete koristiti i đumbir u prahu i to tako što ga stavite u blago nakvašenu gazu, za koju će se on zalepiti, a onda stavite oblogu na bolno mesto.

Inhalacija za sinuse

Jedan od boljih načina za lečenje jeste inhalacija za sinuse. U suštini, ako nemate inhalator možete se i pariti, ali uvek nad biljnim čajevima koji su pomešani sa kašičicom morske soli.
Potpisnik ovih redova vam može sa sigurnošću reći da možete dodati i malo bibera u sve to, jer će to sigurno učiniti dobro vašim sinusima.
U suštini, inhalacija za sinuse se uvek sprovodi pod nadzorom lekara, koji po potrebi osim fiziološkog rastvora, uključuje i određene medikamente.

Homeopatski lekovi za sinuse

Vrlo često u poslednje vreme ljudi koriste ovu vrstu lekova. Međutim, činjenica je da homeopatski lekovi za sinuse smeju da se koriste isključivo prema uputstvima koje vam daje osoba koja je specijalizovana za ovakav način lečenja, odnosno homeopata.

Čaj za sinuse

Čućete preporuke za različite vrste čajeva koji su pomogli mnogima da se oslobode ove neprijatnosti. Zato i nećemo pominjati one za koji su prva socijacija svima kada kažete čaj za sinuse.

Kao jedan od najboljih čajeva za lečenje sinusa, valjalo bi koristiti čaj od majčine dušice, ali isključivo za ispiranje nosa njime. Neophodno je da čaj za sinuse ušmrkavate nekoliko puta tokom dana, a što češće to bolje. Naravno, on mora biti mlak, jer ako ušmrknete previše hladan čaj, napravićete još gore.

Već nakon nekoliko dana redovne primene ovog čaja za sinuse bi trebalo da osetite znatno olakšanje, a ako budete primenjivali terapiju duži vremenski period, redovno vrlo je verovatno da vam se upala sinusa više nikada neće vratiti.